Article archive

Първа среща с ученици в град Истамбул, Турция по Еразъм проект „Learning through creative drama“

12/11/2018 15:27

Мобилността на ученици и учители от 107. ОУ " Хан Крум" по проект  „Learning through creative drama“ по програма Еразъм + се проведе от 12 до 16 ноември 2018г. Групата от пет наши ученика и четири ръководители имаше удоволствието да посети град Истамбул, Турция и да бъде част от първата среща на проект  „Learning through creative drama“! Нашите ученици и учители се запознаха с турската образователна система, с тяхната култура и история. Посетиха редица семинари и тренинги относно креативната драма и нейното приложение в образованието. Проведоха се множество забавни дейности и игри с креативна и театрална насоченост. Нашите участници се представиха на много високо ниво пред съучениците и колегите си от останалите партньорски училища, научиха много и се забавляваха още повече!

 

Информация за проект "Healthy Life, Better Life, Longer Life" по програма "Еразъм +"

02/11/2018 14:44

Hl,Bl,Ll.pdf (307254)

НОВ ЕРАЗЪМ ПРОЕКТ за здравословния начин на живот в 107 ОУ

01/11/2018 22:09

С най-голямо удоволствие Ви съобщаваме, че от тази учебна година 2018/2019 в нашето училище стартира проект изцяло посветен на здраволовния начин на живот, като част от програмата Еразъм Плюс. Наши колеги и ученици ще имат привилегията да посетят партньорски училища в Гърция, Португалия, Испания, Румъния и Хърватия. Основната цел на проекта е да популяризира здравословния начин на живот сред учениците, учителите, родителите и цялата общественост. Работният език на проекта е английски, а проектът се казва "Healthy Life, Better Life, Longer Life” / "Здравословен живот, по-добър живот, по-дълъг живот".

Успех колеги и ученици!

СОФИЙСКИ МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР

01/11/2018 21:28

 

 
Рeзултати
 

НАГРАДЕНИ УЧАСТНИЦИ

Първа среща по проект „Dealing with gifted education“ по програма Еразъм+

22/10/2018 14:05

В седмицата 22-26.10.2018г. наши колеги посетиха испанския град Алкала де Енарес, за да станат част от първата проектна среща по проект „Dealing with gifted education“. През тези 5 дни те се срещнаха с нашите новите партньори от Испания, Турция, Гърция, Румъния и Естония, представиха нашето училище и планираха бъдещите дейности по проекта. Проведоха се и първите обучения на учителите за работа с надарени и специални деца

 

Стартира нов европейски проект „Teachers Leaders“ по програма Еразъм +

01/10/2018 21:36

За нас е голямо удоволствие да Ви уведомим, че в нашето 107 основно училище "Хан Крум"  от тази 2018/2019 учебна година стартира нов Еразъм проект с името „Teachers Leaders“. Той ще продължи 2 години и основната му цел е да обучи учителите как да са истински лидери - в училище и по време на всекидневната си работа с децата. По време на този проект ще се разработят нови системи и правила за условията, на които трябва да отговаря един учител-лидер, ще има много обучения и тренинги за придобиване на тези нови квалификации, умения и знания от всички учители в нашето училище. Работният език на проекта е английски, а ние ще си партнираме с университети и образователни организации от Полша, Италия, Турция, Гърция и Румъния.

 

Повече информация може да откриете в страницата на проекта:
Както и в страницата във Фейсбук:
 
 

Стартира проект „Connecting Schools Across Borders“ по програма Еразъм+

01/10/2018 12:50

Между 1 и 3 октомври се състоя първата организационна среща по проект Connecting Schools Across Borders, част от европейската програма за обмен на добри практики Еразъм Плюс. През тези три дни наши колеги се срещната с партньорите от Холандия, Германия, Полша, Северна Македония и Испания, за да планират първата проектна година. Основната тема на проекта е да запознае учениците с основните европейски закони и как се коват те, ще се сформират детски парламенти и ще се обсъждат различни политически и социални теми. Работният език на проекта е английски

Повече информация за проекта може да намерите на сайта на проекта и в официалната група във Фейсбук (които също се администрират от българските участници в проектните дейности)

Сайт: csab2018.webnode.com/

Фейсбук: www.facebook.com/Erasmus-KA229-2018-2020-Connecting-Schools-Across-Borders-219267205415823/?modal=admin_todo_tour

Стартира нов европейски проект „Learning through creative drama“ по програма Еразъм+

25/09/2018 14:50

За нас е чест да Ви уведомим, че в нашето училище стартира още един Еразъм проект с името „Learning through creative drama“. Той ще продължи 2 години и основната му цел е да посвети учителите и учениците ни в тайния и прекрасен свят на театъра, да усвоят основни театрални похвати и да се научат да прилагат образователната драма в учебния процес. Работният език на проекта е английски, а ние ще си партнираме с училища от Португалия, Турция и Румъния.
 
Повече информация може да откриете в страницата на проекта:
Както и в страницата във Фейсбук:

Стартира проект „Dealing with gifted education“ по програма Еразъм+

24/09/2018 14:00

С голямо удоволствие бихме искали да Ви уведомим, че в нашено училище стартира още един Еразъм проект с името „Dealing with gifted education“. Той ще продължи 2 години и основната му тема е да обучи учителите как да разпознават специалните деца, как да ги обучават и мотивират. Работният език на проекта е английски, а ние ще си партнираме с училища от Испания, Турция, Естония, Румъния и Гърция.

Повече информация може да откриете и в блога на проекта:

giftededucationblog.webnode.com/

Информация за проект "Learning Through Creative Drama" по програма "Еразъм +"

19/09/2018 14:43

ltcd.pdf (252049)

Items: 41 - 50 of 156
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>