Article archive

COVID 19

16/03/2020 14:25

Поради разпространението на пандемията COVID 19 програмата Еразъм + и всички планирани за тази учебна година мобилности на учители и ученици се отлагат. Всички планирани дейности и пътувания ще се състоят при настъпване на по-благоприятни условия. 

Бъдете здрави и се пазете!

Шести обучителен семинар за учителите от 107 ОУ "Хан Крум" по Еразъм проект "Teachers Leaders"

05/03/2020 18:36
Днес на 05.03.2020г. наши колеги организираха шеста обучителна среща на екипа от учители, които активно участват в развитието на дейностите и семинарите по Еразъм проекта "Teachers Leaders", в който нашето училище е деен партньор. В продължение на няколко часа се обсъдиха много важни теми, необходими за основното международно обучение, в което ние ще участваме като основен партньор през месец Април, в полския град Краков. Разпределиха се задачите на всеки и подготовката за международното ни представяне стартира на бързи обороти. 
 
Браво колеги! Разчитаме на Вас да ни прославите по цяла Европа (а защо не и по Света)!
 
 
 
 
 

Четвърта международна среща по Еразъм проекта "Teachers Leaders" в град Ламия, Гърция

28/02/2020 18:56
На 29.03.2020г. се проведе четвъртата организационна и обучителна среща по проект „Teachers Leaders“ по програма Еразъм Плюс. Домакин на срещата бяха нашите партньори от Гърция, Directorate of Education of Fthiotida Prefecture в град Ламия. По време на тази еднодневна среща се обсъдиха всички предстоящи задачи и срещи в детайли, направи се подробен план за бъдещото международно обучение за учители-лидери в полския град Краков, на което нашето училище ще изпрати делегати, които да се включат в семинара и лекционната част, а след това ще приложат наученото и видяното в обучение на всички наши учители, които от своя страна ще започнат да прилагат новите знания и техники в ежедневната си работа с нашите ученици. 
 
Нека си пожелаем късмет и попътен вятър в обучението!
 

Нашето училище стартира работа по нови международни проекти в платформата eTwinning

29/01/2020 22:03

От тази пролет нашето училище е официален участник в няколко проекта, чийто дейности ще се развиват в онлайн платформата eTwinning. 

eTwinning е общност на училищата в Европа.Тя предлага платформа за педагози (учители, главни учители, библиотекари и др.), които работят в училище или детска градина в една от европейските страни и са се включили, за да си общуват, да си сътрудничат, да развиват общи проекти и, накратко, да се чувстват и да бъдат част от най-вълнуващата учебна общност в Европа.

Проектите, в които ще вземем участие са: Meet Me in the Garden, CULTURE LABS и SCIENCE DAYS.

Нека си пожелаем успех! :) 

 

 

Първа проектна среща по проект Lego Lab, по програма Еразъм Плюс КА229 в град Лаздияй, Литва

25/11/2019 12:18

В седмицата от 25 до 29 Ноември, 2019г. имахме удоволствието да посетим едно литовско училище в град Лаздияй, където имахме 5дневно обучение по лего роботика - една много интересна и иновативна тема! 

Трима наши учителя и четири наши ученика имаха честта лично да присъстват на това международно обучение, на което присъстваха учители и ученици и от Румъния, Италия и Турция.

Освен че посетиха различни семинари и практически занимания на тема роботика, лего и кодиране, те се запознаха с литовската образователна система, с тяхната култура и история. Посетиха много интересни места и опознаха останалите колегите, с които в следващите две години ще работим по този изключително интересен проект!

Благодарим Ви колеги и очакваме скоро Вашите постижения в роботиката!  

 

 

Успехи на нашите футболисти

20/11/2019 17:04
За поредна година нашите футболисти са на първо място в районното първенство по футбол на Ученическите игри. 
 
Благодарим на техния учител, водач и треньор г-жа Цветана Кинанова за положения труд и пожелаваме още много успехи в пръвенството.
 

Пътуване до град Тимишоара, Румъния на наши деца и учители по проект "Healthy Life,Better Life, Longer Life", Еразъм Плюс КА201

19/11/2019 00:00

В предпоследната седмица на месец Ноември 2019г. се проведе поредната международна среща по проект " Healthy Life, Better Life, Longer Life", част от европейската програма Еразъм Плюс, в която взехме участие с наши учители и ученици. Основните дейности по проекта се състояха в град Тимишоара, Румъния. Нашите участници заедно с колегите и приятелите ни от Гърция, Португалия, Испания и Хърватска посетиха аграрния университет в Тимишоара, запознаха се с ежедневието в местната мандра и научиха в детайли процедурата на производство на млечни продукти. Имаха удоволствието да дегустират сирена, кисели млека и кашкавали. Като част от проектните дейности учениците от всички държави представиха свои презентации за здравословни закуски и сами ги приготвиха. Въпреки натоварената програма остана време да посетят и някои от забележителностите на Румъния като замъка в Хонедоара, където е отсядал неведнъж Влад Цепеш, известен като Граф Дракула. Накрая на срещата са дали и интервю в Радио "Тимишоара", където са говорили за проекта и неговите цели.

Горди сме с нашите колеги и ученици, които където и да отидат ни представят на високо професионално ниво! :) 

 

Нашето училище е домакин на среща по един от нашите Европейски проекти!

18/11/2019 23:27
В седмицата между 11 и 15 ноември, 2019г. имахме удоволствието да бъдем домакин на третата среща с ученици по проект „Learning through creative drama“, част от програма Еразъм +. 
През тази една седмица посрещнахме голяма група учители и ученици от партньорските ни училища от Турция, Португалия и Румъния. С голямата помощ и подкрепа на нашите родители, които приеха с отворени обятия чуждестранните деца, настаниха ги в домовете си и ги накараха да се почувстват като вкъщи. По време на натоварената програма успяхме да запознаем нашите колеги с българската образователна система, с нашата култура, история и традиции. Организирахме серия от работни срещи и практически занимания, пряко свързани с темата на проекта, а именно прилагането на креативна драма в учебните часове. За тях специално се състояха открити уроци по английски и математика, лекционни семинари с нашия психолог както и с много външни лектори. Организирахме на нашите гости специализирано обучение за трансформация с помощта на професионален грим, показахме им как се правят театрални декори и как да си израбоят сувенири от България. В културната част от срещата бяхме включили посещение в Пловдив и туристическа обиколка на София. 
 
Отново, с пълни с гордост и радост сърца, бихме искали да благодарим на нашите ученици и техните родители, които настаниха чуждестраните деца в собствените си домове и им показаха какво означава българското гостоприемство! Благодарим също и за това, че се включихте толкова активно в цялостната подготовка и в посрещането на нашите партньори. Благодарим Ви за подкрепата и отдадеността, с която ни помагате във всички наши инициативи и в сбъдването и на най-амбициозните ни мечти!
 
И не на последно място искаме да изкажем за пореден път нашата благодарност за всеотдайността на всички наши учители и колеги, пряко свързани с организацията и работата по проектните дейности и заети с целия процес! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Успехи и в тениса

15/11/2019 13:44
Днес искаме са споделим с всички Вас нашата спортна гордост в лицето на нашия ученик от 4Б клас Владимир Цонков, който от 5 години активно тренира тенис на корт.
Усилията, постоянството и желанието за успех се награждават и Влади е доказателсво за това с всичките награди, които печели от различни тенис турнири, като: 
1. Отборно регионално първенство в София до 10 г. – първо място с отбора на „ТК 1882“. В държавното отборно първенство – второ място с „ТК 1882“;
2. Регионален тенис турнир за момчета и момичета гр. София до 10 години – 1во място  -  проведен в ТК Малееви, гр. София (30-31.03.2019г);
3. „Киндер+ спорт“ от веригата „Киндер+ спорт“ – печели първи места в четири от шестте турнира от веригата, проведени в България (април – август 2019), с което печели правото да участва във финалната фаза на турнира в Монако (октомври 2019);
4. Регионален тенис турнир за момчета и момичета ТК „ПРО СПОРТ“ гр. София до 12 години – 4то място (24.06.2019г);
5. Отборно държавно първенство за момчета до 12 г (юли 2019) гр. Стара Загора, 6то място с ТК 1882, печели 3 от 4те мача за отбора;
6. Тенис турнир до 10г гр. София – Квалификация за турнир от веригата „Champions bowl“ (юли 2019) – 1во място;
7. Държавен „Мастърс“ тенис турнир за 10 годишни (10те най-добри деца от България за 2019), проведен на ТК Дема, гр. София  (08.09.2019г) – 2ро място;
8. Международен тенис турнир от веригата „Champions bowl“, Умаг, Хърватия – 08.09 до 14.09.2019г – преминава квалификационни 3 кръга, както и три от пет кръга в основна схема; 
9. Регионално отборно първенство по тенис гр. София – 23.09.2019г – 1во място с „Тенис клуб 1882“;
10. Световен тенис турнир от веригата „Киндер+ спорт“ в Монте Карло, Монако (17-21.10.2019г), девет и десет годишни момчета – печели първо място в долна част на схемата;
11. Регионален тенис турнир до 12г – гр. София 09.11.2019г – 2ро място.
 
 
Голямо БРАВО на Влади, на неговите родители и на неговия учител, г-жа Емилия Трендафилова, че споделиха с нас тези успехи! Адмирации за положения труд!Днес искаме са споделим с всички Вас нашата спортна гордост в лицето на нашия ученик от 4Б клас Владимир Цонков, който от 5 години активно тренира тенис на корт.
Усилията, постоянството и желанието за успех се награждават и Влади е доказателсво за това с всичките награди, които печели от различни тенис турнири, като: 
1. Отборно регионално първенство в София до 10 г. – първо място с отбора на „ТК 1882“. В държавното отборно първенство – второ място с „ТК 1882“;
2. Регионален тенис турнир за момчета и момичета гр. София до 10 години – 1во място  -  проведен в ТК Малееви, гр. София (30-31.03.2019г);
3. „Киндер+ спорт“ от веригата „Киндер+ спорт“ – печели първи места в четири от шестте турнира от веригата, проведени в България (април – август 2019), с което печели правото да участва във финалната фаза на турнира в Монако (октомври 2019);
4. Регионален тенис турнир за момчета и момичета ТК „ПРО СПОРТ“ гр. София до 12 години – 4то място (24.06.2019г);
5. Отборно държавно първенство за момчета до 12 г (юли 2019) гр. Стара Загора, 6то място с ТК 1882, печели 3 от 4те мача за отбора;
6. Тенис турнир до 10г гр. София – Квалификация за турнир от веригата „Champions bowl“ (юли 2019) – 1во място;
7. Държавен „Мастърс“ тенис турнир за 10 годишни (10те най-добри деца от България за 2019), проведен на ТК Дема, гр. София  (08.09.2019г) – 2ро място;
8. Международен тенис турнир от веригата „Champions bowl“, Умаг, Хърватия – 08.09 до 14.09.2019г – преминава квалификационни 3 кръга, както и три от пет кръга в основна схема; 
9. Регионално отборно първенство по тенис гр. София – 23.09.2019г – 1во място с „Тенис клуб 1882“;
10. Световен тенис турнир от веригата „Киндер+ спорт“ в Монте Карло, Монако (17-21.10.2019г), девет и десет годишни момчета – печели първо място в долна част на схемата;
11. Регионален тенис турнир до 12г – гр. София 09.11.2019г – 2ро място.
Голямо БРАВО на Влади, на неговите родители и на неговия учител, г-жа Емилия Трендафилова, че споделиха с нас тези успехи! Адмирации за положения труд!

Време за избори!

06/11/2019 12:09

107 ОУ "Хан Крум" е в готовност за избори за председател на Ученическия съвет! За втора година в нашето училище се провеждат такива избори, благодарение на мотивацията, която получихме от работата по нашия Еразъм Плюс КА229 проект "Connecting Schools Across Borders"

 Гласуването и тази година беше интересно, забавно и оргнизирано по всички правила на изборния кодекс!

Items: 361 - 370 of 515
<< 35 | 36 | 37 | 38 | 39 >>