Article archive

Втора координаторска среща по проект Methods for Inspiring Non-formal Education on Decarbonisation (MINED)

20/05/2024 00:00
През периода 15-18.05.2024г. наши преподаватели, част от Еразъм екипа ни, посетиха град Солун по повод втората координаторска среща по проект Methods for Inspiring Non-formal Education on Decarbonisation (MINED).
Заедно с колегите от Унгария, Румъния, Германия и Гърция направиха обзор на всички свършени досега задачи и планираха предстоящите, свързани с изработването на иновативен набор от инструменти и материали, свързани с устойчивостта и екологията, които ще прилагаме в часовете. 
Доста работа ни чака, но вярваме в успеха и очакваме бъдещите постижения с нетърпение.
 

Наши ученици взеха участие в XXVI издание на националния математически турнир "Акад. Кирил Попов" в град Шумен

13/05/2024 12:18
Наши ученици взеха участие в XXVI издание на националния математически турнир "Акад. Кирил Попов" в град Шумен.
Участниците от четвърти, пети и шести клас  се включиха в индивидуалния и отборния етап на турнира. 
Времето, в което учениците не бяха заети с математика, имаха възможност да присъстват на честванията на празника на града и да посетят най-голямата джамия в България, превърната в музей - Томбул Джамия в Шумен! 
Три дни, изпълнени с множество преживявания за нашите най-силни математици от четвърти до шести клас! 
И сега разбира се време за похвали! 
  • Тодор Димитров от 4 "Б" клас се класира на достойното ВТОРО място в индивидуалния етап на турнира с минимална разлика от участника на първо място!
  • Отборът на четвърти клас - Тодор  Димитров, 4"Б" клас, Христо Манолов, 4"Г" клас, Ивелина Мишева, 4 "Б" клас, Йоана Михайлова, 4 "А" клас се класира също на достойното ВТОРО място в отборния етап на турнира! 
Участниците от пети и шести клас също се представиха достойно и защитиха името на училището! 
Поздравления за всички участници, за техните учители и ръководителите на отборите в Шумен - г-н Юлиян Ковачев и г-жа Радостина Михайлова!
 

Национални награди на изд. Просвета - 2024 година!

12/05/2024 12:15
Нашето училище е удостоено с награда "Най-активни ученици" в използването на платформата Е-просвета! Наградата бе получена от директора г-н Калапиш по време на церемонията! 
Тази награда е за активността на нашите ученици!!! Поздравления за нашите ученици! 
Директорът ни Данко Калапиш бе удостоен със специална награда за принос в развитието на платформата Е-просвета във връзка с активното му участие в кампанията "Учи онлайн с учител" и създаването на десетки видео уроци по информационни технологии и човекът и обществото!
Горди сме, че сме от #дигиталните училища на България!

II място на Междурайонния футболен турнир “Да на спорта”, организиран от Местните комисии за БППМН!

09/05/2024 12:12
Район „Лозенец” - СО, представляван от забележителния ни отбор по футбол спечели II място на Междурайонния футболен турнир “Да на спорта”, организиран от Местните комисии за БППМН.  
Децата бяха наградени лично от Константин Павлов - кмет на район Лозенец. 
В една изключително конкурентна надпревара и предизвикателни метеорологични условия, играчите проявиха впечетляваща воля и екипен дух, което доведе до достойното им представяне в надпреварата! 
Благодарим на играчите, на техния водач г-жа Цветана Кинанова и на техния ръководител днес г-жа Вяра Мукова!
 

Това е нашият Шишеяд!

08/05/2024 12:00
Време е да Ви представим и най-новия член на нашия прекрасен двор!
Това е нашият Шишеяд! 
В него ще събираме смачкани пластмасови бутилки от вода, сок, безалкохолни напитки и т.н., и ще се учим да събираме разделно и да рециклираме! Надяваме се да сме полезни не само на нашите деца, но и на цялата училищна общност! 
Нека ЗАЕДНО пазим природата чиста и да се радваме на красивите неща! 
 
 Малко повече информация:
"Шишеяд"®-ът е интересна жълта арт-инсталация за събиране на пластмасови РЕТ бутилки, изработена по линия на проект ”Партньорство за красива и чиста България”. Инсталацията е с размери: вис.100 см /дълж. 122 см/ диаметър 53 см в най-широката част - цилиндрична форма, тежи 12 кг. Вместимост- 800 смачкани бутилки, 10-15 кг. пластмаса РЕТ.
 
 С поставения "Шишеяд"® се присъединяваме към кампанията на сдружение  BG Бъди активен “Искам да съм полезен… Рециклирай ме!",  осъществена с финансовата подкрепа на The Coca - Cola Company".
#БезОтпадъци #ПромянатаВъзможна
 

Малко видео моменти и от обучението в Испания, част от дейностите по нашия Еразъм+ проект: GEOKIT

07/05/2024 11:11
Малко видео моменти и от обучението в Испания, част от дейностите по нашия Еразъм+ проект: GEOKIT: Geometry Tools for Kids Education in Schools (#Geokit) (2022-1-BG01-KA220-SCH-000085631)!
 
Нека напомним, че обучението се проведе от 11. до 19.04.2024 г. и на него присъстваха преподаватели от нашето 107.ОУ,  Матей Басараб (Румъния) и ПАСОС (Испания) се събраха за едно обогатяващо преживяване.
 
Каква беше целта?
Да революционизираме преподаването на геометрия на учениците от началния етап 
Чрез съвместни усилия създадохме, оценихме и валидирахме иновативни инструменти за преподаване, гарантирайки, че обучението по геометрия е не само ефективно, но и ангажиращо и въздействащо.
 

Изложба "ВДЪХНОВЕНИ ОТ ТРАДИЦИЯТА - Великден" в сграда Б на нашето училище

03/05/2024 12:09
 Изложбата "ВДЪХНОВЕНИ ОТ ТРАДИЦИЯТА - Великден" е открита на 30.04.2024г. в коридора на сграда "Б"!
 В часовете по ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ, в рамките на Целодневната организация на учебния ден, всички малки сръчковци от 1. "в" клас изработиха с много желание и старание тези уникални творби чрез индивидуална и екипна работа, усвоявайки техниките: "Апликация чрез накъсване", "Апликация по шаблон", "Цветя и пеперуди от салфетки". 
 Произведенията им създадоха повече уют и внесоха много празнично настроение, не само в коридора на малката сграда, но и в любимата им класна стая.
 Госпожа  Жени Хинкова, и нейните малки сръчковци, от 1. "в" клас, са щастливи да Ви пожелаят: "СВЕТЛИ ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ"!
 Нека във всеки дом има ЗДРАВЕ, МИР, ЛЮБОВ И БЛАГОПОЛУЧИЕ!
 Бъдете благословени!
 

В часовете по Религия - Православие :)

02/05/2024 12:08
В началото на страстната седмица нашите ученици, изучаващи Религия - Православие с г-н Данко Калапиш, директор на училището, се запознаха с празниците Лазаровден, Цветница и с празника на празниците Възкресение Христово! 
Научиха, че Христовото възкресение е подеба над смъртта и нов живот за вяра в Христос! 
Смирени дни в страстната седмица!
Светли празници от нас!
 

Благотворителен Великденски базар в нашето 107.ОУ

30/04/2024 12:02
Малко моменти и от благотворителния Великденски базар, който се проведе в нашето училище на 30.04.2024г.
Благодарим на всички, които отделиха от времето си, подготвиха се и участваха. Беше много забавно и слънчево!
Догодина - пак!
 

Участие на наши деца в благотворителен великденски базар

30/04/2024 12:00
На 29 април по покана на Министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков нашето училище взе участие в благотворителен великденски базар в сградата на министерството.
Участваха 60 училища и детски градини от различни области на страната!
Нашето училище се включи с ръчно изработени сувенири и великденски сладки! 
Представители на училището бяха Анжелина Качурова - председател на Ученическия съвет (6В клас), Валерия  Пецева (7В клас) и Симеон Минчев (4В клас) - членове на Ученическия съвет!        
Учениците бяха ръководени от директора на училището г-н Данко Калапиш и Боряна Ставрова - технически сътрудник!   Денят беше истински празник за  над 500 деца и учители, посетили министерството на Велики понеделник!
 
Items: 1 - 10 of 529
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>