Article archive

Втора онлайн конференция по един от Еразъм проектите ни "Dealing with gifted education"

30/09/2020 18:30
Поради продължаващата пандемия от COVID 19 и в началота на учебната 2020/2021 година и отлагането на всички срещи и пътувания из Европа, развитието на нашия проект "Dealing with gifted education" се забави с една година.
 
За съжаление, последните ни две срещи, планирани в България и Румъния, са отложени за неопределено време - за момент в следващата половин календарна година, когато ситуацията в Европа ще го позволи. Поради тези причини, в допълнение към ежедневния контакт в Whatsapp, решихме да организираме редовни срещи онлайн.
 
На 30 септември 2020 г. се проведе първата ни видеоконференция, на която г-жа Даниела Малинова, (нашия координатор на този проект) заедно с останалите партньори говориха за надарени деца в нашите училища, как преподаваме онлайн и как животът ни се промени през последните месеци. Хубаво е да се срещаме с приятели, макар и онлайн!
 
Благодарим на програмата Еразъм Плюс, че ни предостави тези невероятни възможности и тези ценни контакти!
 
Надяваме се, че скоро ще можем да продължим с пълноценната си работа по този проект!
 

Участие на наш преподавател на Националния онлайн семинар “Рестарт с eTwinning”

28/09/2020 10:56
На 28.09.2020г. се проведе първата сесия на Националния онлайн семинар “Рестарт с eTwinning”. Семинарът е организиран от Българското Национално звено по дейност еТwinning към Центъра за Развитие на Човешки Ресурси и мрежата на българските еТwinning посланици. Първата сесия включваше: “Интегриране на eTwinning проекти в учебния процес. Проектно-базирано обучение с eTwinning, STEM, STEAM проекти. eTwinning и дистанционно обучение”. Споделяне на добри практики със специален гост-презентатор, който беше нашия преподавател г-жа Боряна Петрова. Тя сподели с всички колеги рабатата си по нашия европейски проект "The lego stem laboratory". 
Модератори на семинара бяха eTwinning посланиците Мая Кюлевчиева и Надя Станкова. Гордеем се с нашите преподаватели и техния непрестанен стремеж да са "в крак с времето"!

Наш бивш ученик с медал от Балканиадата по математика

23/09/2020 10:56

В периода 9-13 септември 2020г. се проведе Младежката балканска олимпиада по математика с общо 108 участници от 18 държави. Българският отбор зае първото място с цели 161 точки и постигна два та най-силни резултата в индивидуалното класиране. С медали се окичиха всички български преставители, а нашият бивш ученик от 7 клас, вече предтавител на СМГ, Антон Бресковски завърши със 17 точки и бронзов медал! 

Да му е честит и ние вярваме, че го очакват все по-големи успехи!

Успехи в спорта и на наш преподавател

07/09/2020 14:06

Може би малко хора знаят, че нашият начален учител г-жа Боряна Петрова е и спортист! Вече ветеран, но и тази година не пропусна да се сдобие не с един, а с два медала (сребърен и златен) от републиканското първенство по летен биатлон за ветерани! 

Честито, г-жо Петрова! Гоордеем се с Вас и Ви пожелаваме още много успехи!

Think and Create your own Hobbies, Еразъм проект стартира в 107. ОУ "Хан Крум"

03/09/2020 11:19
Think and Create your own Hobbies е проект, финансиран от Европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. Основните му цели е да се избегне прекалената употреба на технологии, зависимостта и пристрастяващото поведение, които водят до стрес, проблеми със съня и ниска социална и училищна ефективност. Да се научат децата да използват по-пълноценно времето си извън часовете и училищната работа. Залагането на по-здравословни дейности вместо неконтролираното използване на технологии е залог на физическо, психологическо, емоционално, социално благополучие. Технологиите са тук, за да останат, но също така е важно да се разбере разпространението на проблематичното им използване. Практикуването на спорт, откриването на призвание, колекционирането, представянето на игри, доброволчеството са по-полезни професии
Негов координатор за България ще бъде г-жа Мария Топалова
Проектът ще продължи 2 години и него са включени шест училища: от Португалия, Латвия, Испания, Турция, Гърция и България. Наши преподаватели и ученици ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да се обучават по заложените проектни семинари и дейности.
 

S.O.F.T. - НОВ проект по програмата Еразъм Плюс започва в 107.ОУ от новата учебна година

02/09/2020 11:11
S.O.F.T. Start Our Future Today - soft skills training in introducing the label market in students е проект, част от Европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. Основните му цели е да подготви учениците за живот в условията на пазарна икономика и да даде възможност на младите хора да придобият знания и практически умения, улесняващи изпълнението на професионалните им планове. Освен това проектът ще стимулира всички партньори да се възползват от ИКТ инструментите за комуникация, преподаване и учене, за да подобрят своята компетентност в тази област.
Подходящ ще е за нашите ученици в прогимназиялен етап и негов координатор за България ще бъде г-н Юлиян Ковачев
Проектът ще продължи 2 години и него са включени шест училища: от Полша, Италия / Сицилия, Хърватска, Турция, Испания  и България. Наши преподаватели и ученици ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да се обучават.
 
 

"Explore the World of Coding", проект по програмата Еразъм Плюс започва в 107.ОУ от новата учебна година

01/09/2020 12:04
За нас е чест да Ви уведомим, че в нашето училище стартира нов международен проект с името "Explore the World of Coding“, като част от европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. 
Образователните системи и образователните институции се променят и развиват съответно, а нови образователни предмети излизат на дневен ред. Един от тях е кодирането. Обучение по кодиране, което повишава академичния успех чрез подобряване на вниманието, мотивацията и проблемните умения на учениците, прави уроците по-забавни и осигурява посещаемостта на учениците в училището, подобрява поведението на учениците като поемане на отговорност и по-голяма дисциплина.
 
Той ще продължи 2 години и него са включени пет училища: от Полша, Италия, Гърция, Турция  и България. Наши преподаватели ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да се обучават.
 
Координатор на всички проектни дейности е нашия преподавател г-жа Мариела Пачева
 

Нов европейски проект КА229 „Нов европейски проект КА229 „Discover My City“ по програма Еразъм+

31/08/2020 12:02
За нас е чест да Ви уведомим, че в нашето училище стартира нов международен проект с името "Discover My City“, като част от европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. Основната цел на проекта е да позволи на учениците да станат по-активни и приобщаващи граждани чрез предизвикателства, които ще им помогнат да задълбочат знанията си за исторически и културен произход на техните собствени градове и тези на техните партньори, и да проучат проблемите, пред които са изправени всички тези градове в момента и възможните им последици в бъдеще
 
Той ще продължи 2 години и него са включени шест училища: от Сицилия, Турция, Гърция, Германия, Хърватска и България. Наши преподаватели и ученици ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да се обучават.
 
Координатор на всички проектни дейности е нашия преподавател г-жа Антоанета Янева
 

Още един нов европейски проект КА229 по програма Еразъм+, "Io imparo alla pari" стартира през 2020/2021 учебна година!

30/08/2020 11:45
За нас е чест да Ви уведомим, че в нашето училище стартира нов международен проект с името "Io imparo alla pari “, като част от европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. 
Проектът „Уча като равен“ е инициатива, основана на основния принцип, че „правата на жените са права на човека“. Целта му е да насърчи засилването на ролята на жените и момичетата в обществото, като се грижи чрез подходящи образователни и обучителни интервенции за споделяне и засилване на равенството между половете във всички възрасти и във всеки контекст.
Той ще продължи 2 години и него са включени шест училища: от Сицилия, Латвия, Румъния, Турция, Португалия и България. Наши преподаватели и ученици ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да се обучават.
 
Координатор на всички проектни дейности е нашия преподавател г-жа Вероника Колева
 

Нов европейски проект КА229 „Digi.V.I.B.E.S.“ по програма Еразъм+

29/08/2020 11:37
За нас е чест да Ви уведомим, че в нашето училище стартира нов международен проект с името "Digi.V.I.B.E.S.“, като част от европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. Той ще продължи 2 години и основните му цели са:
- постигане на значително въздействие върху стиловете на учене на учениците, стимулиране на интерес и мотивация благодарение на включването на ИКТ в преподаването на музика;
- да допринесе за развитието на ключови житейски умения на учениците чрез иновации на методологиите на преподаване и обновени подходи за преподаване на музикални дисциплини по интердисциплинарен начин и с широко използване на ИКТ; 
- адаптиране на уменията и методологическите инструменти на разположение на учителите, за да реагират по-ефективно на социалните предизвикателства.
 
В този проект са включени шест училища: от Италия, Турция, Холандия, Франция, Малта и България. Наши преподаватели и ученици ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да се обучават.
 
Координатор на всички проектни дейности е нашия преподавател г-жа Павлина Чочова
Items: 1 - 10 of 179
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>