Article archive

Think and Create your own Hobbies, Еразъм проект стартира в 107. ОУ "Хан Крум"

03/09/2020 11:19
Think and Create your own Hobbies е проект, финансиран от Европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. Основните му цели е да се избегне прекалената употреба на технологии, зависимостта и пристрастяващото поведение, които водят до стрес, проблеми със съня и ниска социална и училищна ефективност. Да се научат децата да използват по-пълноценно времето си извън часовете и училищната работа. Залагането на по-здравословни дейности вместо неконтролираното използване на технологии е залог на физическо, психологическо, емоционално, социално благополучие. Технологиите са тук, за да останат, но също така е важно да се разбере разпространението на проблематичното им използване. Практикуването на спорт, откриването на призвание, колекционирането, представянето на игри, доброволчеството са по-полезни професии
Негов координатор за България ще бъде г-жа Мария Топалова
Проектът ще продължи 2 години и него са включени шест училища: от Португалия, Латвия, Испания, Турция, Гърция и България. Наши преподаватели и ученици ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да се обучават по заложените проектни семинари и дейности.
 

НОВ Еразъм проект - We are a T.E.A.M.! Together EU and Me! стартира в 107. ОУ "Хан Крум"

03/09/2020 10:45
We are a T.E.A.M.! Together EU and Me! е проект, финансиран от Европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. 
Това партньорство е формирано от шест различни държави (България, Гърция, Италия, Полша, Словения, Испания,) и споделя основната цел: да разшири културната перспектива и да мотивира нашите ученици чрез използването на универсалния език на СПОРТА.
Темата на проекта е начинът, по който помагаме на нашите ученици да израснат като активни членове на една европейска, здрава и уважаваща общност. Децата ще научат какво означава да бъдеш добър гражданин: всички ние сме част от „социален ЕКИП“, където нашите действия, възпитание и поведение са крайъгълният камък за създаването на едно разумно общества, здрава социална общност и в по-широк контекст ние ставаме добри европейски граждани.
Също така бихме искали да покажем на всики участници, че спортните правила са игрив начин за свикване с правилата: в обществото, в семейството, в училище и в междуличностните отношения. Правилата са необходими и трябва да бъдат преподавани на нашите ученици, тъй като те са от съществено значение да бъдат добри спортисти, добри ученици, добри приятели и добри граждани!
 
Основен координатор за България ще бъде г-жа Цветелина Белеганска. 
Проектът ще продължи 2 години, а наши преподаватели и ученици ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да се обучават по заложените проектни семинари и дейности.
 

S.O.F.T. - НОВ проект по програмата Еразъм Плюс започва в 107.ОУ от новата учебна година

02/09/2020 11:11
S.O.F.T. Start Our Future Today - soft skills training in introducing the label market in students е проект, част от Европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. Основната му идея е да подготви учениците за живот в условията на пазарна икономика и да даде възможност на младите хора да придобият знания и практически умения, улесняващи изпълнението на професионалните им планове и главната му цел е да развие у учениците т.нар. "меки умения" - работа в екип, толерантност и т.н, едни от най-модерните и търсени качества в бизнес средите в последно време.
Освен това проектът ще стимулира всички партньори да се възползват от ИКТ инструментите за комуникация, преподаване и учене, за да подобрят своята компетентност в тази област.
Подходящ ще е за нашите ученици в прогимназиялен етап и негов координатор за България ще бъде г-жа Даниела Малинова
Проектът ще продължи 2 години и него са включени шест училища: от Полша, Италия / Сицилия, Хърватска, Турция, Испания  и България. Наши преподаватели и ученици ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да се обучават.
 
Web сайт на проекта: https://erasmussoftka229.webnode.com/
 
 

"Explore the World of Coding", проект по програмата Еразъм Плюс започва в 107.ОУ от новата учебна година

01/09/2020 12:04
За нас е чест да Ви уведомим, че в нашето училище стартира нов международен проект с името "Explore the World of Coding“, като част от европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. 
Образователните системи и образователните институции се променят и развиват съответно, а нови образователни предмети излизат на дневен ред. Един от тях е кодирането. Обучение по кодиране, което повишава академичния успех чрез подобряване на вниманието, мотивацията и проблемните умения на учениците, прави уроците по-забавни и осигурява посещаемостта на учениците в училището, подобрява поведението на учениците като поемане на отговорност и по-голяма дисциплина.
 
Той ще продължи 2 години и него са включени пет училища: от Полша, Италия, Гърция, Турция  и България. Наши преподаватели ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да се обучават.
 
Координатор на всички проектни дейности е нашия преподавател г-жа Мариела Пачева
 

Нов европейски проект КА229 „Нов европейски проект КА229 „Discover My City“ по програма Еразъм+

31/08/2020 12:02
За нас е чест да Ви уведомим, че в нашето училище стартира нов международен проект с името "Discover My City“, като част от европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. Основната цел на проекта е да позволи на учениците да станат по-активни и приобщаващи граждани чрез предизвикателства, които ще им помогнат да задълбочат знанията си за исторически и културен произход на техните собствени градове и тези на техните партньори, и да проучат проблемите, пред които са изправени всички тези градове в момента и възможните им последици в бъдеще
 
Той ще продължи 2 години и него са включени шест училища: от Сицилия, Турция, Гърция, Германия, Хърватска и България. Наши преподаватели и ученици ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да се обучават.
 
Координатор на всички проектни дейности е нашия преподавател г-жа Антоанета Янева
 

Още един нов европейски проект КА229 по програма Еразъм+, "Io imparo alla pari" стартира през 2020/2021 учебна година!

30/08/2020 11:45
За нас е чест да Ви уведомим, че в нашето училище стартира нов международен проект с името "Io imparo alla pari “, като част от европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. 
Проектът „Уча като равен“ е инициатива, основана на основния принцип, че „правата на жените са права на човека“. Целта му е да насърчи засилването на ролята на жените и момичетата в обществото, като се грижи чрез подходящи образователни и обучителни интервенции за споделяне и засилване на равенството между половете във всички възрасти и във всеки контекст.
Той ще продължи 2 години и него са включени шест училища: от Сицилия, Латвия, Румъния, Турция, Португалия и България. Наши преподаватели и ученици ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да се обучават.
 
Координатор на всички проектни дейности е нашия преподавател г-жа Вероника Колева
 

Нов европейски проект КА229 „Digi.V.I.B.E.S.“ по програма Еразъм+

29/08/2020 11:37
За нас е чест да Ви уведомим, че в нашето училище стартира нов международен проект с името "Digi.V.I.B.E.S.“, като част от европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. Той ще продължи 2 години и основните му цели са:
- постигане на значително въздействие върху стиловете на учене на учениците, стимулиране на интерес и мотивация благодарение на включването на ИКТ в преподаването на музика;
- да допринесе за развитието на ключови житейски умения на учениците чрез иновации на методологиите на преподаване и обновени подходи за преподаване на музикални дисциплини по интердисциплинарен начин и с широко използване на ИКТ; 
- адаптиране на уменията и методологическите инструменти на разположение на учителите, за да реагират по-ефективно на социалните предизвикателства.
 
В този проект са включени шест училища: от Италия, Турция, Холандия, Франция, Малта и България. Наши преподаватели и ученици ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да се обучават.
 
Координатор на всички проектни дейности е нашия преподавател г-жа Павлина Чочова
 
За повече информация може да посетите сайта на проекта https://dvibes.weebly.com/
 

Стартира нов европейски проект КА229 „EUROBORAVE“ по програма Еразъм+

28/08/2020 11:07
За нас е чест да Ви уведомим, че в нашето училище стартира нов международен проект с името "EUROBORAVE“, като част от европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. Той ще продължи 2 години и основната му цел е участниците да разберат, че  технологиите са от решаващо значение в модерния свят, в който живеем. 
Преподаването на роботика и програмирането е важен предмет за всяко училище и съответства на учебните програми по новите цифрови технологии, поддържани от много училища в цяла Европа. В тези часове на учениците им е забавно, а изучаването на тези дисциплини помага да се отговори на нарастващото търсене на преподаване на науки, технологии, инженерство и математика в училищата и използването на английски език като възможно средство за комуникация в тази област на интерес. Чрез програмиране на роботи учениците могат да открият дали имат интерес към кодирането и няма съмнение, че в обозримо бъдеще ще има нужда хората да участват в устройствата за програмиране.
В този проект са включени пет училища: от Франция, Литва, Полша, България и Португалия. Наши преподаватели и ученици ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да създават нови роботи.
 
Координатор на всички проектни дейности е нашия преподавател г-жа Боряна Петрова
 
Ние вярваме, че има много причини да преподавате роботика в училищата:
На учениците им е забавно и това е ефективен начин за въвеждане на програмиране на учениците, програмирането и роботиката осигуряват умения, полезни за бъдещи работни места и е подходящо за ученици с редица способности.
Това също е възможно влизане за преподаване на математика и дава възможност на учениците в нашето училище да използват английски по много конкретен начин чрез софтуер и комуникации с други ученици в цяла Европа.
Проектът "EuroboRave" отговаря на необходимостта на Обществото на 21-ви цифров век да приложи възможно най-много в редовната и отворена учебна програма предметното програмиране и роботика. Роботиката помага да се отговори на нарастващото търсене на преподаване на науки, технологии, инженерство и математика в училищата и използването на английски език като възможно средство за комуникация в тази област на интерес. Чрез програмиране на роботи учениците могат да открият дали имат интерес към кодирането и няма съмнение, че в обозримо бъдеще ще има нужда хората да участват в устройствата за програмиране.
В този проект са включени пет училища: от Франция, Литва, Полша, България и Португалия. Ученици от тези училища вече се занимават с роботика, особено португалското училище.
Този основен изход ще бъде разработен от този проект: създаването на нов робот.
Работният език на проекта е английски, а ние ще си партнираме с училища от Португалия, Турция и Румъния.За нас е чест да Ви уведомим, че в нашето училище стартира нов международен проект с името "EUROBORAVE“, като част от европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. Той ще продължи 2 години и основната му цел Технологиите са от решаващо значение за иновациите, но училищата се борят да привлекат учениците в тази област, особено момичетата.
 
Преподаването на роботика и програмирането може да промени това. Роботиката съответства на учебните програми по новите цифрови технологии, поддържани от много училища в цяла Европа.
Ние вярваме, че има много причини да преподавате роботика в училищата:
На учениците им е забавно и това е ефективен начин за въвеждане на програмиране на учениците, програмирането и роботиката осигуряват умения, полезни за бъдещи работни места и е подходящо за ученици с редица способности.
Това също е възможно влизане за преподаване на математика и дава възможност на учениците в нашето училище да използват английски по много конкретен начин чрез софтуер и комуникации с други ученици в цяла Европа.
Проектът "EuroboRave" отговаря на необходимостта на Обществото на 21-ви цифров век да приложи възможно най-много в редовната и отворена учебна програма предметното програмиране и роботика. Роботиката помага да се отговори на нарастващото търсене на преподаване на науки, технологии, инженерство и математика в училищата и използването на английски език като възможно средство за комуникация в тази област на интерес. Чрез програмиране на роботи учениците могат да открият дали имат интерес към кодирането и няма съмнение, че в обозримо бъдеще ще има нужда хората да участват в устройствата за програмиране.
В този проект са включени пет училища: от Франция, Литва, Полша, България и Португалия. Ученици от тези училища вече се занимават с роботика, особено португалското училище.
Този основен изход ще бъде разработен от този проект: създаването на нов робот.
Работният език на проекта е английски, а ние ще си партнираме с училища от Португалия, Турция и Румъния.

Нови проекти по Еразъм Плюс в 107.ОУ

27/08/2020 15:45
Време за похвали!
И през тази година 107. ОУ  "Хан Крум" е с одобрени проекти по програма "Еразъм+".
Тази година добавяме още 11 спечелени проекти по ключова дейност 2 "Училищно образование". Предстоят много и интересни дейности за ученици и учители по най-разнообразни теми, като спорт, хобита, музика, самоусъвършенстване, роботика, архитектура и кодиране! Общият бюджет на проектите е повече от 300 000 евро.
Предстои подбор и се надяваме скоро да имаме възможността да се срещнем лично с нашите нови партньори от цяла Европа!
 
 

Нашите математици пожънаха успехи и на състезанието "Математика без граници"

17/08/2020 13:55
Седмото издание на международния турнир "Математика без граници", което се проведе на 16 и17 август 2020 г. в град Несебър, завърши повече от успешно за математиците от 107. ОУ " Хан Крум"
Нашите ученици завоюваха  5 сребърни и 10 бронзови медала. Участваха 22 ученици от първи до шести клас!
Благодаря за цялата организация през учебната година на г-жа Стела Дойчинова, учител по математика и начален учител в нашето училище!Седмото издание на международния турнир "Математика без граници" завърши повече от успешно за учениците от 107. ОУ " Хан Крум"
Нашите ученици завоюваха  5 сребърни и 10 бронзови медала. Участваха 22 ученици от първи до шести клас!
Благодаря за цялата организация през учебната година на г-жа Стела Дойчинова, учител по математика и начален учител в нашето училище!
Items: 341 - 350 of 515
<< 33 | 34 | 35 | 36 | 37 >>