Нашето училище е домакин на среща по един от нашите Европейски проекти!

18/11/2019 23:27
В седмицата между 11 и 15 ноември, 2019г. имахме удоволствието да бъдем домакин на третата среща с ученици по проект „Learning through creative drama“, част от програма Еразъм +. 
През тази една седмица посрещнахме голяма група учители и ученици от партньорските ни училища от Турция, Португалия и Румъния. С голямата помощ и подкрепа на нашите родители, които приеха с отворени обятия чуждестранните деца, настаниха ги в домовете си и ги накараха да се почувстват като вкъщи. По време на натоварената програма успяхме да запознаем нашите колеги с българската образователна система, с нашата култура, история и традиции. Организирахме серия от работни срещи и практически занимания, пряко свързани с темата на проекта, а именно прилагането на креативна драма в учебните часове. За тях специално се състояха открити уроци по английски и математика, лекционни семинари с нашия психолог както и с много външни лектори. Организирахме на нашите гости специализирано обучение за трансформация с помощта на професионален грим, показахме им как се правят театрални декори и как да си израбоят сувенири от България. В културната част от срещата бяхме включили посещение в Пловдив и туристическа обиколка на София. 
 
Отново, с пълни с гордост и радост сърца, бихме искали да благодарим на нашите ученици и техните родители, които настаниха чуждестраните деца в собствените си домове и им показаха какво означава българското гостоприемство! Благодарим също и за това, че се включихте толкова активно в цялостната подготовка и в посрещането на нашите партньори. Благодарим Ви за подкрепата и отдадеността, с която ни помагате във всички наши инициативи и в сбъдването и на най-амбициозните ни мечти!
 
И не на последно място искаме да изкажем за пореден път нашата благодарност за всеотдайността на всички наши учители и колеги, пряко свързани с организацията и работата по проектните дейности и заети с целия процес!