Article archive

Шести обучителен семинар за учителите от 107 ОУ "Хан Крум" по Еразъм проект "Teachers Leaders"

05/03/2020 18:36
Днес на 05.03.2020г. наши колеги организираха шеста обучителна среща на екипа от учители, които активно участват в развитието на дейностите и семинарите по Еразъм проекта "Teachers Leaders", в който нашето училище е деен партньор. В продължение на няколко часа се обсъдиха много важни теми, необходими за основното международно обучение, в което ние ще участваме като основен партньор през месец Април, в полския град Краков. Разпределиха се задачите на всеки и подготовката за международното ни представяне стартира на бързи обороти. 
 
Браво колеги! Разчитаме на Вас да ни прославите по цяла Европа (а защо не и по Света)!
 
 
 
 
 

Четвърта международна среща по Еразъм проекта "Teachers Leaders" в град Ламия, Гърция

28/02/2020 18:56
На 29.03.2020г. се проведе четвъртата организационна и обучителна среща по проект „Teachers Leaders“ по програма Еразъм Плюс. Домакин на срещата бяха нашите партньори от Гърция, Directorate of Education of Fthiotida Prefecture в град Ламия. По време на тази еднодневна среща се обсъдиха всички предстоящи задачи и срещи в детайли, направи се подробен план за бъдещото международно обучение за учители-лидери в полския град Краков, на което нашето училище ще изпрати делегати, които да се включат в семинара и лекционната част, а след това ще приложат наученото и видяното в обучение на всички наши учители, които от своя страна ще започнат да прилагат новите знания и техники в ежедневната си работа с нашите ученици. 
 
Нека си пожелаем късмет и попътен вятър в обучението!
 

Първа проектна среща по проект Lego Lab, по програма Еразъм Плюс КА229 в град Лаздияй, Литва

25/11/2019 12:18

В седмицата от 25 до 29 Ноември, 2019г. имахме удоволствието да посетим едно литовско училище в град Лаздияй, където имахме 5дневно обучение по лего роботика - една много интересна и иновативна тема! 

Трима наши учителя и четири наши ученика имаха честта лично да присъстват на това международно обучение, на което присъстваха учители и ученици и от Румъния, Италия и Турция.

Освен че посетиха различни семинари и практически занимания на тема роботика, лего и кодиране, те се запознаха с литовската образователна система, с тяхната култура и история. Посетиха много интересни места и опознаха останалите колегите, с които в следващите две години ще работим по този изключително интересен проект!

Благодарим Ви колеги и очакваме скоро Вашите постижения в роботиката!  

 

Пътуване до град Тимишоара, Румъния на наши деца и учители по проект "Healthy Life,Better Life, Longer Life", Еразъм Плюс КА201

19/11/2019 00:00

В предпоследната седмица на месец Ноември 2019г. се проведе поредната международна среща по проект " Healthy Life, Better Life, Longer Life", част от европейската програма Еразъм Плюс, в която взехме участие с наши учители и ученици. Основните дейности по проекта се състояха в град Тимишоара, Румъния. Нашите участници заедно с колегите и приятелите ни от Гърция, Португалия, Испания и Хърватска посетиха аграрния университет в Тимишоара, запознаха се с ежедневието в местната мандра и научиха в детайли процедурата на производство на млечни продукти. Имаха удоволствието да дегустират сирена, кисели млека и кашкавали. Като част от проектните дейности учениците от всички държави представиха свои презентации за здравословни закуски и сами ги приготвиха. Въпреки натоварената програма остана време да посетят и някои от забележителностите на Румъния като замъка в Хонедоара, където е отсядал неведнъж Влад Цепеш, известен като Граф Дракула. Накрая на срещата са дали и интервю в Радио "Тимишоара", където са говорили за проекта и неговите цели.

Горди сме с нашите колеги и ученици, които където и да отидат ни представят на високо професионално ниво! :) 

 

Нашето училище е домакин на среща по един от нашите Европейски проекти!

18/11/2019 23:27
В седмицата между 11 и 15 ноември, 2019г. имахме удоволствието да бъдем домакин на третата среща с ученици по проект „Learning through creative drama“, част от програма Еразъм +. 
През тази една седмица посрещнахме голяма група учители и ученици от партньорските ни училища от Турция, Португалия и Румъния. С голямата помощ и подкрепа на нашите родители, които приеха с отворени обятия чуждестранните деца, настаниха ги в домовете си и ги накараха да се почувстват като вкъщи. По време на натоварената програма успяхме да запознаем нашите колеги с българската образователна система, с нашата култура, история и традиции. Организирахме серия от работни срещи и практически занимания, пряко свързани с темата на проекта, а именно прилагането на креативна драма в учебните часове. За тях специално се състояха открити уроци по английски и математика, лекционни семинари с нашия психолог както и с много външни лектори. Организирахме на нашите гости специализирано обучение за трансформация с помощта на професионален грим, показахме им как се правят театрални декори и как да си израбоят сувенири от България. В културната част от срещата бяхме включили посещение в Пловдив и туристическа обиколка на София. 
 
Отново, с пълни с гордост и радост сърца, бихме искали да благодарим на нашите ученици и техните родители, които настаниха чуждестраните деца в собствените си домове и им показаха какво означава българското гостоприемство! Благодарим също и за това, че се включихте толкова активно в цялостната подготовка и в посрещането на нашите партньори. Благодарим Ви за подкрепата и отдадеността, с която ни помагате във всички наши инициативи и в сбъдването и на най-амбициозните ни мечти!
 
И не на последно място искаме да изкажем за пореден път нашата благодарност за всеотдайността на всички наши учители и колеги, пряко свързани с организацията и работата по проектните дейности и заети с целия процес! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Време за избори!

06/11/2019 12:09

107 ОУ "Хан Крум" е в готовност за избори за председател на Ученическия съвет! За втора година в нашето училище се провеждат такива избори, благодарение на мотивацията, която получихме от работата по нашия Еразъм Плюс КА229 проект "Connecting Schools Across Borders"

 Гласуването и тази година беше интересно, забавно и оргнизирано по всички правила на изборния кодекс!

Четвърта среща по проект „Dealing with gifted education“ по програма Еразъм Плюс в Талин, Естония

28/10/2019 14:27
В седмицата от 28 Октомври до 1 Ноември, 2019г. в столицата на Естония, Талин се проведе четвъртата обучителна среща по проект „Dealing with gifted education“, част от европейската програма за обмен на добри училищни практики Еразъм Плюс. В нея взеха участие четирима наши колеги, които имаха удоволствието да се запознаят с естонската образователна система и да станат част от редица семинари и лекции на теми, свързани с обучението, интегрирането и мотивирането на талантливи деца.  Станаха част от множество семинари и практически занимания, посетиха най-старото естонско училище Gustav Adolf II (от 1631г.), както и университета в Тарту. 
 
 
 

Трета среща с ученици по проект "Healthy life, better life, longer life, KA201" по програма Еразъм +, в 107 ОУ "Хан Крум", София

14/10/2019 13:34

В седмицата от 14 до 18 октомври, 2019г. имахме удоволствието да бъдем домакин на третата среща с ученици по проект "Healthy life, better life, longer life, KA201" , част от програма Еразъм +. През тези няколко дни посрещнахме голяма група учители и ученици от партньорските ни училища от Гърция, Румъния, Португалия, Хърватска и Испания. Запознахме ги с българската образователна система, с нашата култура, история и традиции. Организирахме лекция с нашия доктор Кушев, относно здравословния начин на живот, различни презентации и практически занимания по основната тема на проекта. Организирахме на нашите гости посещение до Боянската църква, Пловдив и туристическа обиколка на София. 

Бихме искали да благодарим на нашите ученици и техните родители, които настаниха чуждестраните деца в собствените си домове и им показаха какво означава българското гостоприемство! Благодарим Ви за подкрепата и отдадеността, с която ни помагате във всички наши инициативи и амбициозни каузи!

И не на последно място искаме да изкажем нашата признателност и благодарност за всеотдайността на всички наши учители и колеги, пряко свързани с организацията и работата по проектните дейности! 

Без всички Вас, Вашата упоритост и безкайна любов към нашето 107 училище нищо от това нямаше да е възможно!

Пета обучителна среща по Еразъм проект "Teachers Leaders" в 107 ОУ "Хан Крум"

09/10/2019 14:09

На 9.10.2019г. в нашето училище се проведе петата обучителна среща на екипа от наши колеги, които дейно участват в развитието на дейностите и семинарите по Еразъм проекта "Teachers Leaders", в който нашето училище е активно участващ партньор. В продължение на няколко седмици нашите колеги усърдно работеха по изработването на комплекст от стандарти, на които всеки учител - лидер трябва да отговаря. Днес след часовете си те отново се събраха и добавиха финалните щрихи на готовия продукт, който ще бъде публикуван като официална дейност на проекта. 

Браво колеги! На това му казваме наистина добра екипна работа!

 

Трета среща с ученици по проект "Connecting schools across borders" в град Малага, Испания

07/10/2019 14:44

През седмицата 07-11.10.2019г. наши трима учители и тринайсет ученици посетиха град Малага в Испания и станаха важна част от реализацията на третия Европейски ученически парламент, като част от дейностите по проект Еразъм Плюс КА229 "Connecting schools across borders". Тази седмица измина неусетно, изпълнена с много нови преживявания и щастливи емоции, много работа, но и заслужена почивка в редките моменти за отмора. Запознахме се с испанската образователна система и техните обичаи и култура. Имахме и много интересни дейности по проекта, обсъждане и работа по комисии, обсъждане на различни социални и политически казуси, писане на резолюции и публичното им представяне, имаше също така спортни игри, дейности за сплотяване на екипа, създадохме нови приятели, срещнахме стари приятели, създадохме много нови контакти и проведохме интересни разговори с нашите партньорите и колеги от останалите партньорски училища.
Но това е смисълът на Еразъм, нали?

Items: 1 - 10 of 151
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>