Article archive

Първа среща по нашия НОВ европейски KA229 проект S.O.F.T в дигитална среда

11/11/2020 19:30
Нашите учители продължават да работят и в условията на световна пандемия по европейски проекти за доброто на нашите ученици и за просперитета на 107.ОУ. Нашите колеги,  част от ново сформирания екип на проект S.O.F.T. Start Our Future Today - soft skills training in introducing the label market in students
по програма Еразъм + активно се включиха в онлайн конференцита с всички останали партньори! Осъществи се пръв визуален контакт с партньорите, обсъдиха се важни върпроси за развитието на предстоящите проектни дейности и се поговори за извънредното положение във всички страни партньори и колко е важно в тази обстановка учителите да са подготвени и спокойни! 
 
 
Презентацията от самата среща може да намерите тук: https://app.nearpod.com/presentation?pin=5C860A04BBED93E81DAE956014F2DF14-1
 

Първа онлайн среща по нашия НОВ европейски KA229 проект Digi V.I.B.E.S

11/11/2020 15:25

Вчера в късния следобед се проведе първата онлайн среща по проект Digi V.I.B.E.S., който е част от европейската програма Еразъм плюс, ключова дейност КА229. Нашите учители се срещнаха с колегите Италия, Турция, Холандия, Франция, Малта и обсъдиха належащи върпроси за развитието на предстоящите проектни дейности в ситуациата на световна КОВИД пандемия и се поговориха за извънредното положение във всички страни партньори и колко е важно в тази обстановка учителите да са подготвени и спокойни! Набелязаха дейности, които ще стартират във всяко училище до края на календарната 2020г.

Презентация   на проекта от срещата - DigiVIBES_1stJSTE_FINAL_post1st online mtg.pptx (175088)

Втора онлайн конференция по един от Еразъм проектите ни "Dealing with gifted education"

30/09/2020 18:30
Поради продължаващата пандемия от COVID 19 и в началота на учебната 2020/2021 година и отлагането на всички срещи и пътувания из Европа, развитието на нашия проект "Dealing with gifted education" се забави с една година.
 
За съжаление, последните ни две срещи, планирани в България и Румъния, са отложени за неопределено време - за момент в следващата половин календарна година, когато ситуацията в Европа ще го позволи. Поради тези причини, в допълнение към ежедневния контакт в Whatsapp, решихме да организираме редовни срещи онлайн.
 
На 30 септември 2020 г. се проведе първата ни видеоконференция, на която г-жа Даниела Малинова, (нашия координатор на този проект) заедно с останалите партньори говориха за надарени деца в нашите училища, как преподаваме онлайн и как животът ни се промени през последните месеци. Хубаво е да се срещаме с приятели, макар и онлайн!
 
Благодарим на програмата Еразъм Плюс, че ни предостави тези невероятни възможности и тези ценни контакти!
 
Надяваме се, че скоро ще можем да продължим с пълноценната си работа по този проект!
 

Участие на наш преподавател на Националния онлайн семинар “Рестарт с eTwinning”

28/09/2020 10:56
На 28.09.2020г. се проведе първата сесия на Националния онлайн семинар “Рестарт с eTwinning”. Семинарът е организиран от Българското Национално звено по дейност еТwinning към Центъра за Развитие на Човешки Ресурси и мрежата на българските еТwinning посланици. Първата сесия включваше: “Интегриране на eTwinning проекти в учебния процес. Проектно-базирано обучение с eTwinning, STEM, STEAM проекти. eTwinning и дистанционно обучение”. Споделяне на добри практики със специален гост-презентатор, който беше нашия преподавател г-жа Боряна Петрова. Тя сподели с всички колеги рабатата си по нашия европейски проект "The lego stem laboratory". 
Модератори на семинара бяха eTwinning посланиците Мая Кюлевчиева и Надя Станкова. Гордеем се с нашите преподаватели и техния непрестанен стремеж да са "в крак с времето"!

Наш бивш ученик с медал от Балканиадата по математика

23/09/2020 10:56

В периода 9-13 септември 2020г. се проведе Младежката балканска олимпиада по математика с общо 108 участници от 18 държави. Българският отбор зае първото място с цели 161 точки и постигна два та най-силни резултата в индивидуалното класиране. С медали се окичиха всички български преставители, а нашият бивш ученик от 7 клас, вече предтавител на СМГ, Антон Бресковски завърши със 17 точки и бронзов медал! 

Да му е честит и ние вярваме, че го очакват все по-големи успехи!

Успехи в спорта и на наш преподавател

07/09/2020 14:06

Може би малко хора знаят, че нашият начален учител г-жа Боряна Петрова е и спортист! Вече ветеран, но и тази година не пропусна да се сдобие не с един, а с два медала (сребърен и златен) от републиканското първенство по летен биатлон за ветерани! 

Честито, г-жо Петрова! Гоордеем се с Вас и Ви пожелаваме още много успехи!

Think and Create your own Hobbies, Еразъм проект стартира в 107. ОУ "Хан Крум"

03/09/2020 11:19
Think and Create your own Hobbies е проект, финансиран от Европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. Основните му цели е да се избегне прекалената употреба на технологии, зависимостта и пристрастяващото поведение, които водят до стрес, проблеми със съня и ниска социална и училищна ефективност. Да се научат децата да използват по-пълноценно времето си извън часовете и училищната работа. Залагането на по-здравословни дейности вместо неконтролираното използване на технологии е залог на физическо, психологическо, емоционално, социално благополучие. Технологиите са тук, за да останат, но също така е важно да се разбере разпространението на проблематичното им използване. Практикуването на спорт, откриването на призвание, колекционирането, представянето на игри, доброволчеството са по-полезни професии
Негов координатор за България ще бъде г-жа Мария Топалова
Проектът ще продължи 2 години и него са включени шест училища: от Португалия, Латвия, Испания, Турция, Гърция и България. Наши преподаватели и ученици ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да се обучават по заложените проектни семинари и дейности.
 

НОВ Еразъм проект - We are a T.E.A.M.! Together EU and Me! стартира в 107. ОУ "Хан Крум"

03/09/2020 10:45
We are a T.E.A.M.! Together EU and Me! е проект, финансиран от Европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. 
Това партньорство е формирано от шест различни държави (България, Гърция, Италия, Полша, Словения, Испания,) и споделя основната цел: да разшири културната перспектива и да мотивира нашите ученици чрез използването на универсалния език на СПОРТА.
Темата на проекта е начинът, по който помагаме на нашите ученици да израснат като активни членове на една европейска, здрава и уважаваща общност. Децата ще научат какво означава да бъдеш добър гражданин: всички ние сме част от „социален ЕКИП“, където нашите действия, възпитание и поведение са крайъгълният камък за създаването на едно разумно общества, здрава социална общност и в по-широк контекст ние ставаме добри европейски граждани.
Също така бихме искали да покажем на всики участници, че спортните правила са игрив начин за свикване с правилата: в обществото, в семейството, в училище и в междуличностните отношения. Правилата са необходими и трябва да бъдат преподавани на нашите ученици, тъй като те са от съществено значение да бъдат добри спортисти, добри ученици, добри приятели и добри граждани!
 
Основен координатор за България ще бъде г-жа Цветелина Белеганска. 
Проектът ще продължи 2 години, а наши преподаватели и ученици ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да се обучават по заложените проектни семинари и дейности.
 

S.O.F.T. - НОВ проект по програмата Еразъм Плюс започва в 107.ОУ от новата учебна година

02/09/2020 11:11
S.O.F.T. Start Our Future Today - soft skills training in introducing the label market in students е проект, част от Европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. Основната му идея е да подготви учениците за живот в условията на пазарна икономика и да даде възможност на младите хора да придобият знания и практически умения, улесняващи изпълнението на професионалните им планове и главната му цел е да развие у учениците т.нар. "меки умения" - работа в екип, толерантност и т.н, едни от най-модерните и търсени качества в бизнес средите в последно време.
Освен това проектът ще стимулира всички партньори да се възползват от ИКТ инструментите за комуникация, преподаване и учене, за да подобрят своята компетентност в тази област.
Подходящ ще е за нашите ученици в прогимназиялен етап и негов координатор за България ще бъде г-жа Даниела Малинова
Проектът ще продължи 2 години и него са включени шест училища: от Полша, Италия / Сицилия, Хърватска, Турция, Испания  и България. Наши преподаватели и ученици ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да се обучават.
 
 

"Explore the World of Coding", проект по програмата Еразъм Плюс започва в 107.ОУ от новата учебна година

01/09/2020 12:04
За нас е чест да Ви уведомим, че в нашето училище стартира нов международен проект с името "Explore the World of Coding“, като част от европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. 
Образователните системи и образователните институции се променят и развиват съответно, а нови образователни предмети излизат на дневен ред. Един от тях е кодирането. Обучение по кодиране, което повишава академичния успех чрез подобряване на вниманието, мотивацията и проблемните умения на учениците, прави уроците по-забавни и осигурява посещаемостта на учениците в училището, подобрява поведението на учениците като поемане на отговорност и по-голяма дисциплина.
 
Той ще продължи 2 години и него са включени пет училища: от Полша, Италия, Гърция, Турция  и България. Наши преподаватели ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да се обучават.
 
Координатор на всички проектни дейности е нашия преподавател г-жа Мариела Пачева
 
Items: 21 - 30 of 202
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>