Article archive

Четвърта среща по проект „Dealing with gifted education“ по програма Еразъм Плюс в Талин, Естония

28/10/2019 14:27
В седмицата от 28 Октомври до 1 Ноември, 2019г. в столицата на Естония, Талин се проведе четвъртата обучителна среща по проект „Dealing with gifted education“, част от европейската програма за обмен на добри училищни практики Еразъм Плюс. В нея взеха участие четирима наши колеги, които имаха удоволствието да се запознаят с естонската образователна система и да станат част от редица семинари и лекции на теми, свързани с обучението, интегрирането и мотивирането на талантливи деца.  Станаха част от множество семинари и практически занимания, посетиха най-старото естонско училище Gustav Adolf II (от 1631г.), както и университета в Тарту. 
 
 
 

Трета среща с ученици по проект "Healthy life, better life, longer life, KA201" по програма Еразъм +, в 107 ОУ "Хан Крум", София

14/10/2019 13:34

В седмицата от 14 до 18 октомври, 2019г. имахме удоволствието да бъдем домакин на третата среща с ученици по проект "Healthy life, better life, longer life, KA201" , част от програма Еразъм +. През тези няколко дни посрещнахме голяма група учители и ученици от партньорските ни училища от Гърция, Румъния, Португалия, Хърватска и Испания. Запознахме ги с българската образователна система, с нашата култура, история и традиции. Организирахме лекция с нашия доктор Кушев, относно здравословния начин на живот, различни презентации и практически занимания по основната тема на проекта. Организирахме на нашите гости посещение до Боянската църква, Пловдив и туристическа обиколка на София. 

Бихме искали да благодарим на нашите ученици и техните родители, които настаниха чуждестраните деца в собствените си домове и им показаха какво означава българското гостоприемство! Благодарим Ви за подкрепата и отдадеността, с която ни помагате във всички наши инициативи и амбициозни каузи!

И не на последно място искаме да изкажем нашата признателност и благодарност за всеотдайността на всички наши учители и колеги, пряко свързани с организацията и работата по проектните дейности! 

Без всички Вас, Вашата упоритост и безкайна любов към нашето 107 училище нищо от това нямаше да е възможно!

Пета обучителна среща по Еразъм проект "Teachers Leaders" в 107 ОУ "Хан Крум"

09/10/2019 14:09

На 9.10.2019г. в нашето училище се проведе петата обучителна среща на екипа от наши колеги, които дейно участват в развитието на дейностите и семинарите по Еразъм проекта "Teachers Leaders", в който нашето училище е активно участващ партньор. В продължение на няколко седмици нашите колеги усърдно работеха по изработването на комплекст от стандарти, на които всеки учител - лидер трябва да отговаря. Днес след часовете си те отново се събраха и добавиха финалните щрихи на готовия продукт, който ще бъде публикуван като официална дейност на проекта. 

Браво колеги! На това му казваме наистина добра екипна работа!

 

Трета среща с ученици по проект "Connecting schools across borders" в град Малага, Испания

07/10/2019 14:44

През седмицата 07-11.10.2019г. наши трима учители и тринайсет ученици посетиха град Малага в Испания и станаха важна част от реализацията на третия Европейски ученически парламент, като част от дейностите по проект Еразъм Плюс КА229 "Connecting schools across borders". Тази седмица измина неусетно, изпълнена с много нови преживявания и щастливи емоции, много работа, но и заслужена почивка в редките моменти за отмора. Запознахме се с испанската образователна система и техните обичаи и култура. Имахме и много интересни дейности по проекта, обсъждане и работа по комисии, обсъждане на различни социални и политически казуси, писане на резолюции и публичното им представяне, имаше също така спортни игри, дейности за сплотяване на екипа, създадохме нови приятели, срещнахме стари приятели, създадохме много нови контакти и проведохме интересни разговори с нашите партньорите и колеги от останалите партньорски училища.
Но това е смисълът на Еразъм, нали?

 

Четвърта обучителна среща по Еразъм проект "Teachers Leaders" в 107 ОУ "Хан Крум"

23/09/2019 00:01

Веднага след завръщането си от третата международна среща по европейския проект "Teachers Leaders", част от програмата Еразъм Плюс КА201, г-жа Павлина Чочова, нашит главен координатор, събра цялия проектен екип и ги запозна с всички новости, които бяха решени на срещата във Флоренция, Италия. Тя обясни на колегите какво ни чака през следващата втора проектна година и ги мотивра с кратко, но ползотворно обучение!  :) 

Трета международна среща по Еразъм проекта "Teachers Leaders" в град Флоренция, Италия

20/09/2019 22:44

На 20.09.2019г. се проведе третата организационна и обучителна среща по проект „Teachers Leaders“ по програма Еразъм Плюс. Домакин на срещата беше италианското училище за учители "EuroPass", със седалище във Флоренция. По време на тази еднодневна среща се обсъдиха всички предстоящи задачи и срещи в детайли, направи се обзор на изминалата проектна година, дадоха се напътствия за всички предстоящи събития и дейности, разиска се и подготовката за отпечатване на първия проектен продукт, а именно Наръчника на съвременния Учител - Лидер. На тази среща станаха ясни и датите, на които нашето училище ще има удоволствието да посрещне представители на всички партньорски организации по този проект. За една седмица през април нашето училище ще стане поле за иновативни тренинги на учители - лидери. 

Нека си пожелаем късмет! 

 

Трета обучителна среща по Еразъм проект "Teachers Leaders" в 107 ОУ "Хан Крум"

10/09/2019 22:30

Точно в навечерието на 15 септември, в нашето училище кипи усилен труд, не само по подготовна на новата 2019/2020 учебна година, но и по довършителните работи по статиите, които нашето училище написа за най-новия европейски наръчник на учителя - лидер, като първи интелектуален продукт, който е част от задачите по европейския проект "Teachers Leaders", в който нашето 107 ОУ "Хан Крум" активно участва. На тази работна среща детайлно бяха разгледани статиите, обсъдени техните силни и слаби страни и бяха нанесени необходимите корекции. 

Статиите са готови за представяне пред международните ни колеги и публикувани!

 

НОВ ЕРАЗЪМ ПРОЕКТ стартира в нашето училище от септември 2019г.

20/07/2019 13:51

107 ОУ "Хан Крум" добавя още един проект към останалите пет, по които работи до сега. KA229 "The lego stem laboratory" е новият ни проект за периода 2019-2021, в който ще си партнираме с училища от Румъния, Италия, Турция и Литва. През този две годишен период нашите учители и ученици ще се обучават в сферата на лего роботиката - една изключително интересна и иновативна тема.

Да ни е честит!

 

Втора обучителна среща по Еразъм проект "Teachers Leaders" в 107 ОУ "Хан Крум"

30/06/2019 22:22

На 30.06.2019г. точно преди началото на лятната ваканция на учениците, нашите колеги работещи по Еразъм проекта "Teachers Leaders" са готови да започнат  писането на статии, които ще бъдат включени в най-новия европейски наръчник на учителя - лидер. В този ден целият български екип се събра на работна среща и детайлно обсъди темите, по които трябва да се напишат тези научни трудове. Координаторката от българска страна г-жа Павлина Чочова даде подробни напътствия и насоки какво точно се изисква от нашето училище като пълноправен партньор в този иновативен и изключително интересен и полезен проект.

Успехи в шахмата

07/06/2019 11:13

Ангелика Николова от 5 В клас завоюва сребърен медал от Държавни индивидуални ученически първенства по станадартен шахмат, които се проведоха от 1 до 6 май 2019 г. в гр. Добрич. При момичетата три възрастови групи се състезаваха в общ турнир: до 13 г., до 15 г. и до 17 г.  С актив от 3 т. Ангелика се класира на 2. място в своята възрастова група - момичета до 13 г.

Items: 371 - 380 of 515
<< 36 | 37 | 38 | 39 | 40 >>