Article archive

Среща по нашия европайски KA201 проект Teachers Leaders в дигитална среда

12/05/2020 14:56

Нашите учители продължават да работят и в условията на световна пандемия по европейски проекти за доброто на децата ни. Нашите учители Павлина Чочова и Мариела Пачева, част от екипа на проект , " Teachers - Leaders"  по програма Еразъм + активно се включиха в онлайн конференцита с всички останали партньори! Обсъдиха се важни върпроси за развитието на предстоящите проектни дейности и се поговори за извънредното положение във всички страни партньори и колко е важно в тази обстановка учителите да са подготвени и да поемат своята роля на лидери в дистанционна среда! 

Онлайн среща по проект Learning trough Creative drama, Erasmus PLUS KA229

29/04/2020 20:35

Въпреки карантината и забраните за пътувания ние продължаваме работата по нашите проекти по програмата Еразъм Плюс. На 29.04.2020 проведохме международна среща с партньорите от Турция, Румъния и Португалия по проекта ни свързан с обучение чрез креативна драма. Обсъдихме ситуацията, решихме да удължим проекта с половин година и получихме детайлна информация за проектните дейности, които ще имаме възможност да изпълним дори в дигитална среда. От българска страна се включи директора на 107.ОУ г-н Данко Калапиш и координатора на проекта г-жа Антоанета Янева, а срещата се проведе в европейската платформата за обмен между учители eTwinning. 

Онлайн конференция по един от Еразъм проектите ни "Dealing with gifted education"

03/04/2020 14:40
Поради пандемията COVID 19 през втория срок на учебната 2019-2020 година и отлагането на всички срещи и пътувания из Европа, развитието на нашия проект "Dealing with gifted education" се забави с една година.
 
За съжаление, последните ни две срещи, планирани в България и Румъния, бяха отложени за следващата учебна година, или в момент, когато ситуацията в Европа ще го позволи. Поради тези причини, в допълнение към ежедневния контакт в Whatsapp, решихме да организираме редовни срещи онлайн.
 
На 3 април 2020 г. се проведе първата ни видеоконференция, на която г-жа Даниела Малинова, (нашия координатор на този проект) заедно с останалите партньори говориха за надарени деца в нашите училища, как преподаваме онлайн и как животът ни се промени през последните месеци. Хубаво е да говорите с приятели, да споделяте опит и добри практики, да се чувствате подкрепени и обичани!
 
Благодарим на прогрмата Еразъм Плюс, че ни предостави тези невероятни възможности и тези ценни контакти!
 
Останете вкъщи, бъдете спокойни и позитивни и Нищо не може да ни спре!
 
 
 
Поради пандемията COVID 19 през втория мандат на учебната 2019-2020 година и отлагането на всички срещи и пътувания из Европа, развитието на нашия проект се забави с една година.
 
За съжаление, последните ни две срещи, планирани в България и Румъния, бяха отложени за следващата учебна година, или в момент, когато ситуацията в Европа ще го позволи. Поради тези причини, в допълнение към ежедневния контакт в нашия чат проект Whatsapp, решихме да организираме редовни срещи онлайн.
 
На 3 април 2020 г. се проведе първата ни видеоконференция, за да говорим за надарени деца в нашите училища, как преподаваме онлайн и как животът ни се промени през последните месеци. Хубаво е да говорите с приятели, да споделяте опит и добри практики, да се чувствате подкрепени и обичани!
 
Благодаря ви приятели, че ви има, благодаря ви Еразъм, че ни предоставихте тези невероятни възможности!
 
 
 
Останете вкъщи, бъдете спокойни и позитивни и Нищо не може да ни спре!
 
Ще се видим скоро! <3

COVID 19

16/03/2020 14:25

Поради разпространението на пандемията COVID 19 програмата Еразъм + и всички планирани за тази учебна година мобилности на учители и ученици се отлагат. Всички планирани дейности и пътувания ще се състоят при настъпване на по-благоприятни условия. 

Бъдете здрави и се пазете!

Шести обучителен семинар за учителите от 107 ОУ "Хан Крум" по Еразъм проект "Teachers Leaders"

05/03/2020 18:36
Днес на 05.03.2020г. наши колеги организираха шеста обучителна среща на екипа от учители, които активно участват в развитието на дейностите и семинарите по Еразъм проекта "Teachers Leaders", в който нашето училище е деен партньор. В продължение на няколко часа се обсъдиха много важни теми, необходими за основното международно обучение, в което ние ще участваме като основен партньор през месец Април, в полския град Краков. Разпределиха се задачите на всеки и подготовката за международното ни представяне стартира на бързи обороти. 
 
Браво колеги! Разчитаме на Вас да ни прославите по цяла Европа (а защо не и по Света)!
 
 
 
 
 

Четвърта международна среща по Еразъм проекта "Teachers Leaders" в град Ламия, Гърция

28/02/2020 18:56
На 29.03.2020г. се проведе четвъртата организационна и обучителна среща по проект „Teachers Leaders“ по програма Еразъм Плюс. Домакин на срещата бяха нашите партньори от Гърция, Directorate of Education of Fthiotida Prefecture в град Ламия. По време на тази еднодневна среща се обсъдиха всички предстоящи задачи и срещи в детайли, направи се подробен план за бъдещото международно обучение за учители-лидери в полския град Краков, на което нашето училище ще изпрати делегати, които да се включат в семинара и лекционната част, а след това ще приложат наученото и видяното в обучение на всички наши учители, които от своя страна ще започнат да прилагат новите знания и техники в ежедневната си работа с нашите ученици. 
 
Нека си пожелаем късмет и попътен вятър в обучението!
 

Първа проектна среща по проект Lego Lab, по програма Еразъм Плюс КА229 в град Лаздияй, Литва

25/11/2019 12:18

В седмицата от 25 до 29 Ноември, 2019г. имахме удоволствието да посетим едно литовско училище в град Лаздияй, където имахме 5дневно обучение по лего роботика - една много интересна и иновативна тема! 

Трима наши учителя и четири наши ученика имаха честта лично да присъстват на това международно обучение, на което присъстваха учители и ученици и от Румъния, Италия и Турция.

Освен че посетиха различни семинари и практически занимания на тема роботика, лего и кодиране, те се запознаха с литовската образователна система, с тяхната култура и история. Посетиха много интересни места и опознаха останалите колегите, с които в следващите две години ще работим по този изключително интересен проект!

Благодарим Ви колеги и очакваме скоро Вашите постижения в роботиката!  

 

Успехи на нашите футболисти

20/11/2019 17:04
За поредна година нашите футболисти са на първо място в районното първенство по футбол на Ученическите игри. 
 
Благодарим на техния учител, водач и треньор г-жа Цветана Кинанова за положения труд и пожелаваме още много успехи в пръвенството.
 

Пътуване до град Тимишоара, Румъния на наши деца и учители по проект "Healthy Life,Better Life, Longer Life", Еразъм Плюс КА201

19/11/2019 00:00

В предпоследната седмица на месец Ноември 2019г. се проведе поредната международна среща по проект " Healthy Life, Better Life, Longer Life", част от европейската програма Еразъм Плюс, в която взехме участие с наши учители и ученици. Основните дейности по проекта се състояха в град Тимишоара, Румъния. Нашите участници заедно с колегите и приятелите ни от Гърция, Португалия, Испания и Хърватска посетиха аграрния университет в Тимишоара, запознаха се с ежедневието в местната мандра и научиха в детайли процедурата на производство на млечни продукти. Имаха удоволствието да дегустират сирена, кисели млека и кашкавали. Като част от проектните дейности учениците от всички държави представиха свои презентации за здравословни закуски и сами ги приготвиха. Въпреки натоварената програма остана време да посетят и някои от забележителностите на Румъния като замъка в Хонедоара, където е отсядал неведнъж Влад Цепеш, известен като Граф Дракула. Накрая на срещата са дали и интервю в Радио "Тимишоара", където са говорили за проекта и неговите цели.

Горди сме с нашите колеги и ученици, които където и да отидат ни представят на високо професионално ниво! :) 

 

Нашето училище е домакин на среща по един от нашите Европейски проекти!

18/11/2019 23:27
В седмицата между 11 и 15 ноември, 2019г. имахме удоволствието да бъдем домакин на третата среща с ученици по проект „Learning through creative drama“, част от програма Еразъм +. 
През тази една седмица посрещнахме голяма група учители и ученици от партньорските ни училища от Турция, Португалия и Румъния. С голямата помощ и подкрепа на нашите родители, които приеха с отворени обятия чуждестранните деца, настаниха ги в домовете си и ги накараха да се почувстват като вкъщи. По време на натоварената програма успяхме да запознаем нашите колеги с българската образователна система, с нашата култура, история и традиции. Организирахме серия от работни срещи и практически занимания, пряко свързани с темата на проекта, а именно прилагането на креативна драма в учебните часове. За тях специално се състояха открити уроци по английски и математика, лекционни семинари с нашия психолог както и с много външни лектори. Организирахме на нашите гости специализирано обучение за трансформация с помощта на професионален грим, показахме им как се правят театрални декори и как да си израбоят сувенири от България. В културната част от срещата бяхме включили посещение в Пловдив и туристическа обиколка на София. 
 
Отново, с пълни с гордост и радост сърца, бихме искали да благодарим на нашите ученици и техните родители, които настаниха чуждестраните деца в собствените си домове и им показаха какво означава българското гостоприемство! Благодарим също и за това, че се включихте толкова активно в цялостната подготовка и в посрещането на нашите партньори. Благодарим Ви за подкрепата и отдадеността, с която ни помагате във всички наши инициативи и в сбъдването и на най-амбициозните ни мечти!
 
И не на последно място искаме да изкажем за пореден път нашата благодарност за всеотдайността на всички наши учители и колеги, пряко свързани с организацията и работата по проектните дейности и заети с целия процес! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Items: 1 - 10 of 156
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>