Article archive

Отборът ни по волейбол - момичета, отива на градско първенство!

18/04/2024 15:09
Волейболният отбор на момичетата с водач г-жа Цветана Кинанова спечели първо място в областния (зонален, втори) етап на ученически игри!!! 
Отиваме на градско първенство, където ще премерим сили с най-добрите състезатели от София! 
Успех, момичета! 
 
Благодарности, г-жо Кинанова за отличната подготовка!
 
 
 
 

Домакини сме по нашия Еразъм проект "Positive Discipline in European schools"

18/04/2024 14:52
В периода 15 - 18.04.2024 г. бяхме домакини по нашия Еразъм проект "Positive Discipline in European schools" (Позитивна дисциплина в европейските училища).
 Посрещнахме учители от Унгария, Франция, Северна Македония, Полша и Португалия. Седмицата беше пълна с редица интересни и тематични занятия, специализирани обучения и семинари за прилагане на техниките на позитивната дисциплина в ежедневната работа с децата, комуникацията между нас като учители и между учителите и родителите - изключително полезни и градивни знания!
Въпреки натоварената програма колегите ни намериха време да разгледат училището ни, да се насладят на спокойствието на зеления ни двор и проведоха много интересни дейнсоти с нашите ученици от 6Г клас.
Успяхме да заведем групата и до красивия Пловдив за малко почивка между семинарите! Утре продължаваме!
Срещата, и нашето домакинство, завърши с последни уточнения за предстоящите дейности, раздадохме сертификатите за участие в обученията, обиколихме забележителностите на София и си пожелахме "До скоро виждане във Франция!"
 

Наше участие в кампанията на нашите приятели от Капачки за Бъдеще

14/04/2024 14:45
На 14.04.2024 г. се състоя поредната ВЕЛИКАНСКА кампанията на нашите приятели от Капачки за Бъдеще! И ние бяхме там, и ние се включихме!
Благодарим на г-жа Цветелина Белеганска, че не пропуска възможност да организира и предаде така грижливо събраните капачки от нашите деца!
 

Всички заедно да се потрудим за един по-чист училищен двор :)

13/04/2024 14:41
Започна подготовката за Великденския базар! И за да Ви посрещнем в чист и подреден двор трябва да се потрудим! Началото положиха нашите неуморни ученици. 
С много ентусиазъм и удовлетворение от съвършената работа в петъчния ден учениците от 3Г и 2В клас се погрижиха за чистотата на училищния двор.
Благодарим на работливите деца и на техните класни ръководители, г-жа Милена Борисова и г-жа Виктория Хаджийска за мотивацията и добрата организация!
 

Великденски базар в нашето 107.ОУ!

10/04/2024 14:38
Нека отпразнуваме заедно най-пролетния празник! 
Очакваме Ви!
 

Покана за открито събеседване / семинар по нашия Еразъм проект "Позитивна дисциплина".

09/04/2024 14:34
Уважаеми родители,
бихме искали да Ви поканим на открито събеседване / семинар по нашия Еразъм проект "Позитивна дисциплина".
 
Какво е позитивна дисциплина?
Идеята и теорията за позитивната дисциплина бележи своето начало още в зората на 20 век, когато Алфред Адлер започва да говори защо е важно възрастните да се отнасят към детската личност с достатъчно уважение. Колкото и да е изненадващо в днешно време, тогава на децата не се е гледало като на пълноправни личности, чиито чувства, мисли, желания имат нужда да бъдат взимани под внимание. 
Наши сертифицирани обучители ще бъдат г-жа Димитрина Минева и г-жа Диана Вълкова - Василева.
 
Програма:
Представяне;
Няколко думи за Позитивната дисциплина;
Списъка с желани качества и настоящи предизвикателства;
Задаването на въпроси срещу заповедни изречения;
Овластяване срещу обезкуражаване;
Препоръки при съревноваващи се/враждуващи братя и сестри;
Насърчаване или похвала.
 
Кога? 
  • Дата: 18.04.2024г.
  • Начало: 18.00 ч.
  • Кабинет 8 в 107 ОУ "Хан Крум"
За повече информация за свободни места може да се свържете с г-жа Ангелина Михайлова, наш преподавател по ТП и КМИТ, и главен координатор на проекта за нашето училище, по имейл (Angelina_mihaylova@abv.bg) или чрез платформата Школо.
 
Ето един любим цитат: "Децата се нуждаят от насърчение, точно както растенията се нуждаят от вода. Те не могат да оцелеят без него."
Очакваме Ви с нетърпение!
 

Празник на буквите за 1г клас

05/04/2024 14:06
И вече е началото на април и все по-често се замисляме за идващото лято, и все така неусетно изминава и тази учебна година. Е, има още доста време, но няма как да не се похвалим с поредния Празник на буквите, символът, че нашите най-малки ученици вече не са толкова малки, а и вече знаят цялата азбука! 
На 22.03. 24 г. се проведе Празник на буквите на нашия 1г клас с класен ръководител г-жа Румена Маринова и следобеден учител г-ца Зорница Гайдарска! 
Беше много хубаво, вълнуващо и незабравимо
В празника се включиха активно и родителите. В игрите на два отбора всички бяха победители и знаеха и написаха много думички с буква от азбуката.
За всички е ясно 1Г вече са грамотни! Получиха грамоти, книжки и стикери.

Училището ни е удостоено с плакет "Св. Св. Кирил и Методий"

21/03/2024 13:49
За нас е гордост да съобщим, че училището ни е удостоено с плакет "Св. Св. Кирил и Методий" с постановление на Президента на Република България г-н Румен Радев във връзка с приноса ни към утвърждаване на просветените традиции на гр. София! 
Изключителна чест, но и изключителна отговорност да притежаваме тази висока награда!
 

"Традицията среща бъдещето" - 90 години 107. ОУ "Хан Крум"

20/03/2024 13:26
Споделяме с вас малко щрихи от изминалият вече спектакъл "Традицията среща бъдещето" по повод 90-та годишнина на нашето училище! 
Фурорен спектакъл, благодарение на невероятните учители от нашето училище -  Режисьор и художествен ръководител Павлина Чочова, асистент и сценарист Антоанета Янева и ръководителите на съставите Павлина Чочова, Станиела Сърбинова, Ангелина Михайлова, Цветелина Белеганска и ръководителите на групите по народни и характерни танци Данаил Илиев и Миглена Корунова, както и на нашите гости от Ансамбъл "Фалмис" към дружеството на банатските българи в България (в който участват наши учители и ученици)! 
Чакаме снимки от нашите фотографи и ще качим още снимки!
 

Обзор на координаторската ни среща в Румъния по проект GeoKit - GEOmetry tools for KIds educaTion in schools!

20/03/2024 12:34
Много се радваме да споделим успеха на междинната среща, която се проведе от 6 до 7 март 2024 г. по проект Еразъм+: GEOKIT: GEOmetry tools for KIds educaTion in schools (2022-1-BG01-KA220-SCH- 000085631).
Тази среща беше ключов момент за представителите на партньорските училища Матей Басараб (Румъния), ПАСОС (Испания) и 107. ОУ "Хан Крум" (България), тъй като се събрахме, за да прегледаме и анализираме напредъка, постигнат до момента.
Обсъдихме различни аспекти, включително финансов контрол, кампании за разпространение, крайни срокове и оценка на въздействието, като гарантираме, че всичкосе развива по план! 
Атмосферата беше на сътрудничество и отдаденост, докато разсъждавахме върху нашето споделено пътуване.
Очаквайте още актуализации за това невероятно пътуване за оформяне на млади умове с Еразъм + проект "GeoKit"! 
 
Items: 21 - 30 of 529
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>