Article archive

Великденски базар в нашето 107.ОУ!

10/04/2024 14:38
Нека отпразнуваме заедно най-пролетния празник! 
Очакваме Ви!
 

Покана за открито събеседване / семинар по нашия Еразъм проект "Позитивна дисциплина".

09/04/2024 14:34
Уважаеми родители,
бихме искали да Ви поканим на открито събеседване / семинар по нашия Еразъм проект "Позитивна дисциплина".
 
Какво е позитивна дисциплина?
Идеята и теорията за позитивната дисциплина бележи своето начало още в зората на 20 век, когато Алфред Адлер започва да говори защо е важно възрастните да се отнасят към детската личност с достатъчно уважение. Колкото и да е изненадващо в днешно време, тогава на децата не се е гледало като на пълноправни личности, чиито чувства, мисли, желания имат нужда да бъдат взимани под внимание. 
Наши сертифицирани обучители ще бъдат г-жа Димитрина Минева и г-жа Диана Вълкова - Василева.
 
Програма:
Представяне;
Няколко думи за Позитивната дисциплина;
Списъка с желани качества и настоящи предизвикателства;
Задаването на въпроси срещу заповедни изречения;
Овластяване срещу обезкуражаване;
Препоръки при съревноваващи се/враждуващи братя и сестри;
Насърчаване или похвала.
 
Кога? 
  • Дата: 18.04.2024г.
  • Начало: 18.00 ч.
  • Кабинет 8 в 107 ОУ "Хан Крум"
За повече информация за свободни места може да се свържете с г-жа Ангелина Михайлова, наш преподавател по ТП и КМИТ, и главен координатор на проекта за нашето училище, по имейл (Angelina_mihaylova@abv.bg) или чрез платформата Школо.
 
Ето един любим цитат: "Децата се нуждаят от насърчение, точно както растенията се нуждаят от вода. Те не могат да оцелеят без него."
Очакваме Ви с нетърпение!
 

Празник на буквите за 1г клас

05/04/2024 14:06
И вече е началото на април и все по-често се замисляме за идващото лято, и все така неусетно изминава и тази учебна година. Е, има още доста време, но няма как да не се похвалим с поредния Празник на буквите, символът, че нашите най-малки ученици вече не са толкова малки, а и вече знаят цялата азбука! 
На 22.03. 24 г. се проведе Празник на буквите на нашия 1г клас с класен ръководител г-жа Румена Маринова и следобеден учител г-ца Зорница Гайдарска! 
Беше много хубаво, вълнуващо и незабравимо
В празника се включиха активно и родителите. В игрите на два отбора всички бяха победители и знаеха и написаха много думички с буква от азбуката.
За всички е ясно 1Г вече са грамотни! Получиха грамоти, книжки и стикери.

Училището ни е удостоено с плакет "Св. Св. Кирил и Методий"

21/03/2024 13:49
За нас е гордост да съобщим, че училището ни е удостоено с плакет "Св. Св. Кирил и Методий" с постановление на Президента на Република България г-н Румен Радев във връзка с приноса ни към утвърждаване на просветените традиции на гр. София! 
Изключителна чест, но и изключителна отговорност да притежаваме тази висока награда!
 

"Традицията среща бъдещето" - 90 години 107. ОУ "Хан Крум"

20/03/2024 13:26
Споделяме с вас малко щрихи от изминалият вече спектакъл "Традицията среща бъдещето" по повод 90-та годишнина на нашето училище! 
Фурорен спектакъл, благодарение на невероятните учители от нашето училище -  Режисьор и художествен ръководител Павлина Чочова, асистент и сценарист Антоанета Янева и ръководителите на съставите Павлина Чочова, Станиела Сърбинова, Ангелина Михайлова, Цветелина Белеганска и ръководителите на групите по народни и характерни танци Данаил Илиев и Миглена Корунова, както и на нашите гости от Ансамбъл "Фалмис" към дружеството на банатските българи в България (в който участват наши учители и ученици)! 
Чакаме снимки от нашите фотографи и ще качим още снимки!
 

Обзор на координаторската ни среща в Румъния по проект GeoKit - GEOmetry tools for KIds educaTion in schools!

20/03/2024 12:34
Много се радваме да споделим успеха на междинната среща, която се проведе от 6 до 7 март 2024 г. по проект Еразъм+: GEOKIT: GEOmetry tools for KIds educaTion in schools (2022-1-BG01-KA220-SCH- 000085631).
Тази среща беше ключов момент за представителите на партньорските училища Матей Басараб (Румъния), ПАСОС (Испания) и 107. ОУ "Хан Крум" (България), тъй като се събрахме, за да прегледаме и анализираме напредъка, постигнат до момента.
Обсъдихме различни аспекти, включително финансов контрол, кампании за разпространение, крайни срокове и оценка на въздействието, като гарантираме, че всичкосе развива по план! 
Атмосферата беше на сътрудничество и отдаденост, докато разсъждавахме върху нашето споделено пътуване.
Очаквайте още актуализации за това невероятно пътуване за оформяне на млади умове с Еразъм + проект "GeoKit"! 
 

Първа дискусионна среща между учениците по проект "We are all Europa", част от европейската програма Еразъм +

15/03/2024 13:22
На 14 март 2024 се проведе първата дискусионна среща между учениците от трите организации в партньорството по проект "We are all Europa", част от европейската програма Еразъм +. 
 На срещата от наша страна присъстваха Елица Петрова,  Адриана Лакова, Михаил Чолаков /член на ученическия съвет/ и Анжелина Качурова /председател на ученическия съвет/. 
 Техни ръководители бяха г-жа Антоанета Янева и г-жа Аня Йовчев.
Учениците от училищата партньори се запознаха помежду си. Обсъдиха как учениците от различните училища приемат учениците с проблеми, има ли възможност архитектурната среда в училищата да помогне за обучение на деца на инвалидни колички. Португалските ученици представиха презентация на своето училище.
 

Награди за победителите от конкурса „Сирни Заговезни - да съхраним българското”

14/03/2024 13:21
Днес в нашето училище се проведе финалният кръг на конкурса „Сирни Заговезни - да съхраним българското”, организиран от Ордена на рицарите-тамплиери в България, Командерия „Света София”- част от Велик Приорат България! 
Повече от 600 ученици от 4. до 6. клас от 25 училища в София премериха сили и талант да нарисуват или изработят кукерска маска, с която да пресъздадат тази самобитна народна традиция или да изобразят празника. 
С грамоти за участие във финалния кръг бяха наградени 150 ученици, а с предметни награди и почетни грамоти първите трима в категориите "Рисунка" и "Маска". 
Можем да се похвалим, че нашата ученичка Стефания Петрова от 5 "А" клас бе удостоена с трета награда в категория "Рисунка"! Честито!
Участници в училищния хор с ръководители Павлина Чочова и Станиела Сърбинова изненадаха гостите с великолепните музикални си изпълнения. 
Присъстваха много родители, ученици и учители. Наградите връчиха директорът Данко Калапиш, популярният водещ Ники Кънчев, Началникът  на РУО, София-град  д-р Ваня Кастрева, Канцлерът на Ордена Витан Иванов и Великият приор ген. Румен Ралчев.
Честито на всички!
 

Пореден повод за гордост за нашия ученик Борислав Бъчваров от 7 "Г" клас

13/03/2024 13:18
Отново неговото име е Борислав Бъчваров от 7 "Г" клас. Втори огромен успех за него! Той е един от 20-те класирани ученици от седми клас след арбитражния кръг от цялата страна за участие в националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование! 
Поздравяваме Борислав за успеха му и изказваме специална благодарност на неговия учител по биология и здравно образование Мариела Владимирова за отличната подготовка за олимпиадата! 
Пожелаваме му успех в надпреварата!
 

Пореден голям успех на наш ученик в научното поприще

12/03/2024 13:16
Нашият седмокласник Борислав Бъчваров е един от 15-те класирани ученици от седми клас след арбитражния кръг от цялата страна за участие в националния кръг на олимпиадата по физика ! 
Поздравяваме Борислав за успеха му и изказваме специална благодарност на неговия учител по физика и астрономия д-р Гошо Гоев за отличната подготовка за олимпиадата! 
Пожелаваме му успех в надпреварата!
 
Items: 11 - 20 of 515
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>