Article archive

"Библиотека с неща" - имаме нужда от Вашата помощ!

30/01/2023 16:05
"Библиотека с неща" е новото предизвикателство, в което нашето училище се включи и се състезава с други училища в рамките на проект "Помисли преди да изхвърлиш", по който сме партньори! 
Идеята на тази библиотека е всеки, който желае да донесе някаква вещ, която счита за непотребна, но въпреки това смята, че може да бъде потребна за някого и не иска да хвърли в боклука! Идеята е, че всеки може да я ползва за определено време и после да я върне отново! 
Нашата мисия е да съберем минимум 200 килограма "неща", които могат да ни бъдат полезни! 
Има и награда за победителите и тя си заслужава!
Помагайте да се справим с "нещата"!
Който смята, че има такива вещи, нека ги донесе при охраната и ще ги оставим в библиотеката!
 

Последна среща по проект "Think and create your own hobbies" в град Волос

27/01/2023 16:08
Последна среща по нашият европейски проект "Think and create your own hobbies" в град Волос в 9-то основно училище Неа Йониа. 
Една седмица пълна с интересни проектни дейности, много нови приятелства и посетени забележителности, която положи края на работата ни по проекта. 
В края на мобилността на всички участници са били връчени сертификатите за участие в мобилността. Имало е и една последна координаторска среща, на която са се обсъдили финалните дейности по приключване на проекта. 
И като всяко нещо, и този прекрасен проект стигна до своя край. Всички деца, колеги и вече приятели са се сбогували и са поели по пътя към дома. 
Нашият проект завърши успешно с изпълнени всички дейности и мобилности, въпреки трудната ситуация с пандемията от Ковид 19. За всичко това бихме искали да благодарим на целия Еразъм екип, който реализира всичко това. На г-жа Мария Топалова, която се нагърби с нелеката задача по координиране на проект "Think and create your own hobbies" в нашето 107.ОУ. Благодарим и на нашите деца, които бяха неизменна част от работата по проекта. Благодарим и на колегите от Португалия, Латвия, Испания, Турция и Гърция, че ни приеха в училищата си, че ни посрещнаха като най-чакани гости и ни изпратиха като близки приятели. И въпреки тъгата, че това приключение завършва, в сърцата на всички ни остава радостта от случилото се, от новите приятелства и от успешно реализирания Еразъм проект! ❤
 

Проведе се отчетно-изборно събрание на Училищното настоятелство на 107. ОУ " Хан Крум"

23/01/2023 16:02
Днес се проведе отчетно-изборно събрание на Училищното настоятелство на 107. ОУ " Хан Крум"
Настоятелите избраха нов Управителен съвет, нов контролен съвет и нов Председател!
Анелия Панчева предаде поста на новоизбрания председател Мелания Микова по време на първото заседание на Управителния съвет след общото събрание на настоятелите!
Училищната общност благодари на Анелия Панчева за прекрасното ръководене на Настоятелството и се надява пътят, който е извървян да продължи и занапред и да се върви само напред!
 

Четвъртата мобилност по проект "We are a T.E.A.M. Together EU and Me!" в гад Атина, Гърция

20/01/2023 15:41
Тaзи седмица ученици и учители от 107.ОУ "Хан Крум" са част от четвъртата мобилност по проект "We are a T.E.A.M.  Together EU and Me!" на програма Erasmus+ в Egaleo, Greece.
Бяха приветствани от училището домакин 5th Primary School of Egaleo "Giannis Ritsos с великолепни музикални изпълниния на учениците, а по-късно посетиха и местната администрация, където бяха посрещнати от кмета. Посетиха множество интересни места (Акропола в Атина, музея на Акропола, град Навплио, археологическия комплекс Епидавър и още много). Разгледаха столицата на Гърция, но всички дни, разбира се, бяха посветени основно на спорта - основна тема на проекта! Проведоха се множество състезания по лека атлетика с много награди и добро настроение!
Вдъхновяващо място с много история! Благодарни сме на програма Еразъм Плюс за предоставените възможности нашите ученици и учители да пътуват безвъзмездно и да се учат на добри практики от всички европейски партньори!
 

Организационна среща в Румъния по проект HEAL: Healthy Emotions And Lifestyles after the effects caused by the coronavirus

18/01/2023 15:53

В началото на тази седмица имахме и много важна организационна среща в Румъния по проект HEAL: Healthy Emotions And Lifestyles after the effects caused by the coronavirus (ЛЕКУВАНЕ: Здравословни емоции и начин на живот след ефектите, причинени от коронавируса), на който нашето 107.ОУ е главен координатор. За два дни екипите от Испания, Румъния и България обсъдиха важни детайли по развитието на проекта и написването на последните части от наръчника, посветен на справянето с негативните последици от пандемията от Ковид 19. 

Очаква ни още много работа, но с добра организация и професионализъм всичко е възможно!

 

Второ място в районния етап на ученическите игри по волейбол

12/01/2023 15:39
Пореден повод за гордост! 
Отборът на момичетата от 107.ОУ постигнаха второ място в районния етап на ученическите игри по волейбол!
Честито на нашите момичета и само напред и нагоре! 
Благодарности и на г-жа Цветана Кинанова, ръководител на отбора!

Първо място в ученическите игри по волейбол - районен етап

11/01/2023 15:37
Повод за гордост! 
Мъжкият отбор по волейбол е на първо място в ученическите игри - районен етап! Честито на победителите! 
Благодарности на водача на отбора г-жа Вяра Мукова!
Очакваме победите и в следващите етапи! 
Напред и нагоре, момчета!
 

Наша ученичка е победител с наградата "Първо място" в конкурса за коледна играчка!

23/12/2022 16:20
Нашата ученичка Стефания Петрова от IV "А" клас е победител с наградата "Първо място" в конкурса за коледна играчка, организиран от Местна комисия - район "Лозенец"СО /мкбппмн/.
А коледните играчки на всички лозенски деца красят елхата в район Лозенец! 
Честито на Стефания и още много успехи!
 

Представяне на нашето 107.ОУ, подготвено от нашите партньори Просвета

23/12/2022 16:18

В навечерието на Коледа нашите приятели и партньори от "Просвета" ни гостуват и Ви представяме краткото видео за нашето училище!

www.facebook.com/PROSVETA.BG/videos/6394481657232898/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&mibextid=2Rb1fB&ref=sharing

www.youtube.com/watch?v=ZHvkxz_YSJA

Коледен базар 2022 година!

23/12/2022 16:14
Добри новини!
Рекапитулацията от коледния базар, проведен на 21. и 22. декември 2022г., е повече от отлична!
Събрани са 10000.45 лева, които ще бъдат разделени за две каузи:
✓ 1/2 от сумата ще бъде внесена в Училищното настоятелство, за да бъде подпомогнат ремонта на училищните тоалетни по решение на Ученическия съвет!
✓ 1/2 от сумата ще бъде дарена за изграждане на дневен център за деца със синдрома на Даун, който се изгражда на територията на Лозенец по предложение на Обществения съвет, съгласувано с Ученическия съвет!
Благодарим Ви добротворци!
Наистина по Коледа се случват чудеса и дано всеки ден от следващата година е изпълнен с чудото на Коледа!
 
Хубави, топли и уютни Рождественски празници!
 
Items: 1 - 10 of 358
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>