Article archive

Втора организационна среща по проект "Healthy life, better life, longer life, KA201" по програма Еразъм +

05/06/2019 11:31

Макар и в края на учебната година за нас все още не е време за почивка, а за организация на следващата проектна година на проект "Healthy life, better life, longer life, KA201" по програма Еразъм+! В началото на месец юни, 2019г. наши колеги посетиха отново град Ковиля, Португалия, за да се срещнат за последно за тази учебна година с координаторите на останалите партньорски училища и да обсъдят всички свършени дейности, да планират следващите и да разгледат детайлно предстоящия междинен отчет. През тези 4 дена те свършиха много работа, а следващата проектна среща ще е в България, в нашето 107 ОУ! Очакваме нашите партньори с трепет в сърцата, защото искаме да им покажем най-доброто от нашата страна, от нашия град и от нашето прекрасно училище! 

Пожелайте ни успех!

 

Втора среща с ученици по проект "Connecting schools across borders" в 107 ОУ "Хан Крум"

20/05/2019 13:43

В периода 20-24.05.2019г. нашето училище посрещна над 80 ученика и учители от Холандия, Германия, Северна Македония, Испания и Полша като част от проектните дейности по проект "Connecting schools across borders", част от програмата Еразъм Плюс. През тази една седмица ние организирахме за нашите гости най-разнообразни дейности, семинари и лекции. Освен с всички активности, пряко свързани с темата на проекта ние ги запознахме и с българската история и култура. Показахме им, че сме отговорни и целеустремени партньори, а нашите ученици се представиха на изключително високо ниво. 

Благодарим и на всички родители и наши приятелски организации, които ни подкрепиха и подпомогнаха в процеса на подготовката и самото посрещане!

Втора среща по Еразъм проекта "Teachers Leaders" в град Сибиу, Румъния

13/05/2019 22:01

На 13.05.2019г. в град Сибиу, Румъния се проведе и втората обучителна и организационна среща по европейския Еразъм проект  "Teachers Leaders", в който нашето училище има удоволствието да участва като активен партньор. Нашите колеги бяха посрещнати в унивирситет "Лучиан Брага", който беше и домакин на срещата. Като основна тема беше поставено изготвянето на първия проектен интелектуален продукт, а именно Наръчник на Учителя Лидер. Обсъдиха се в детайли точните задачи, които предстоят за всеки един от партньорите, както и се поставиха основните цели, които трябва да се постигнат през времето на работата по проекта.

 

Трета среща по проект „Dealing with gifted education“ по програма Еразъм Плюс

06/05/2019 14:25

В седмицата 06-10.05.2019г. в град Измир, Турция се проведе третата обучителна среща по проект „Dealing with gifted education“ по програма Еразъм Плюс. В него взеха участие пет наши колеги, които имаха удоволствието да се запознаят с турската образователна система и да станат част от редица семинари и лекции на теми, свързани с обучението, интегрирането и мотивирането на таланстливи деца.  Домакин беше Американския колеж в град Измир. 

Среща по проект „Connecting Schools Across Borders“ по програма Еразъм+

02/05/2019 13:35

Между 2 и 4 май се състоя втората организационна среща по проект Connecting Schools Across Borders, част от европейската програма за обмен на добри практики Еразъм Плюс, в град Дюрен, Германия. През тези три дни нашите колеги се срещнаха с останалите партньорите, за да направят обзор на работата и дейностите свършени през първата среща с ученици. Те оцениха мобилността и дадоха свойте препоръки за подобряване на организацията на следващата среща с ученици, която ще се проведе от 20 до 24.05.2019г. в 107 ОУ "Хан Крум"

Нека си пожелаем успех!

 

Втора среща с ученици по Еразъм проект „Learning through creative drama“ в Португалия

25/03/2019 15:44

През последната седмица на март месец пет наши ученика и четрима учителя посетиха остров Мадейра, Португалия. Те станаха част от втората среща по Еразъм Плюс проекта „Learning through creative drama“. Пет дни те се обучаваха на ползите от прилагането на театрални техники в образователния процес. Запознаха се с португалската образователна система и научиха много за тяхната история и култура. 

Втора среща с ученици по проект "Healthy life, better life, longer life, KA201" по програма Еразъм +, в с.Оприсавци, обл.Славония, Хърватия

25/03/2019 11:18

На 25.03.2019г. в с.Оприсавци, обл.Славония, Хърватия започна втората среща с ученици по проект "Healthy life, better life, longer life, KA201" като част от програма Еразъм +. Наши колеги и ученици посетиха Хърватия и представиха нашето училище на изключително високо ниво! Тези четири дена бяха много интересни и наситени с безброй дейности. Представихме своите презентации на тема " Народни спорни игри". Нашите ученици обраха овациите на останалите международни колеги за високото си владеене на английски език и за изключително добрата си подготовка на презентиране и разговори пред публика! СЪщо така си приготвихме пловоди шейкове, рисувахме с бои от естествени източници, получени от плодове и зеленчуци, засадихме нашето дърво в двора на училището, пуснахме своите балони със закачени желания и накрая получихме своите сертификати! 

Браво на нашата група отличници!

 

МОЕТО 107-МО - Конкурс за словесно творчество

20/03/2019 14:48

МОЕТО 107-МО

Първа среща с ученици по проект "Healthy life, better life, longer life, KA201" по програма Еразъм +

25/02/2019 11:07

В последната седмица на месец февруари, 2019г. в португалския град Ковиля се проведе първата среща с ученици по проект "Healthy life, better life, longer life, KA201" по програма Еразъм Плюс. Наши ученици и учители посетиха града, срещнаха се с останалите партньори, представиха български традиционни храни и здравословния ни начин на живот. Учениците ни разбраха наистина какво е здравословна храна, приготвена в местна ферма в Португалия! Групата ни посети и кмета на град Ковиля, подарихме и традиционни сувенири, разбира се и мартеници! 

Благодаря ви, деца, за прекрасното представяне! Колеги гордеем се с ВАС!

 

 

 

 

Първа среща с ученици в град Апелдоорн, Холандия

18/02/2019 13:25

Мобилност на ученици и учители от 107. ОУ " Хан Крум" по проект Connecting schools across borders по програма Еразъм + се проведе от 18 до 22 февруари 2019г. Групата от 11 деца и 3 ръководители замина за град Апелдоорн, Нидерландия и беше част от първата среща на проектния ученически европарламент! Нашите ученици се представиха на много високо ниво пред съучениците си от останалите партньорски гимназии, научиха много и се забавляваха още повече!

 

 

Items: 381 - 390 of 515
<< 37 | 38 | 39 | 40 | 41 >>