Article archive

СЪСТЕЗАНИЕ "ПАЗИМ ЕЗИКА СИ"

25/05/2018 16:11

На 25.05.2018 г. в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” се проведе финалният етап от състезанието „Пазим езика си”, организирано от г-жа Десислава Радева и гражданско сдружение „Живата вода на България”. Целта на състезанието е да се създадат у учениците трайни умения за правоговор и правопис.

          Участваха 13 ученици от цяла България -    получили най-много точки в първия етап. Бяха поставени практически задачи по правопис и пунктуация, след което участниците от 6. и 7. клас трябваше да подредят в правилен текст изречения от „Суматоха” на Йордан Радичков.

Петчленно жури с председател проф. д.ф.н. Владко  Мурдаров излъчи нашата ученичка Радослава Дачева от 7. „г” клас на второ място в това интересно национално състезание. От сърце я поздравяваме и честитим наградите!

На церемонията по награждаването присъства президентът Румен Радев, който поздрави победителите.

Успехи по карате на наши четвъртокласници

15/04/2018 16:12
Четвъртокласниците от 107. ОУ „Хан Крум” Венета Стоименова и Петър Михайлов спечелиха златни медали в дисциплината кумите (бой с реален съперник) на завършилото в курорта Албена Държавно първенство по карате за всички възрасти (14 - 15 април). Седмица след като станаха републикански шампиони, двамата заминават с националния отбор на България за участие на Балканското първенство по карате за деца, което ще се проведе в Белград, Сърбия на 27 - 29 април.

В НАВЕЧЕРИЕТО НА 3 МАРТ.. УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ В 107-МО УЧИЛИЩЕ

26/03/2018 21:42

  В НАВЕЧЕРИЕТО НА 3 МАРТ...

                      УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ В 107-МО УЧИЛИЩЕ 

На 2 март 2018 година доброволци от Национално дружество "Традиция" проведоха урок по родолюбие. Нашите гости, преобразени като хайдутин, български опълченец и руски войник от времето на Руско-турската освободителна война разказаха на най-малките ни ученици за ролята на хайдутите, опълченците и руските воини. Също така разказаха как и защо празнуваме трети март и защо го отбелязваме като национален празник. Първокласниците бяха много въодушевени и задаваха множество въпроси на нашите гости, както и имаха възможност да се докоснат до оръжията и оборудването на някогашните бойци за Освобождението на България от турско робство.
 
 
 
.

БАБА МАРТА БЪРЗАЛА...

26/03/2018 21:41

БАБА МАРТА БЪРЗАЛА...

На 1 март ученици от 4а  и 4г клас посетиха 141 ДГ „Славейкова поляна“, за да поздравят децата от IV група за Баба Марта, както и техните преподаватели – Мадлен Батова и Албена Бояджиева и да им пожелаят да бъдат здрави, румени, игриви и винаги засмяни! Те бяха изработили сами мартениците, които вързаха на ръчичките на децата и техните учителки. Срещата бе много вълнуваща, особено за част от прекрасните четвъртокласници, които са възпитаници на градината.

Госпожа Батова и госпожа Бояджиева приеха с радост мартеничките и...вкусните бонбони, и от своя страна поздравиха каките и батковците със стихотворение за пролетта и песен, посветена на Баба Марта.

Тази   среща приключи с усмивка и добро настроение за всички! Да си пожелаем още такива запомнящи се поводи с прекрасните домакини на 141 ДГ и техните талантливи деца!

Автор: Катерина Пумпалова

УЧЕНИЦИ ОТ 107. ОУ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ДОМА НА ЕВРОПА В СОФИЯ

26/03/2018 21:39

УЧЕНИЦИ ОТ 107. ОУ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ДОМА НА ЕВРОПА В СОФИЯ 

На 21.02.2018 година ученици от 4 а клас посетиха събитие на тема "Европейските ценности и правата на детето" в Дома на Европа, организирано от Градската комисия за борба с противообществените прояви, съвместно с район Лозенец.

 

Модератор на събитието беше проф. д-р Цветанка Коларова. Тя запозна аудиторията с Педагогическите релации:

1.    Знания;

2.    Умения, навици, нагласи;

3.    Компетентности;

4.    Идеи възгледи, ценности и убеждения;

5.    Поведение.

След това представи основните европейски ценности: Мир, Свобода, Демокрация, Върховенство на закона, Правата на човека и в частност правата на Детето.

Последва анализ на основните конституционни права на човека (Лични, Политически, Социално-икономически и културни) в Република България.

Беше направен преглед на международните документи за правата на човека.

Представена беше и Европейската социална Харта.

Кулминацията на събитието беше обзорът на Водещите международни документи за закрила правата на детето и Конвенцията за правата на детето.

Учениците бяха изключително доволни от посещението си в Дома на Европа!

 

 

ПОБЕДИТЕЛИ В "SPELLING BEE 2018"

24/03/2018 17:37
На 24 март 2018 година се проведе регионалния кръг на състезанието по английски език Spelling bee 2018, където нашите ученици Георги Пачников от 5 "А" клас  и Ина Моллова от 6 "Г"клас и техните учители Андрей Андреев и Гинка Пейчева представиха училището. 
Ина Моллова спечели пристижното първо място в турнира и се класира за национален кръг, където ще премери сили с ученици от цялата страна.
За всички финалисти и техните учители се предвиждат специални награди - посещение на посолството на Съединените американски щати в България и езиков лагер през лятото в град Банско! 
Честито на Ина! Честито на Miss Ginny!
Пожелаваме и успех на националния кръг на Spelling bee 2018!
 
 

Международен турнир по тенис на маса

24/03/2018 17:32

Отборът ни по тенис на маса завоюва купи и грамоти на провелия се на 24 март 2018 година  в село Стар Бешенов, Румъния Международен турнир по тенис на маса за деца и възрастни.

Виктор Станчев от 7 "А" клас завоюва престижното второ място във възрастова група "деца-момчета" на турнира. Светослав Генов от 7 "А" клас  завоюва трето място в турнира. И двамата получиха купи за спечелените места и специален диплом за престижните места. Станислав Стефанов от 7 "Г" клас завоюва престижното четвърто място в турнира, а Слав Бояджиев от 6 "Б" клас стана пети в общата класация. 

Нашите ученици премериха сили в турнира заедно с ученици, банатски българи от Сърбия, Румъния, Унгария и България. 

Директорът на училището г-н Данко Калапиш бе удостоен с благодарствена диплома  за организираното участие на нашите ученици в турнира. Ръководителят на отбора г-жа Цветана Кинанова бе поздравена специално от организаторите за големите постижения.

Благодарим на Светлана Караджова, Председател на дружеството на банатските българи в България за оказаното съдействие да участваме в турнира! 

Благодарим и на организаторите за прекрасните изживявания по време на тридневния ни престой в областта Банат, Румъния и за възможността нашите ученици да се срещнат с техните връстници, банатски българи от Румъния, Сърбия и Унгария!

Нашето пътуване щеше да е невъзможно без спонсорството на фондация "Българска памет" в лицето на нейния председател д-р Милен Врабевски.

МАТЕМАТИЧЕСКИ ТАЛАНТИ 2018

12/03/2018 17:26
На 11.03.2018 г. в гр. Стара Загора се проведе третото издание на финалния турнир на клуб „Математически таланти 2018“, организиран от Педагогическа асоциация „Образование без граници“  с председател г-н Любомир Любенов. След шест дистанционни кръга, които се проведоха от октомври 2017 г. до февруари 2018 г.  състезателите от 1. до 6. клас, които се справиха най-добре получиха покана за участие във финалния кръг. Мария Касия Петрова от 3 В клас спечели за втора поредна година купа и се класира на второ място - на 0,5 точки от победителя.
 
 

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА КАЛИНА ЖЕЛЕЗЧЕВА ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА ОЛИМПИАДА ПО МАТЕМАТИКА В БАНКОК, ТАЙЛАНД

01/03/2018 17:22
Ученичката от 4 "А" клас на 107. ОУ "Хан Крум" Калина Железчева се завърна със златен медал от участието си в международната олимпиада по математика в Банкок, Тайланд. Тя е една от 47-те носители на медали от олимпиадата! 
Училищната общност пожелава на Калина още множество успехи в областта на математиката! 
 

Номиниране на Мария Касия Людмилова Петрова за наградите на фондация - Димитър Бербатов "Успелите деца на България".

27/01/2018 20:56

С гордост ви съобщаваме, че нашата ученичка Мария Касия Людмилова Петрова от 3в клас е номинирана във фондация - Димитър Бербатов "Успелите деца на България". Разчитаме на вашата подкрепа, като можете да натиснете бутона най-долу "препоръчвам" и да споделите във вашите кръгове в социалните мрежи. http://dberbatov.org/nagradi/nominee/home/1353

Items: 1 - 10 of 101
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>