Article archive

Първа проектна среща по проект Lego Lab, по програма Еразъм Плюс КА229 в град Лаздияй, Литва

25/11/2019 12:18

В седмицата от 25 до 29 Ноември, 2019г. имахме удоволствието да посетим едно литовско училище в град Лаздияй, където имахме 5дневно обучение по лего роботика - една много интересна и иновативна тема! 

Трима наши учителя и четири наши ученика имаха честта лично да присъстват на това международно обучение, на което присъстваха учители и ученици и от Румъния, Италия и Турция.

Освен че посетиха различни семинари и практически занимания на тема роботика, лего и кодиране, те се запознаха с литовската образователна система, с тяхната култура и история. Посетиха много интересни места и опознаха останалите колегите, с които в следващите две години ще работим по този изключително интересен проект!

Благодарим Ви колеги и очакваме скоро Вашите постижения в роботиката!  

 

Пътуване до град Тимишоара, Румъния на наши деца и учители по проект "Healthy Life,Better Life, Longer Life", Еразъм Плюс КА201

19/11/2019 00:00

В предпоследната седмица на месец Ноември 2019г. се проведе поредната международна среща по проект " Healthy Life, Better Life, Longer Life", част от европейската програма Еразъм Плюс, в която взехме участие с наши учители и ученици. Основните дейности по проекта се състояха в град Тимишоара, Румъния. Нашите участници заедно с колегите и приятелите ни от Гърция, Португалия, Испания и Хърватска посетиха аграрния университет в Тимишоара, запознаха се с ежедневието в местната мандра и научиха в детайли процедурата на производство на млечни продукти. Имаха удоволствието да дегустират сирена, кисели млека и кашкавали. Като част от проектните дейности учениците от всички държави представиха свои презентации за здравословни закуски и сами ги приготвиха. Въпреки натоварената програма остана време да посетят и някои от забележителностите на Румъния като замъка в Хонедоара, където е отсядал неведнъж Влад Цепеш, известен като Граф Дракула. Накрая на срещата са дали и интервю в Радио "Тимишоара", където са говорили за проекта и неговите цели.

Горди сме с нашите колеги и ученици, които където и да отидат ни представят на високо професионално ниво! :) 

 

Нашето училище е домакин на среща по един от нашите Европейски проекти!

18/11/2019 23:27
В седмицата между 11 и 15 ноември, 2019г. имахме удоволствието да бъдем домакин на третата среща с ученици по проект „Learning through creative drama“, част от програма Еразъм +. 
През тази една седмица посрещнахме голяма група учители и ученици от партньорските ни училища от Турция, Португалия и Румъния. С голямата помощ и подкрепа на нашите родители, които приеха с отворени обятия чуждестранните деца, настаниха ги в домовете си и ги накараха да се почувстват като вкъщи. По време на натоварената програма успяхме да запознаем нашите колеги с българската образователна система, с нашата култура, история и традиции. Организирахме серия от работни срещи и практически занимания, пряко свързани с темата на проекта, а именно прилагането на креативна драма в учебните часове. За тях специално се състояха открити уроци по английски и математика, лекционни семинари с нашия психолог както и с много външни лектори. Организирахме на нашите гости специализирано обучение за трансформация с помощта на професионален грим, показахме им как се правят театрални декори и как да си израбоят сувенири от България. В културната част от срещата бяхме включили посещение в Пловдив и туристическа обиколка на София. 
 
Отново, с пълни с гордост и радост сърца, бихме искали да благодарим на нашите ученици и техните родители, които настаниха чуждестраните деца в собствените си домове и им показаха какво означава българското гостоприемство! Благодарим също и за това, че се включихте толкова активно в цялостната подготовка и в посрещането на нашите партньори. Благодарим Ви за подкрепата и отдадеността, с която ни помагате във всички наши инициативи и в сбъдването и на най-амбициозните ни мечти!
 
И не на последно място искаме да изкажем за пореден път нашата благодарност за всеотдайността на всички наши учители и колеги, пряко свързани с организацията и работата по проектните дейности и заети с целия процес! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Време за избори!

06/11/2019 12:09

107 ОУ "Хан Крум" е в готовност за избори за председател на Ученическия съвет! За втора година в нашето училище се провеждат такива избори, благодарение на мотивацията, която получихме от работата по нашия Еразъм Плюс КА229 проект "Connecting Schools Across Borders"

 Гласуването и тази година беше интересно, забавно и оргнизирано по всички правила на изборния кодекс!

Четвърта среща по проект „Dealing with gifted education“ по програма Еразъм Плюс в Талин, Естония

28/10/2019 14:27
В седмицата от 28 Октомври до 1 Ноември, 2019г. в столицата на Естония, Талин се проведе четвъртата обучителна среща по проект „Dealing with gifted education“, част от европейската програма за обмен на добри училищни практики Еразъм Плюс. В нея взеха участие четирима наши колеги, които имаха удоволствието да се запознаят с естонската образователна система и да станат част от редица семинари и лекции на теми, свързани с обучението, интегрирането и мотивирането на талантливи деца.  Станаха част от множество семинари и практически занимания, посетиха най-старото естонско училище Gustav Adolf II (от 1631г.), както и университета в Тарту. 
 
 
 

Трета среща с ученици по проект "Healthy life, better life, longer life, KA201" по програма Еразъм +, в 107 ОУ "Хан Крум", София

14/10/2019 13:34

В седмицата от 14 до 18 октомври, 2019г. имахме удоволствието да бъдем домакин на третата среща с ученици по проект "Healthy life, better life, longer life, KA201" , част от програма Еразъм +. През тези няколко дни посрещнахме голяма група учители и ученици от партньорските ни училища от Гърция, Румъния, Португалия, Хърватска и Испания. Запознахме ги с българската образователна система, с нашата култура, история и традиции. Организирахме лекция с нашия доктор Кушев, относно здравословния начин на живот, различни презентации и практически занимания по основната тема на проекта. Организирахме на нашите гости посещение до Боянската църква, Пловдив и туристическа обиколка на София. 

Бихме искали да благодарим на нашите ученици и техните родители, които настаниха чуждестраните деца в собствените си домове и им показаха какво означава българското гостоприемство! Благодарим Ви за подкрепата и отдадеността, с която ни помагате във всички наши инициативи и амбициозни каузи!

И не на последно място искаме да изкажем нашата признателност и благодарност за всеотдайността на всички наши учители и колеги, пряко свързани с организацията и работата по проектните дейности! 

Без всички Вас, Вашата упоритост и безкайна любов към нашето 107 училище нищо от това нямаше да е възможно!

Пета обучителна среща по Еразъм проект "Teachers Leaders" в 107 ОУ "Хан Крум"

09/10/2019 14:09

На 9.10.2019г. в нашето училище се проведе петата обучителна среща на екипа от наши колеги, които дейно участват в развитието на дейностите и семинарите по Еразъм проекта "Teachers Leaders", в който нашето училище е активно участващ партньор. В продължение на няколко седмици нашите колеги усърдно работеха по изработването на комплекст от стандарти, на които всеки учител - лидер трябва да отговаря. Днес след часовете си те отново се събраха и добавиха финалните щрихи на готовия продукт, който ще бъде публикуван като официална дейност на проекта. 

Браво колеги! На това му казваме наистина добра екипна работа!

 

Трета среща с ученици по проект "Connecting schools across borders" в град Малага, Испания

07/10/2019 14:44

През седмицата 07-11.10.2019г. наши трима учители и тринайсет ученици посетиха град Малага в Испания и станаха важна част от реализацията на третия Европейски ученически парламент, като част от дейностите по проект Еразъм Плюс КА229 "Connecting schools across borders". Тази седмица измина неусетно, изпълнена с много нови преживявания и щастливи емоции, много работа, но и заслужена почивка в редките моменти за отмора. Запознахме се с испанската образователна система и техните обичаи и култура. Имахме и много интересни дейности по проекта, обсъждане и работа по комисии, обсъждане на различни социални и политически казуси, писане на резолюции и публичното им представяне, имаше също така спортни игри, дейности за сплотяване на екипа, създадохме нови приятели, срещнахме стари приятели, създадохме много нови контакти и проведохме интересни разговори с нашите партньорите и колеги от останалите партньорски училища.
Но това е смисълът на Еразъм, нали?

Четвърта обучителна среща по Еразъм проект "Teachers Leaders" в 107 ОУ "Хан Крум"

23/09/2019 00:01

Веднага след завръщането си от третата международна среща по европейския проект "Teachers Leaders", част от програмата Еразъм Плюс КА201, г-жа Павлина Чочова, нашит главен координатор, събра цялия проектен екип и ги запозна с всички новости, които бяха решени на срещата във Флоренция, Италия. Тя обясни на колегите какво ни чака през следващата втора проектна година и ги мотивра с кратко, но ползотворно обучение!  :) 

Трета международна среща по Еразъм проекта "Teachers Leaders" в град Флоренция, Италия

20/09/2019 22:44

На 20.09.2019г. се проведе третата организационна и обучителна среща по проект „Teachers Leaders“ по програма Еразъм Плюс. Домакин на срещата беше италианското училище за учители "EuroPass", със седалище във Флоренция. По време на тази еднодневна среща се обсъдиха всички предстоящи задачи и срещи в детайли, направи се обзор на изминалата проектна година, дадоха се напътствия за всички предстоящи събития и дейности, разиска се и подготовката за отпечатване на първия проектен продукт, а именно Наръчника на съвременния Учител - Лидер. На тази среща станаха ясни и датите, на които нашето училище ще има удоволствието да посрещне представители на всички партньорски организации по този проект. За една седмица през април нашето училище ще стане поле за иновативни тренинги на учители - лидери. 

Нека си пожелаем късмет! 

 

Items: 1 - 10 of 149
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>