Article archive

Практическите занимания с платформата Ableton, проект DIGIV.I.B.E.S., мобилност в Ротердам

27/04/2023 13:42
Вече може да чуете и композициите, които нашите деца сътвориха миналата седмица, по време на практическите занимания с платформата Ableton. 
Напомняме, че тези дейности бяха част от програмата на посещението ни в училище Comenius College, което е наш партньор по проект DigiV.I.B.E.S., част от програма Еразъм Плюс.
Това е композицията на Никола (6в) и Тео (6б) - ТУК
Това е композицията на Стефан (7в) и Радостин (6г) - ТУК

Успехи и на националния кръг на състезанието по компютърно моделиране за четвърти клас

26/04/2023 13:39
Нашата ученичка Стефания Петрова завоюва 21 място на националния кръг на състезанието по компютърно моделиране за четвърти клас! Това ѝ място и отрежда и четвърта позиция сред отличниците от столицата, класирани на националния кръг! 
Честито на Стефания и благодарности на нейния учител по компютърно моделиране г-ца Мартина Ценова!
 

Световния ден на книгата в 107.ОУ

24/04/2023 13:35
И децата ни от 3 А отбелязаха Световния ден на книгата 23.04.23 г. 
Учениците имат книжки в училище и четат редовно.
Имат си и малка библиотека в класната стая, прилежно организирана от учителките им, г-жа Румена Маринова и г-жа Таня Боиклиева. Често децата взимат книжки от нея, разменят ги помежду си, с удоволствие посещават и училищната библиотека.
Знаят, че книгите се пазят, отнасят се с уважение към тях.
С пожелание децата да търсят, да обичат и четат още много книги. Да откриват нови прекрасни светове, мъдрост и знания.

Принос на нашето училище и към каузата на Капачки за Бъдеще и към нашия проект "We are a T.E.A.M.! Together EU and Me!" на програма Erasmus+

23/04/2023 13:31
На 23.04.2023 г. предадохме събраните Капачки за Бъдеще, които ученици и учители от нашето 107.ОУ "Хан Крум" събираха активно! 
Дейностите бяха и част от проекта "We are a T.E.A.M.! Together EU and Me!" на програма Erasmus+, която ни мотивира да направим кът за събиране на това огромно количество капачки!
Искрени благодарности на всички, които бяха активни и помогнаха в това хубаво и полезно начинание! Благодарим и на г-жа Цветелина Белеганска, която е координатор на проекта за нашето училище и организатор на тази благотворителна дейност! Смело можем да потвърдим, че събирането на капачки е едно от нещата, които ще продължим да правим и в бъдеще! 
 

Денят на Земята в нашето 107.ОУ

22/04/2023 12:56
Денят на Земята се отбелязва всяка година на 22-ри април. За първи път Денят се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът е обявен за международен, а България е една от първите страни, присъединили се към тази инициатива.
Във връзка с този международен празник и нашите ученици от 3 Б клас, организирани от своята учителка Емилия Трендафилова, се погрижиха да помогнат за чистотата на пълния с дървета и зеленина училищен двор. 
Благодарим на малките работливи пчелички за усилията и грижата, които полагат за чистотата на хубавия ни двор!
 

Първа международна среща по нашия нов европейски проект "GeoKit", в онлайн среда

22/04/2023 11:20
От 20 до 21 април 2023 г. се проведе онлайн Първата транснационална среща за официалното начало на проекта Еразъм+: GEOKIT: GEOmetry tools for Kids education in schools  (2022-1-BG01-KA220-SCH-000085631).
На тази първа официална среща присъстваха представители на:
107 ОУ „Хан Крум“ (България), Colegiul National de Informatica Matei Basarab (Румъния) и от PASOS (Испания).
 
Основната цел на тази среща беше да се направи преглед на проекта и неговите ключови аспекти. Те обмениха своите очаквания, обсъдиха предстоящите мобилности в Румъния, България и Испания. Освен това те прегледаха финансовите аспекти и разпространението и стратегията за разпространение и комуникация.
 
Проект „GEOKIT“, насочен към създаване на нови и ефективни инструменти за преподаване на геометрия на ученици от началното училище. Тези инструменти могат да бъдат от полза за обществата, търсещи иновации, и тези, които искат да подобрят представянето на децата си по математика.
 
 

Поредна мобилност по нашия Еразъм проект "DigiVIBES", в Ротердам, Холандия

21/04/2023 12:48
Групата, която е част от екипа, работещ по проект DiGi V.I.B.E.S. посети Ротердам, Холандия като част от планираните дейнсоти в двугодишния план на програмата. 
Цялата им седмица бе посветена на разнообразни музикални дейности, писане на текстове на популярни мелодии, запознали са се с платформата Ableton, с която са композирали своя музика, имали са уроци по lindy hop. Имали са и координаторска среща, на която са обсъдили следващите две последни мобилности по проекта. Посетили са общината на район Capella, в който се намира домакинското училище (Comenius college). Научили са много за историята и културата на града и на Холандия, както и основите и възможностите за финансиране на продължаващо обучение в Европейския съюз.
 
 

Дейности по нашия проект Explore the world of coding, част от европейската програма Еразъм Плюс

21/04/2023 11:22

За всички, които са любопитни какво точно предсталява кодирането и защо то е толкова интересно, може да видите във видеото ТУК!

Това видео е част и от дейностите по нашия проект Explore the world of coding, част от европейската програма Еразъм Плюс.

Победа за нашите момчета и момичета на градските първенства от ученическите игри по лека атлетика!

20/04/2023 12:51
На 19 и 20 април 2023 година се проведоха градските първенства от ученическите игри по лека атлетика.
Нашите момчета и момичета се справиха отлично, като на лекоатлетическата щафета 4 х 100 метра  станаха първи!
В крайното класиране нашите ученици ставаха трети на градското първенство, с което завоюваха третото място в столицата!
Поздравления за нашите лекоатлети и техните учители по физическо възпитание и спорт и техният ръководител отбор г-жа Цветелина Белеганска! 
 
 
 

В час с гостите ни от Logiscool Sofia Lozenetz - международна школа по програмиране за деца и юноши

18/04/2023 12:08
Днес нашите учениците от 2Г клас имаха среща с представители на Logiscool Sofia Lozenetz - международна школа по програмиране за деца и юноши, на тема "Бъди в безопасност в дигиталния свят". 
Децата споделиха мнения, своите страхове и притеснения от общуването във виртуалния свят. 
Научиха как безопасно да ползват глобалната мрежа и да общуват в интернет. 
Как да се справят с предизвикателствата, които предлага общуването във виртуална среда. Към кого да се обърнат за помощ при необходимост.
Доста интересни факти се обсъдиха, получиха и полезни съвети. Благодарим на гостите и на класния ръководител на 2 "г" клас - г-жа Виктория Хаджийска за положените усилия за опазване на безопасността на нашите ученици.
 
Items: 61 - 70 of 448
<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>