Article archive

Нашето училище е партньор в европейския проект Si Lab

07/07/2020 11:06

Проектът Si-Lab има за цел да накара учениците да придобият ценни умения на пазара на труда, а именно иновативност, креативно мислене и дигитални умения чрез създаване на иновативна лаборатория, която да бъде въведена в училищата: I-lab.

Проектът Si-Lab има за цел да подобри работоспособността на учениците, развиващи някои от най-ценните умения на пазара на труда, а именно иновaтивност, креативно мислене и дигитални умения.

За да създадат това иновативно работно пространство, партньорите ще разработят 2 изхода:
Онлайн софтуер за i-лаборатории
Създаване на i-лаборатория
Отнася се за ученици от 12 годишна възраст и учители в средните училища да използват i-labs не само в класните стаи, но също и онлайн!

Повече информация за проекта и за неговите цели може да намерите Flyer Si-Lab - Bulgarian (digital).pdf (580142)

Както и на страницата на проекта във Фейсбук

фб

07/07/2020 10:56

Страницата ни във ФБ

07/07/2020 10:53

Среща по нашия европайски KA201 проект Teachers Leaders в дигитална среда

12/05/2020 14:56

Нашите учители продължават да работят и в условията на световна пандемия по европейски проекти за доброто на децата ни. Нашите учители Павлина Чочова и Мариела Пачева, част от екипа на проект , " Teachers - Leaders"  по програма Еразъм + активно се включиха в онлайн конференцита с всички останали партньори! Обсъдиха се важни върпроси за развитието на предстоящите проектни дейности и се поговори за извънредното положение във всички страни партньори и колко е важно в тази обстановка учителите да са подготвени и да поемат своята роля на лидери в дистанционна среда! 

Онлайн среща по проект Learning trough Creative drama, Erasmus PLUS KA229

29/04/2020 20:35

Въпреки карантината и забраните за пътувания ние продължаваме работата по нашите проекти по програмата Еразъм Плюс. На 29.04.2020 проведохме международна среща с партньорите от Турция, Румъния и Португалия по проекта ни свързан с обучение чрез креативна драма. Обсъдихме ситуацията, решихме да удължим проекта с половин година и получихме детайлна информация за проектните дейности, които ще имаме възможност да изпълним дори в дигитална среда. От българска страна се включи директора на 107.ОУ г-н Данко Калапиш и координатора на проекта г-жа Антоанета Янева, а срещата се проведе в европейската платформата за обмен между учители eTwinning. 

Онлайн конференция по един от Еразъм проектите ни "Dealing with gifted education"

03/04/2020 14:40
Поради пандемията COVID 19 през втория срок на учебната 2019-2020 година и отлагането на всички срещи и пътувания из Европа, развитието на нашия проект "Dealing with gifted education" се забави с една година.
 
За съжаление, последните ни две срещи, планирани в България и Румъния, бяха отложени за следващата учебна година, или в момент, когато ситуацията в Европа ще го позволи. Поради тези причини, в допълнение към ежедневния контакт в Whatsapp, решихме да организираме редовни срещи онлайн.
 
На 3 април 2020 г. се проведе първата ни видеоконференция, на която г-жа Даниела Малинова, (нашия координатор на този проект) заедно с останалите партньори говориха за надарени деца в нашите училища, как преподаваме онлайн и как животът ни се промени през последните месеци. Хубаво е да говорите с приятели, да споделяте опит и добри практики, да се чувствате подкрепени и обичани!
 
Благодарим на прогрмата Еразъм Плюс, че ни предостави тези невероятни възможности и тези ценни контакти!
 
Останете вкъщи, бъдете спокойни и позитивни и Нищо не може да ни спре!
 
 
 
Поради пандемията COVID 19 през втория мандат на учебната 2019-2020 година и отлагането на всички срещи и пътувания из Европа, развитието на нашия проект се забави с една година.
 
За съжаление, последните ни две срещи, планирани в България и Румъния, бяха отложени за следващата учебна година, или в момент, когато ситуацията в Европа ще го позволи. Поради тези причини, в допълнение към ежедневния контакт в нашия чат проект Whatsapp, решихме да организираме редовни срещи онлайн.
 
На 3 април 2020 г. се проведе първата ни видеоконференция, за да говорим за надарени деца в нашите училища, как преподаваме онлайн и как животът ни се промени през последните месеци. Хубаво е да говорите с приятели, да споделяте опит и добри практики, да се чувствате подкрепени и обичани!
 
Благодаря ви приятели, че ви има, благодаря ви Еразъм, че ни предоставихте тези невероятни възможности!
 
 
 
Останете вкъщи, бъдете спокойни и позитивни и Нищо не може да ни спре!
 
Ще се видим скоро! <3

COVID 19

16/03/2020 14:25

Поради разпространението на пандемията COVID 19 програмата Еразъм + и всички планирани за тази учебна година мобилности на учители и ученици се отлагат. Всички планирани дейности и пътувания ще се състоят при настъпване на по-благоприятни условия. 

Бъдете здрави и се пазете!

Шести обучителен семинар за учителите от 107 ОУ "Хан Крум" по Еразъм проект "Teachers Leaders"

05/03/2020 18:36
Днес на 05.03.2020г. наши колеги организираха шеста обучителна среща на екипа от учители, които активно участват в развитието на дейностите и семинарите по Еразъм проекта "Teachers Leaders", в който нашето училище е деен партньор. В продължение на няколко часа се обсъдиха много важни теми, необходими за основното международно обучение, в което ние ще участваме като основен партньор през месец Април, в полския град Краков. Разпределиха се задачите на всеки и подготовката за международното ни представяне стартира на бързи обороти. 
 
Браво колеги! Разчитаме на Вас да ни прославите по цяла Европа (а защо не и по Света)!
 
 
 
 
 

Четвърта международна среща по Еразъм проекта "Teachers Leaders" в град Ламия, Гърция

28/02/2020 18:56
На 29.03.2020г. се проведе четвъртата организационна и обучителна среща по проект „Teachers Leaders“ по програма Еразъм Плюс. Домакин на срещата бяха нашите партньори от Гърция, Directorate of Education of Fthiotida Prefecture в град Ламия. По време на тази еднодневна среща се обсъдиха всички предстоящи задачи и срещи в детайли, направи се подробен план за бъдещото международно обучение за учители-лидери в полския град Краков, на което нашето училище ще изпрати делегати, които да се включат в семинара и лекционната част, а след това ще приложат наученото и видяното в обучение на всички наши учители, които от своя страна ще започнат да прилагат новите знания и техники в ежедневната си работа с нашите ученици. 
 
Нека си пожелаем късмет и попътен вятър в обучението!
 

Нашето училище стартира работа по нови международни проекти в платформата eTwinning

29/01/2020 22:03

От тази пролет нашето училище е официален участник в няколко проекта, чийто дейности ще се развиват в онлайн платформата eTwinning. 

eTwinning е общност на училищата в Европа.Тя предлага платформа за педагози (учители, главни учители, библиотекари и др.), които работят в училище или детска градина в една от европейските страни и са се включили, за да си общуват, да си сътрудничат, да развиват общи проекти и, накратко, да се чувстват и да бъдат част от най-вълнуващата учебна общност в Европа.

Проектите, в които ще вземем участие са: Meet Me in the Garden, CULTURE LABS и SCIENCE DAYS.

Нека си пожелаем успех! :) 

 

 

Items: 1 - 10 of 160
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>