Article archive

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ: НЕВЕРОЯТНИ УСПЕХИ В ОБЛАСТТА НА МАТЕМАТИКАТА

11/02/2019 21:32

 

Момчил Георгиев от 6 Г клас се включи в тазгодишното издание на международното математическо състезание WMTC 2018, което тази година се проведе в България, Варна и завоюва бронзов медал в индивидуалното представяне!
 
Училищната общност поздравява Момчил и му желае още много успехи в областта на математика!

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ: ПОРЕДНИ УСПЕХИ В ОБЛАСТТА НА МАТЕМАТИКАТА

09/02/2019 21:33

 

На 10.11.2018 г. се проведе дванадесетото издание на Есенния математически турнир „Академик Стефан Додунеков“ (ЕМТ) в две възрастови групи: младша възраст (ученици от 5-ти до 7-ми клас) и старша възраст (ученици от 8-ми до 12-ти клас). ЕМТ е включен в календара за извънкласна работа на СМБ и се организира със съдействието на Американската фондация за България и Фондация „Георги Чиликов“. Нашият ученик Давид Господинов от 5 "Г" клас завоюва призовото второ място в турнира в младша възрастова група. 

 

 

 

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ: НАШИТЕ ВОЛЕЙБОЛИСТИ - ПЪРВЕНЦИ НА РАЙОННО ПЪРВЕНСТВО

09/01/2019 21:31

 

За първи път тази година и двата ни отбора по волейбол - момичета и момчета  с ръководител г-жа Вяра Мукова са първенци на районното първенство по волейбол. След сериозна борба и двата ни отбора завоюваха своите злати купи!
Училищната общност поздравя прекрасните ни волейболисти и им пожелава успехи и на следващите етапи в първенството!

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ: ФУТБОЛИСТИТЕ НА 107. ОУ ПОРЕДНА ГОДИНА СА ПЪРВЕНЦИ

09/01/2019 21:30

И тази година нашият отбор по футбол с ръководител г-жа Цветана Кинанова е първи на районното първенство по футбол. След ожесточена борба и девет изиграни мача в един ден, нашите футболисти станаха първи. 

 
Училищната общност поздравява футболистите и им пожелава успех в следващите етапи на първенството!
 
 

СОФИЙСКИ МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР

01/11/2018 21:28

 

 
Рeзултати
 

НАГРАДЕНИ УЧАСТНИЦИ

СЪСТЕЗАНИЕ "ПАЗИМ ЕЗИКА СИ"

25/05/2018 16:11

На 25.05.2018 г. в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” се проведе финалният етап от състезанието „Пазим езика си”, организирано от г-жа Десислава Радева и гражданско сдружение „Живата вода на България”. Целта на състезанието е да се създадат у учениците трайни умения за правоговор и правопис.

          Участваха 13 ученици от цяла България -    получили най-много точки в първия етап. Бяха поставени практически задачи по правопис и пунктуация, след което участниците от 6. и 7. клас трябваше да подредят в правилен текст изречения от „Суматоха” на Йордан Радичков.

Петчленно жури с председател проф. д.ф.н. Владко  Мурдаров излъчи нашата ученичка Радослава Дачева от 7. „г” клас на второ място в това интересно национално състезание. От сърце я поздравяваме и честитим наградите!

На церемонията по награждаването присъства президентът Румен Радев, който поздрави победителите.

Успехи по карате на наши четвъртокласници

15/04/2018 16:12
Четвъртокласниците от 107. ОУ „Хан Крум” Венета Стоименова и Петър Михайлов спечелиха златни медали в дисциплината кумите (бой с реален съперник) на завършилото в курорта Албена Държавно първенство по карате за всички възрасти (14 - 15 април). Седмица след като станаха републикански шампиони, двамата заминават с националния отбор на България за участие на Балканското първенство по карате за деца, което ще се проведе в Белград, Сърбия на 27 - 29 април.

В НАВЕЧЕРИЕТО НА 3 МАРТ.. УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ В 107-МО УЧИЛИЩЕ

26/03/2018 21:42

  В НАВЕЧЕРИЕТО НА 3 МАРТ...

                      УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ В 107-МО УЧИЛИЩЕ 

На 2 март 2018 година доброволци от Национално дружество "Традиция" проведоха урок по родолюбие. Нашите гости, преобразени като хайдутин, български опълченец и руски войник от времето на Руско-турската освободителна война разказаха на най-малките ни ученици за ролята на хайдутите, опълченците и руските воини. Също така разказаха как и защо празнуваме трети март и защо го отбелязваме като национален празник. Първокласниците бяха много въодушевени и задаваха множество въпроси на нашите гости, както и имаха възможност да се докоснат до оръжията и оборудването на някогашните бойци за Освобождението на България от турско робство.
 
 
 
.

БАБА МАРТА БЪРЗАЛА...

26/03/2018 21:41

БАБА МАРТА БЪРЗАЛА...

На 1 март ученици от 4а  и 4г клас посетиха 141 ДГ „Славейкова поляна“, за да поздравят децата от IV група за Баба Марта, както и техните преподаватели – Мадлен Батова и Албена Бояджиева и да им пожелаят да бъдат здрави, румени, игриви и винаги засмяни! Те бяха изработили сами мартениците, които вързаха на ръчичките на децата и техните учителки. Срещата бе много вълнуваща, особено за част от прекрасните четвъртокласници, които са възпитаници на градината.

Госпожа Батова и госпожа Бояджиева приеха с радост мартеничките и...вкусните бонбони, и от своя страна поздравиха каките и батковците със стихотворение за пролетта и песен, посветена на Баба Марта.

Тази   среща приключи с усмивка и добро настроение за всички! Да си пожелаем още такива запомнящи се поводи с прекрасните домакини на 141 ДГ и техните талантливи деца!

Автор: Катерина Пумпалова

УЧЕНИЦИ ОТ 107. ОУ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ДОМА НА ЕВРОПА В СОФИЯ

26/03/2018 21:39

УЧЕНИЦИ ОТ 107. ОУ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ДОМА НА ЕВРОПА В СОФИЯ 

На 21.02.2018 година ученици от 4 а клас посетиха събитие на тема "Европейските ценности и правата на детето" в Дома на Европа, организирано от Градската комисия за борба с противообществените прояви, съвместно с район Лозенец.

 

Модератор на събитието беше проф. д-р Цветанка Коларова. Тя запозна аудиторията с Педагогическите релации:

1.    Знания;

2.    Умения, навици, нагласи;

3.    Компетентности;

4.    Идеи възгледи, ценности и убеждения;

5.    Поведение.

След това представи основните европейски ценности: Мир, Свобода, Демокрация, Върховенство на закона, Правата на човека и в частност правата на Детето.

Последва анализ на основните конституционни права на човека (Лични, Политически, Социално-икономически и културни) в Република България.

Беше направен преглед на международните документи за правата на човека.

Представена беше и Европейската социална Харта.

Кулминацията на събитието беше обзорът на Водещите международни документи за закрила правата на детето и Конвенцията за правата на детето.

Учениците бяха изключително доволни от посещението си в Дома на Европа!

 

 

Items: 1 - 10 of 106
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>