Article archive

Коледно изпълнение на клуб "Театър" по проект "Мисли и създай свое собствено хоби"

13/12/2021 12:02
Нека днес споделим с всички Вас първото изпълнение от нашия Коледен концерт по програма Еразъм +. Това изпълнение е от клуб "Театър" по проект "Мисли и създай свое собствено хоби" с координатор г-жа Мария Топалова. Децата от 1б клас представиха своите първи стъпки в театъра с приказката "Червената шапчица" и се справиха отлично!
Проктът "Мисли и създай свое собствено хоби" е финансиран по програма Еразъм Плюс, ключова дейност КА2
 
 
 

Първа координаторска среща по проект EUROBORAVE

29/11/2021 12:19

НА 26. и 27. ноември 2021г. нашият екип посети първата координаторска среща по проект EUROBORAVE, част от програма Еразъм плюс, ключова дейност 2. Срещата се състоя в град Париж, Франция. 

През тези два дни координаторите на проекта от Франция, Полша, България, Литва и Португалия обсъдиха вероятностите за провеждане на срещи и с ученици. Първата бе решено да е в нашето 107.ОУ през месец март, 2022 г. Главните координатори от Франция организираха и учебна сесия по основната тема на проекта - роботиката!

Стискаме палци да се случи и да сме домакини на тази обещаващо интересна среща

Първа физическа мобилност и по Еразъм проект S.O.F.T.

21/11/2021 08:39

В семицата 15-19.10.2021г. в град Szemud, Полша се проведе и първата физическа мобилност по проект Start Our Future Today (S.O.F.T.), която двама наши преподаватели и трима ученика посетиха. Там се запознаха с колегите и съучениците си от Полша, Турция, Италия, Хърватска и Испания. Цялата седмица беше изпълнена с разнообразни проектни дейности, семинари, обучения и културни мероприятия!

Първа физическа мобилност в Италия по проект DigiV.I.B.E.S.

14/11/2021 09:04

В дните между 7. и 11. ноември 2021г. наш екип от трима учители се включи в първата международна среща в град Терни, Италия във връзка с разработването на заложените дейности по проект "Digital and virtual music tools to Become an Experimantal School - Digi. V.I.B.E.S.", по който нашето 107.ОУ е бенефициент. 

Нашите учители се срещната за първи път лично с колегите от Италия, Холандия, Малта, Франция и Турция. Те обсъдиха развитието на проекта за следващата година, планираха предстоящите проектни дейности и мобилности.

Да им пожелаем успех!

 

Нашето 107.ОУ е одобрено за участие в националната програма "Иновации в действие"

14/11/2021 08:54

За втора поредна година нашето училище е одобрено по националната програма "Иновации в действие"! Тази година ще обменим опит със Средно училище "Васил Левски", гр. Гълъбово и с 2. Средно училище "Емилиян Станев", гр. София!
Обмяната на опит ще бъде в областта на обектно-ориентирано програмиране и изкуствен интелект!
Нека се поздравим и да се захващаме за работа!

"Подкрепа на приобщаващото образование", реализиран от МОН по програма "Наука и образование за интелигентен растеж"

14/11/2021 08:51
От тази учебна година в нашето училище освен педагогически съветник, си имаме и училищен психолог!
Възможността да имаме психолог е благодарение на проект "Подкрепа на приобщаващото образование", реализиран от Министерството на образованието и науката по програма "Наука и образование за интелигентен растеж"!
Проектът ни дава възможност да имаме училищен психолог, който да подпомага емоционалното и психологическото развитие на децата със специални образователни потребности, на децата в риск и с хронични заболявания, обучаващи се в нашето училище!
Едновременно с това се дава възможност на педагогическия съветник да поеме всички заявки за краткосрочна и дългосрочна обща подкрепа на останалите ученици, да подпомага ученическия съвет и много други дейности в неговия професионален профил!
Радваме се, че имаме възможността да сме част от този проект!
Вече и пространството на нашия психолог за уединена работа е готово, като със средства от проекта ще го дооборудваме с нужните за дейността дидактически и други материали!
 

Първа международна среща по нашия европейски проект Explore the World of coding

30/10/2021 11:52

През седмица 25-29.10.2021г. група наши учители, специалисти в областта на кодирането, посетиха Полша и училището в град Minsk Mazowiecki. Там те присъстваха на редица специализирани дейности и семинари, част от проект в който нашето 107.ОУ е бенефициаен, финансиран от европейската програма Еразъм Плюс. Цели пет дни те се обучаваха на най-новите похвати в сферата на кодирането - дейности, които са част от заложените цели по европейския проект Explore the world of coding.

Първа международна среща по нашия европейски проект Discover My City, 18-22.10.2021г.

23/10/2021 11:46

В периода 18-22.10.2021г. група от двама наши учителя и етири деца посетига град Солун в Гърция. Там те бяха част от едноседмичната международна среща по проект Discover My City. Тя е била посветена на културното опознаване на града, основна цел на самия проект. Нашите учители и деца са посетили и научили много за едни от емблемите на града - Бялата кула, арката на император Галений, паметникът на Александър Велики, Ротондата и символът на Солун - чадърите и куп музеи.

След пет дни в слънчева Гърция, цял куп разгледани забележителности и музеи, безброй нови научени неща и много нови приятелства, нашата група се завръща още по-усмихната, доволна и готова за нови предизвикателства - основна полза на програма Еразъм! 

 

Втора международна среща по Еразъм проект The Lego Stem Laboratory, в Румъния!

09/10/2021 11:37

След две годишно прекъсване на пътувания по програма Еразъм, отново потеглихме! Нашият усмихнат екип посети румънския град Владещи и участва във всички планираните дейности по проект The Lego Stem Laboratory. Цяла седмица изпълнена с нови приключения! В периода 04-08.10.2021г. наши двама преподавателя и 5 деца от клубовете ни по Лего и Роботика се включиха в планираните обучителни и културни мероприятия, за едно с колегите ни от Румъния, Турция, Литва и Италия.

 

Инициатива „Отглеждането на растения като средство за справяне със стреса и тревожността по време на социална изолация“

06/10/2021 11:59
Децата трябва да се научат да градят! Да се грижат за природата и заобикалящия ги свят!
На 06.10.2021г. наши ученици от 5"б" клас на 107 ОУ "Хан Крум", заедно с класния си ръководител г-жа Цветелина Белеганска направиха точно това! Градиха и създаваха красоти като част от участието ни в инициативата „Отглеждането на растения като средство за справяне със стреса и тревожността по време на социална изолация“
Огромни благодарности на Миглена Мартинова, секретар на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни към Район „Лозенец“, за поканата да се включим и ние в тази прекрасна кауза! 
Огромни благодарности на Миглена Мартинова, секретар на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни към Район „Лозенец“, за поканата да се включим инициатива „Отглеждането на растения като средство за справяне със стреса и тревожността по време на социална изолация“.Децата трябва да се научат да градят!Да се грижат за природата и заобикалящия ги свят!⚘
 Днес учениците от 5"б" клас на 107 ОУ "Хан Крум", заедно с класния си ръководител г-жа Цветелина Белеганска направиха точно това! Градиха и създаваха красоти!
Огромни благодарности на Миглена Мартинова, секретар на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни към Район „Лозенец“, за поканата да се включим инициатива „Отглеждането на растения като средство за справяне със стреса и тревожността по време на социална изолация“.
Items: 1 - 10 of 246
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>