Article archive

Втора онлайн среща но нашия Еразъм Плюс проект "Explore the World of Coding"

04/02/2021 21:23

Проведохме 2-ра онлайн среща от нашия проект „Explore The World Of Coding “ част от програмата Еразъм + за обучение по кодиране, на 04.02.2021. Оценихме процеса на напредък на проекта. В рамките на срещата нашия координатор и основен представител, г-жа Мариела Пачева сподели и оцени резултатите от проучването на нуждите от обучение по кодиране. Тя направи и презентация на нашето училище и на всичко свършено до момента

 

Роботи в 107.ОУ!

02/02/2021 12:03
В края на миналата календарна година нашето училище се сдоби  с първите ни роботи от серията Mbot! 
А тези дни се проведе и  подготовка за предстоящите часове по Компютърно моделиране и роботика, и сглабянето и проверката на тези, най-нови за нас придодобивки! 
Тези часове ще са и част от участието ни в международния Еразъм Плюс проект Euroborave, където нашите деца ще се състезават с техни съученици от Франция, Литва, Полша и Португалия в различни състезания по роботика!
 
Ако сте наши ученици от 3., 4. или 5. клас (или родители на такива) и имате интерес към професии на бъдещето, като роботика и лего роботика все още има места по групите и може да се запишете! 
За контакт - г-жа Боряна Петрова, координатор на проекти Euroborave и LEGO LAB в 107 ОУ, малка сграда.
 

Поредното Наше предложение за лого е оценено като най-добро!

01/02/2021 09:55
С радост ( и не малко количество гордост) бихме искали да Ви уведомим, че българското предложение за официално лого на Еразъм Плюс проекта "Discover my city" беше оценено най-високо от колегите ни от Хърватска, Германия, Гърция, Италия и Турция и вече е официалното лого на проекта, което ще се ползва за цялата проекта документация, рекламни материали и всички продукти, свързани с проекта!
 
Честито на г-жа Антоанета Янева, която е координатор на проекта за България и за добре свършената работа на нейния екип от таланстливи деца!
 

Национален уебинар на тема "Учителят като лидер, наставник, ментор и коуч- теория и практика", част от нашия европейски проект Teachers Leaders

30/01/2021 16:40
На 30 януари 2021 година  невероятен екип от учители, работещи по проект "Teachers- Leaders- Teachers as Leaders and Trendsetters of changing"  по програма Еразъм + проведе национален уебинар на тема "Учителят като лидер, наставник, ментор и коуч- теория и практика". В организирания уебинар се включиха над 200 педагогически специалисти от цялата страна. Определено екипът ни не очакваше толкова голям интерес към събитието и бяхме респектирани от присъствието на толкова много колеги. Представянето ни беше повече от блестящо, което пролича от коментарите по време на срещата с колегите. Множество колеги се включиха активно в разиграваните игри. За нас като екип, работил по създаването на интелектуалните продукти по проекта бе голяма чест  и разбира се голяма отговорност да имаме възможност да представим нашият труд пред такава аудитория. 
Бихме искали да споменем координатора на проекта г-жа Павлина Чочова, учител по музика в нашето училище и да ѝ благодарим за безупречната организация на уебинара. 
Благодарности и на останалите колеги, работили зад кадър за постигане на отличните резултати, а именно Мариела Пачева, Боряна Петрова, Албена Димитрова, Цвета Кушекова, Антоанета Янева, Даниела Малинова, Румена Маринова, Мартина Ценова, Евелина Христова, все учители-лидери в нашето училище.
 
      
 

Представяне на приложението GroovePad, част от дейнсотите по нашия Еразъм проект Digi.V.I.B.E.S.

13/01/2021 15:25
Ирина Асенова от 5А клас от 107.OУ представя приложението GroovePad за композиране на музика в различни поп стилове. Ирина прави тази презентация за виртуалната среща на проекта за „Digi.V.I.B.E.S. - Дигитални и виртуални музикални инструменти, за да станете експериментално училище ”, част от програмата „ Еразъм Плюс ”, в който нашето училище е партньор
 
 
2020-1-IT02-KA229-079201_4Ирина Асенова от 5А клас от 107.OU представя приложението GroovePad за композиране на музика в различни поп стилове. Ирина прави тази презентация за виртуалната среща на проекта за „Digi.V.I.B.E.S. - Дигитални и виртуални музикални инструменти, за да станете експериментално училище ”проект„ Еразъм ”.
2020-1-IT02-KA229-079201_4

Обучение на учители от училища и детски градини, част от европейския ни проект "Teachers-Leaders"

12/01/2021 15:32
Вторник - време за похвали! 
Във връзка с нашето партньорство в международния проект "Teachers-Leaders", част от програмата Еразъм Плюс, ключова дейност КА201 бихме искали да Ви поканим на уебинарът, който ще проведем на 30.01.2021г. от 11.00ч. на тема „Учителят като лидер, наставник, ментор и коуч“. Основни лектори ще бъдат наши преподаватели, част от международния екип, който се сформира за разработване на заложените дейности по проекта.
Формата за записване може да намерите на линка: ТУК
 

Първият продукт по нашия Еразъм КА201 проект "Teachers - Leaders" e ГОТОВ!

06/01/2021 12:23
През 2018 година нашето 107.ОУ започна работа по проект "Teachers - Leaders", който е част от европейската програма Еразъм Плюс, ключова дейност КА201. Нашите учители се включиха в серия от обучения и семинари, както и в подготовката на първия интелектуален продукт - "Учителят като лидер Модел" - концепция, описана в Наръчник. Статиите, написани от нашия екип са поместени на страници 101-110. Самият наръчник беше изготвен на английски, а след това преведен на родните езици на всички партньори. 
Споделяме с всички Вас крайният вариант на този международен сборник, на български! 
Горди сме с нашите учители, които се включиха в този Европейски форум за Учители - Лидери!
 
Може да свалите документа от линка:
 
 

Още едно Наше предложение за лого СПЕЧЕЛИ!

05/01/2021 09:51
С радост бихме искали да Ви уведомим, че българското предложение за официално лого на Еразъм Плюс проекта "Think & Create your own hobbies" беше оценено най-високо от колегите ни от Португалия, Гърция, Латвия, Испания и Турция, и вече е официалното лого на проекта, което ще се ползва за цялата проекта документация, рекланми материали и всички продукти, свързани с проекта!
 
Честито на г-жа Мария Топалова, която е координатор на проекта за България и за добре свършената работа на нейния екип от таланстливи деца!
 

Нашето предложение за лого СПЕЧЕЛИ!

22/12/2020 09:47

С радост бихме искали да Ви уведомим, че българското предложение за официално лого на Еразъм Плюс проекта "EUROBORAVE" беше оценено най-високо от колегите ни от Франция, Литва, Полша и Португалия и вече е официалното лого на проекта, което ще се ползва за цялата проекта документация, рекланми материали и всички продукти, свързани с проекта!

Честито на г-жа Боряна Петрова, която е координатор на проекта за България и за добре свършената работа на нейния екип от таланстливи деца!

Награда за директора на 107. ОУ "Хан Крум"

21/12/2020 23:49

Г-Н  ДАНКО КАЛАПИШ, ДИРЕКТОР НА 107. ОУ "ХАН КРУМ" Е УДОСТОЕН С НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТНА ПРОФЕСИОНАЛНА ДЕЙНОСТ, ЛИЧНО ОТ МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА, Г-Н КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ

Министърът на образованието и науката отличи петдесет и двама директори на училища от цяла България за значими постижения в професионалната педагогическа дейност и принос в системата на училищното образование. Сред тях е и нашият директор г-н Данко Калапиш.

Г-н Калапиш е един от удостоените успешни лидери на образователни институции, получили признание на най-високо ниво. Постиженията на г-н Данко Калапиш са многобройни.  Под негово ръководство нашето училище не спира да се развива, да осигурява качество на образователния процес и да гради талантите на България. 

Гордеем се с Вас, г-н Калапиш!

 

 

Items: 311 - 320 of 515
<< 30 | 31 | 32 | 33 | 34 >>