Article archive

Онлайн среща по нашия европейски KA229 проект "Connecting schools across borders"

17/11/2020 09:46
Поради продължаващата пандемия от COVID 19 и в началота на учебната 2020/2021 година и отлагането на всички срещи и пътувания из Европа, развитието на нашия проект "Connecting schools across borders" се забави с една година.
 
За съжаление, последната ни срещ, планирани в Северна Македония е отложена за неопределено време - за момент в следващата половин календарна година, когато ситуацията в Европа ще го позволи. Поради тези причини, в допълнение към ежедневния контакт в Whatsapp, решихме да организираме и срещи в онлайн среда.
 
Днес се проведе подобна такава, на която заедно с останалите партньори говорихме за ситуацията в световен мащаб, как всички преподаваме онлайн и как животът ни се промени през последните месеци. Хубаво е да се срещаме с приятели, макар и онлайн!
 
Благодарим на програмата Еразъм Плюс, че ни предостави тези невероятни възможности и тези ценни контакти!
 
Надяваме се, че скоро ще можем да продължим с пълноценната си работа по този проект!

Търсим млади и креативни личности от 5. и 6. класове за нашия Еразъм проект "Discover my city"!

16/11/2020 15:09

Започва работата и по нашия нов проект "Discover my city", част от европейската програма Еразъм Плюс, ключова дейност КА2. За повече информация за проекта и за изискванията, които имаме към бъдещите участници, моля вижте прикачения файл:

"Discover my city".pdf (200778)

От Ръководството на 107.ОУ

Първа онлайн среща по нашия НОВ европейски KA229 проект Think and Create your own Hobbies

13/11/2020 15:30

В Петък 13.11.2020 г. се проведе първата среща на партньорите по проект Еразъм Плюс КА229 „Мисли и създавай собствени хобита“, на която колегите от шестте държави участнички се запознаха и обсъдиха проектните дейности. Срещата се проведе онлайн и партньорите дискутираха следващите стъпки по проекта. Участниците са училища от държавите Гърция, Испания, Латвия, Португалия и Турция. Координатор на проекта е училището от Брага - Португалия, която бе и виртуален домакин на първата ни среща.

 

Международен ден на нашия Европейски проект Learning through creative drama

12/11/2020 12:27

С колегите и партньорите ни от Турция, Испания и Румъния по нашия Европейски Еразъм КА229  проект "Learning Through Creative Drama" избрахме 12.11.2020г. за ден на проекта! 

Днес всички празнуваме заедно и се забавляваме! 
 
България:
 
Турция:

Първа среща по нашия НОВ европейски KA229 проект S.O.F.T в дигитална среда

11/11/2020 19:30
Нашите учители продължават да работят и в условията на световна пандемия по европейски проекти за доброто на нашите ученици и за просперитета на 107.ОУ. Нашите колеги,  част от ново сформирания екип на проект S.O.F.T. Start Our Future Today - soft skills training in introducing the label market in students
по програма Еразъм + активно се включиха в онлайн конференцита с всички останали партньори! Осъществи се пръв визуален контакт с партньорите, обсъдиха се важни върпроси за развитието на предстоящите проектни дейности и се поговори за извънредното положение във всички страни партньори и колко е важно в тази обстановка учителите да са подготвени и спокойни! 
 
 
Презентацията от самата среща може да намерите тук: https://app.nearpod.com/presentation?pin=5C860A04BBED93E81DAE956014F2DF14-1
 

Първа онлайн среща по нашия НОВ европейски KA229 проект Digi V.I.B.E.S

11/11/2020 15:25

Вчера в късния следобед се проведе първата онлайн среща по проект Digi V.I.B.E.S., който е част от европейската програма Еразъм плюс, ключова дейност КА229. Нашите учители се срещнаха с колегите Италия, Турция, Холандия, Франция, Малта и обсъдиха належащи върпроси за развитието на предстоящите проектни дейности в ситуациата на световна КОВИД пандемия и се поговориха за извънредното положение във всички страни партньори и колко е важно в тази обстановка учителите да са подготвени и спокойни! Набелязаха дейности, които ще стартират във всяко училище до края на календарната 2020г.

Презентация   на проекта от срещата - DigiVIBES_1stJSTE_FINAL_post1st online mtg.pptx (175088)

Втора онлайн конференция по един от Еразъм проектите ни "Dealing with gifted education"

30/09/2020 18:30
Поради продължаващата пандемия от COVID 19 и в началота на учебната 2020/2021 година и отлагането на всички срещи и пътувания из Европа, развитието на нашия проект "Dealing with gifted education" се забави с една година.
 
За съжаление, последните ни две срещи, планирани в България и Румъния, са отложени за неопределено време - за момент в следващата половин календарна година, когато ситуацията в Европа ще го позволи. Поради тези причини, в допълнение към ежедневния контакт в Whatsapp, решихме да организираме редовни срещи онлайн.
 
На 30 септември 2020 г. се проведе първата ни видеоконференция, на която г-жа Даниела Малинова, (нашия координатор на този проект) заедно с останалите партньори говориха за надарени деца в нашите училища, как преподаваме онлайн и как животът ни се промени през последните месеци. Хубаво е да се срещаме с приятели, макар и онлайн!
 
Благодарим на програмата Еразъм Плюс, че ни предостави тези невероятни възможности и тези ценни контакти!
 
Надяваме се, че скоро ще можем да продължим с пълноценната си работа по този проект!
 

Участие на наш преподавател на Националния онлайн семинар “Рестарт с eTwinning”

28/09/2020 10:56
На 28.09.2020г. се проведе първата сесия на Националния онлайн семинар “Рестарт с eTwinning”. Семинарът е организиран от Българското Национално звено по дейност еТwinning към Центъра за Развитие на Човешки Ресурси и мрежата на българските еТwinning посланици. Първата сесия включваше: “Интегриране на eTwinning проекти в учебния процес. Проектно-базирано обучение с eTwinning, STEM, STEAM проекти. eTwinning и дистанционно обучение”. Споделяне на добри практики със специален гост-презентатор, който беше нашия преподавател г-жа Боряна Петрова. Тя сподели с всички колеги рабатата си по нашия европейски проект "The lego stem laboratory". 
Модератори на семинара бяха eTwinning посланиците Мая Кюлевчиева и Надя Станкова. Гордеем се с нашите преподаватели и техния непрестанен стремеж да са "в крак с времето"!

Наш бивш ученик с медал от Балканиадата по математика

23/09/2020 10:56

В периода 9-13 септември 2020г. се проведе Младежката балканска олимпиада по математика с общо 108 участници от 18 държави. Българският отбор зае първото място с цели 161 точки и постигна два та най-силни резултата в индивидуалното класиране. С медали се окичиха всички български преставители, а нашият бивш ученик от 7 клас, вече предтавител на СМГ, Антон Бресковски завърши със 17 точки и бронзов медал! 

Да му е честит и ние вярваме, че го очакват все по-големи успехи!

Успехи в спорта и на наш преподавател

07/09/2020 14:06

Може би малко хора знаят, че нашият начален учител г-жа Боряна Петрова е и спортист! Вече ветеран, но и тази година не пропусна да се сдобие не с един, а с два медала (сребърен и златен) от републиканското първенство по летен биатлон за ветерани! 

Честито, г-жо Петрова! Гоордеем се с Вас и Ви пожелаваме още много успехи!

Items: 331 - 340 of 515
<< 32 | 33 | 34 | 35 | 36 >>