Article archive

Номиниране на Мария Касия Людмилова Петрова за наградите на фондация - Димитър Бербатов "Успелите деца на България".

27/01/2018 20:56

С гордост ви съобщаваме, че нашата ученичка Мария Касия Людмилова Петрова от 3в клас е номинирана във фондация - Димитър Бербатов "Успелите деца на България". Разчитаме на вашата подкрепа, като можете да натиснете бутона най-долу "препоръчвам" и да споделите във вашите кръгове в социалните мрежи. http://dberbatov.org/nagradi/nominee/home/1353

УСПЕХИ НА НАШИТЕ СПОРТИСТИ

26/10/2017 20:37

Нашият отбор по футбол с ръководител г-жа Цветана Кинанова след усилена битка с останалите училища в район Лозенец завоюва първо място на районното първенство по футбол! 

Нашите футболисти и техният ръководител връчиха купата на г-н Калапиш, директор на училището, а той ги награди със скромен подарък - училищна химикалка, която да ползват с гордост в учебната дейност и пожела още много спортни успехи на учениците и г-жа Кинанова в следващите турове на първенството!

Пенсиониране на г-жа Маринова

30/09/2017 00:00

    На 29.09.2017 г. Основно училище "Хан Крум" тържествено се сбогува с г-жа Маринова, която се пенсионира, вградила в училището повече от 25 години като директор и още по-голям период от живота си като учител по физика.

    Изненадана от неочаквания звънец и предварителната тайна организация, тя с изумление видя строени на двора всички ученици и учители и потъна в това море от ръкопляскания, благодарствени усмивки и очи, пълни със сълзите на раздялата.

    Притихналите ученици чуха от г-жа Маринова думи, напоени с много обич и грижа, със светлина и мъдрост. Те получиха още един ключ към щастието - посланието "Обичайте, това което правите, и правете това, което обичате".

    Притихнал беше дори старият дъб, свидетел на цялата училищна история.

    А слънцето намери пролука през гъстите облаци, за да види как около 700 души се сбогуват с обичан и уважаван човек, следвал неотклонно пътя на доброто и щедростта към другите.

Снимки

Видео

За по-добър двор на 107. ОУ

16/09/2017 00:00
Благодарим сърдечно на всички ученици, семейства, гости на тържественото откриване на учебната 2017/2018 г. и подкрепили идеята за облагородяване на двора на 107  ОУ. Събраните средства са 2040 лв. (две хиляди и четиридесет лева)  На свое заседание Училищното настоятелство ще обсъди какво би могло да се направи на този етап. За взетите решения училищната общност ще бъде информирана. Надяваме се да научи съвсем скоро и за реализацията им! 
Нека всички заедно да се погрижим да живеем в по-чиста и приветлива среда! 
От УС на Настоятелството, колегията на 107 ОУ   
 

ЛЕТНИ МАТЕМАТИЧЕСКИ УСПЕХИ

11/07/2017 22:17
На 10-11 юни 2017 г. в гр. Пловдив се проведе състезанието "Математически звезди", организирано от Ученическа академия ХХI век, гр. Пловдив. За това престижно състезание покана за участие получават учениците, показали най-висок резултат в три сериозни национални математически състезания: национален турнир „Черноризец Храбър“ национален турнир „Иван Салабашев" международен конкурс „Европейско кенгуру“ Изготвя се предварителен рейтинг на участниците в турнира. На 10 юни се състоя финалното индивидуално състезание, в което Мария Касия Петрова и Марин Недков от 2 в клас на 107. ОУ "Хан Крум" постигнаха максимален резултат от 100 точки. Така въз основа на тези резултати и предварителния рейтинг Мария Касия спечели златен медал и първо място в крайното класиране с финален рейтинг - 98 %, а Марин спечели бронзов медал и зае трето място в крайното класиране с рейтинг - 89.50 %.

Почти месец по-късно (1 - 3.07.2017г.) в гр. Несебър се състоя финалният кръг на IV Международен турнир "Математика без граници". След постигнат най-висок резултат в предварителните три кръга - есенен, зимен и пролетен, както и поради спечеления златен медал и бронзова купа в миналогодишния финал, Мария Касия Петрова извоюва правото да представи на финала 107. ОУ. Това тя направи като постигна максимален за възрастовата си група резултат, спечели златен медал в индивидуалното класиране и златна купа и лавров венец за най-добър резултат в дистанционните и финалния кръгове.

В отборното състезание щафета Мария Касия заедно с Димитър Несторов и Виктория Петрова решиха вярно всички задачи, но за време от 30 мин. (от 45 мин.), в резултат на което спечелиха сребърен медал.

 

ЛЕТНИ СПОРТНИ УСПЕХИ

10/07/2017 22:16
От 7 до 9 юли 2017 г. в гр. Сандански се проведе републиканско първенство по плуване "Весел Делфин".
Шампион на България на 100 метра бруст сред 11-годишните стана Миа Апостолова от 5 Б клас.
Отборът на Миа се класира на първо място, като завоюва два бронзови медала на щафети 4*50 свободен стил и 4*50 смесена. На Миа бе оказана честта да получи купата на отбора.

 

Езиково състезание

01/06/2017 13:41
За девета поредна година се гордеем с уменията на своите ученици, спечелили медали в Пролетното езиково състезание по руски и английски език.

 

Медалистите в състезанието "Математика без граници"

29/05/2017 10:46

Успешните ученици на 107. ОУ

23/05/2017 11:03

В навечерието на 24 Май ще ви запознаем с трима абитуриенти - Стефана Кузмова, Димитър Ружев и Надя Димитрова
През септември те ще продължат образованието си в три от най-престижните университети: MIT (Massachusetts Institute of Technology), University of Cambridge и University of Oxford.
А какво е общото между тях? И тримата са бивши ученици на 107. ОУ, участвали са в школата и отбора по математика на нашето училище. Всеки избира да продължи по различен път. В
VII клас Надя печели стипендия на Англо-Американско училище София, Фани завършва Американски Колеж София. И за тримата ранното обучение по математика е изиграло голяма роля за по-нататъшните им успехи и избор на специалност – Надя и Митко ще учат инженерство съответно в MIT и Oxford, а Фани – архитектура в Cambridge. Успех!

Биологията - интересна и достъпна

14/05/2017 13:39
На 14 май 2017 г. се проведе третият конкурс за изработване на модели на обекти, процеси и явления "Биологията-интересна и достъпна". Специална награда за "Най-практически модел" получи Александра Георгиева от V В клас.
Поздравления!

 

Items: 1 - 10 of 91
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>