Article archive

Обучение на учители от училища и детски градини, част от европейския ни проект "Teachers-Leaders"

12/01/2021 15:32
Вторник - време за похвали! 
Във връзка с нашето партньорство в международния проект "Teachers-Leaders", част от програмата Еразъм Плюс, ключова дейност КА201 бихме искали да Ви поканим на уебинарът, който ще проведем на 30.01.2021г. от 11.00ч. на тема „Учителят като лидер, наставник, ментор и коуч“. Основни лектори ще бъдат наши преподаватели, част от международния екип, който се сформира за разработване на заложените дейности по проекта.
Формата за записване може да намерите на линка: ТУК
 

Първият продукт по нашия Еразъм КА201 проект "Teachers - Leaders" e ГОТОВ!

06/01/2021 12:23
През 2018 година нашето 107.ОУ започна работа по проект "Teachers - Leaders", който е част от европейската програма Еразъм Плюс, ключова дейност КА201. Нашите учители се включиха в серия от обучения и семинари, както и в подготовката на първия интелектуален продукт - "Учителят като лидер Модел" - концепция, описана в Наръчник. Статиите, написани от нашия екип са поместени на страници 101-110. Самият наръчник беше изготвен на английски, а след това преведен на родните езици на всички партньори. 
Споделяме с всички Вас крайният вариант на този международен сборник, на български! 
Горди сме с нашите учители, които се включиха в този Европейски форум за Учители - Лидери!
 
Може да свалите документа от линка:
 
 

Първа среща по нашия нов Европейски проект We are a T.E.A.M.! Together EU and Me! в GOOGLE MEET

18/12/2020 12:17

Днес се проведе и първата онлайн среща по нашия нов Европейски проект We are a T.E.A.M.! Together EU and Me! в платформата GOOGLE MEET. Нашият координатор, г-жа Цветелина Белеганска се включи активно. Направи специална коледна презентация на нашето училище, на България и на традиционни коледни български храни за всички включили се чуждестранни учители, колеги и ученици. 

Очакваме следващите срещи с нетърпение!

Среща по нашия европейски проект Teachers - Leaders, KA201

17/12/2020 22:19

На 17.12.2020г. в късния следобед се състоя поредната онлайн среща по нашия европейски проект Teachers - Leaders, ключова дейност KA201 с главен координатор Полша и партньорски организации от Италия, Гърция, Румъния и Турция. Освен обзор на всичко свършено до момента се планираха и дейностите, които ще правим през следващите дни. Обсъди се извънредното положение във всички партньорски страни с надеждата, че скоро ще можем да възобновим активната си работа "очи-в-очи".

Координаторът за нашето училище и за България, г-жа Павлина Чочова, както и г-жа Мариела Пачева (учител по английски език) се включиха активно в обсъждането на подготовката на пилотната фаза на обучението на националните езици на всички партньори, и в обсъждането на видео модулите на страните на английски език - части на същото това предстоящо обучение.

 

  

Първа среща по нашия НОВ европейски KA229 проект EUROBORAVE в онлайн среда

17/12/2020 21:00

Днес в късния следобед се състоя и първата среща по Еразъм Плюс проекта EROBORAVE, ключова дейност КА229, в онлайн среда. Нашите колеги, г-жа Боряна Петрова (координатор на проекта за България) и г-жа Даниела Малинова (преподавател по английски език) активно се включиха в онлайн конференцита с всички останали партньори! Осъществи се пръв визуален контакт с партньорите, обсъдиха се важни върпроси за развитието на предстоящите проектни дейности и се поговори за извънредното положение във всички страни партньори и колко е важно в тази обстановка учителите да са подготвени и спокойни! 

Първа среща по нашия НОВ европейски KA229 проект "Io imparo alla pari / Me and you on equal terms" в дигитална среда

11/12/2020 21:00

В петък, 11.12.2020г. късно вечерта и в след края на работния ден се проведе първата онлайн среща по нашият нов европейски проект, ключова дейност КА2, "Io imparo alla pari / Me and you on equal terms". Нашата колежка, учител в начален курс и главен координатор за България и за нашето 107. ОУ, г-жа Вероника Колева активно се включи в онлайн конференцията с всички останали партньори Латвия, Румъния, Италия, Турция и Португалия! Осъществи се пръв визуален контакт с партньорите, всички се запознаха със заложените задачи в детайли и се обсъдиха се важни върпроси за развитието на предстоящите проектни дейности. Също така поговориха и за извънредното положение във всички страни партньори и колко е важно в тази обстановка учителите да са подготвени и спокойни!

Работата по новия ни Еразъм проект Discover my city започна!

10/12/2020 12:22

Работата по новия ни Еразъм проект Discover my city започна! Едно вълнуващо начало от Верен Пумпалов от 6"а"клас. Той ни представя промените в бита в своя дом за изминалите повече от 80 години. Очакваме да отговорите на неговото предизвикателство.

 

Първа онлайн среща по нашия НОВ Еразъм Плюс KA229 проект Discover my city

08/12/2020 21:01

На 08.12.2020 късно вечерта се проведе първата онлайн среща по проект  Discover my city, който е част от европейската програма Еразъм плюс, ключова дейност КА229. Нашият преподавател г-жа Антоанета Янева, главен координатор за нашето училище, се срещна с колегите Италия, Турция, Гърция, Германия и Хърватска и обсъдиха належащи въпроси за развитието на предстоящите проектни дейности в ситуациата на световна КОВИД пандемия. Запознаха се в детайли с предстоящите задачи и поговориха за извънредното положение във всички страни партньори и колко е важно в тази обстановка учителите да са подготвени и спокойни! Набелязаха дейности, които ще стартират във всяко училище до края на календарната 2020г.

Първа среща по нашия НОВ европейски KA229 проект Explore The World Of Coding Project в дигитална среда

08/12/2020 18:00

Нашите учители продължават да работят и в условията на световна пандемия по европейски проекти за доброто на нашите ученици и за международната изява на нашето 107.ОУ. Нашата колежка, учител по английски език и главен координатор на нашия нов Еразъм Плюс КА229 проект "Explore The World Of Coding Project" , г-жа Мариела Пачева активно се включи в онлайн конференцията с всички останали партньори! Осъществи се пръв визуален контакт с партньорите, всички партньори се запознаха със заложените задачи в детайли и се обсъдиха се важни върпроси за развитието на предстоящите проектни дейности. Също така поговориха и за извънредното положение във всички страни партньори и колко е важно в тази обстановка учителите да са подготвени и спокойни! 

 

Повече информация за нашия НОВ ЕРАЗЪМ проект, КА229, "Think & create your own hobbies"

27/11/2020 11:40

Може да намерите повече информация за нашия НОВ ЕРАЗЪМ проект, ключова дейност КА229, "Think & create your own hobbies" на линка: youtu.be/ZdVOQT3tHD0

Items: 1 - 10 of 197
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>