Article archive

Първа среща по нашия НОВ европейски KA229 проект "Io imparo alla pari / Me and you on equal terms" в дигитална среда

11/12/2020 21:00

В петък, 11.12.2020г. късно вечерта и в след края на работния ден се проведе първата онлайн среща по нашият нов европейски проект, ключова дейност КА2, "Io imparo alla pari / Me and you on equal terms". Нашата колежка, учител в начален курс и главен координатор за България и за нашето 107. ОУ, г-жа Вероника Колева активно се включи в онлайн конференцията с всички останали партньори Латвия, Румъния, Италия, Турция и Португалия! Осъществи се пръв визуален контакт с партньорите, всички се запознаха със заложените задачи в детайли и се обсъдиха се важни върпроси за развитието на предстоящите проектни дейности. Също така поговориха и за извънредното положение във всички страни партньори и колко е важно в тази обстановка учителите да са подготвени и спокойни!

Работата по новия ни Еразъм проект Discover my city започна!

10/12/2020 12:22

Работата по новия ни Еразъм проект Discover my city започна! Едно вълнуващо начало от Верен Пумпалов от 6"а"клас. Той ни представя промените в бита в своя дом за изминалите повече от 80 години. Очакваме да отговорите на неговото предизвикателство.

 

Първа онлайн среща по нашия НОВ Еразъм Плюс KA229 проект Discover my city

08/12/2020 21:01

На 08.12.2020 късно вечерта се проведе първата онлайн среща по проект  Discover my city, който е част от европейската програма Еразъм плюс, ключова дейност КА229. Нашият преподавател г-жа Антоанета Янева, главен координатор за нашето училище, се срещна с колегите Италия, Турция, Гърция, Германия и Хърватска и обсъдиха належащи въпроси за развитието на предстоящите проектни дейности в ситуациата на световна КОВИД пандемия. Запознаха се в детайли с предстоящите задачи и поговориха за извънредното положение във всички страни партньори и колко е важно в тази обстановка учителите да са подготвени и спокойни! Набелязаха дейности, които ще стартират във всяко училище до края на календарната 2020г.

Първа среща по нашия НОВ европейски KA229 проект Explore The World Of Coding Project в дигитална среда

08/12/2020 18:00

Нашите учители продължават да работят и в условията на световна пандемия по европейски проекти за доброто на нашите ученици и за международната изява на нашето 107.ОУ. Нашата колежка, учител по английски език и главен координатор на нашия нов Еразъм Плюс КА229 проект "Explore The World Of Coding Project" , г-жа Мариела Пачева активно се включи в онлайн конференцията с всички останали партньори! Осъществи се пръв визуален контакт с партньорите, всички партньори се запознаха със заложените задачи в детайли и се обсъдиха се важни върпроси за развитието на предстоящите проектни дейности. Също така поговориха и за извънредното положение във всички страни партньори и колко е важно в тази обстановка учителите да са подготвени и спокойни! 

 

Повече информация за нашия НОВ ЕРАЗЪМ проект, КА229, "Think & create your own hobbies"

27/11/2020 11:40

Може да намерите повече информация за нашия НОВ ЕРАЗЪМ проект, ключова дейност КА229, "Think & create your own hobbies" на линка: youtu.be/ZdVOQT3tHD0

Работата по нашия нов Еразъм проект "Think & create your own hobbies" започна!

26/11/2020 11:31

Въпреки епидемиологичната обстановка в цяла Европа нашите ученици нямат търпение да започнат работа по нашите нови международни проекти! Днес децата от 4Б клас заедно с координатора на проекта за нашето училище, г-жа Мария Топалова изработиха един импровизиран Еразъм кът!

Красив е, нали?!

 

Международна среща в дигитална среда по нашия европейски KA229 проект The Lego stem laboratory

24/11/2020 15:32

Вчера на 24.11.2020 г. се проведе онлайн среща на партньорите по проект Еразъм Плюс КА229 „The Lego stem laboratory“, на която колегите от петте държави участнички (България, Румъния, Италия, Турция и Литва) обсъдиха епидемиологичното положение в Европа и създадоха план за комуникация и развиване на проектните дейности дори в тази затруднена обстановка. От българска страна се включи нашия координатор г-жа Боряна Петрова и г-жа Даниела Малинова, специалист по английски език

Онлайн среща по нашия европейски KA229 проект "Connecting schools across borders"

17/11/2020 09:46
Поради продължаващата пандемия от COVID 19 и в началота на учебната 2020/2021 година и отлагането на всички срещи и пътувания из Европа, развитието на нашия проект "Connecting schools across borders" се забави с една година.
 
За съжаление, последната ни срещ, планирани в Северна Македония е отложена за неопределено време - за момент в следващата половин календарна година, когато ситуацията в Европа ще го позволи. Поради тези причини, в допълнение към ежедневния контакт в Whatsapp, решихме да организираме и срещи в онлайн среда.
 
Днес се проведе подобна такава, на която заедно с останалите партньори говорихме за ситуацията в световен мащаб, как всички преподаваме онлайн и как животът ни се промени през последните месеци. Хубаво е да се срещаме с приятели, макар и онлайн!
 
Благодарим на програмата Еразъм Плюс, че ни предостави тези невероятни възможности и тези ценни контакти!
 
Надяваме се, че скоро ще можем да продължим с пълноценната си работа по този проект!

Първа онлайн среща по нашия НОВ европейски KA229 проект Think and Create your own Hobbies

13/11/2020 15:30

В Петък 13.11.2020 г. се проведе първата среща на партньорите по проект Еразъм Плюс КА229 „Мисли и създавай собствени хобита“, на която колегите от шестте държави участнички се запознаха и обсъдиха проектните дейности. Срещата се проведе онлайн и партньорите дискутираха следващите стъпки по проекта. Участниците са училища от държавите Гърция, Испания, Латвия, Португалия и Турция. Координатор на проекта е училището от Брага - Португалия, която бе и виртуален домакин на първата ни среща.

 

Международен ден на нашия Европейски проект Learning through creative drama

12/11/2020 12:27

С колегите и партньорите ни от Турция, Испания и Румъния по нашия Европейски Еразъм КА229  проект "Learning Through Creative Drama" избрахме 12.11.2020г. за ден на проекта! 

Днес всички празнуваме заедно и се забавляваме! 
 
България:
 
Турция:
Items: 11 - 20 of 202
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>