Article archive

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ: НЕВЕРОЯТНИ УСПЕХИ В ОБЛАСТТА НА МАТЕМАТИКАТА

11/02/2019 21:32

 

Момчил Георгиев от 6 Г клас се включи в тазгодишното издание на международното математическо състезание WMTC 2018, което тази година се проведе в България, Варна и завоюва бронзов медал в индивидуалното представяне!
 
Училищната общност поздравява Момчил и му желае още много успехи в областта на математика!

1во място за българското предложение за лого на проект „Dealing with gifted education“ по програма Еразъм Плюс

11/02/2019 14:19

След усилeно гласуване българското предложение за официално лого на проект „Dealing with gifted education“ по програма Еразъм Плюс беше избрано за най-добро, с мнозинство!

Автори на логото на наши талантливи ученици и наша гордост!

Втора среща по проект „Dealing with gifted education“ по програма Еразъм Плюс

11/02/2019 14:14

Наши учители са на посещение в гръцкия град Волос, част от второто обучение за работа със специални и надарени деца по проект „Dealing with gifted education“ по програма Еразъм Плюс. Пет дни изпълнени с много лекции, семинари и усилена работа по предстоящите проектни дейности

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ: ПОРЕДНИ УСПЕХИ В ОБЛАСТТА НА МАТЕМАТИКАТА

09/02/2019 21:33

 

На 10.11.2018 г. се проведе дванадесетото издание на Есенния математически турнир „Академик Стефан Додунеков“ (ЕМТ) в две възрастови групи: младша възраст (ученици от 5-ти до 7-ми клас) и старша възраст (ученици от 8-ми до 12-ти клас). ЕМТ е включен в календара за извънкласна работа на СМБ и се организира със съдействието на Американската фондация за България и Фондация „Георги Чиликов“. Нашият ученик Давид Господинов от 5 "Г" клас завоюва призовото второ място в турнира в младша възрастова група. 

 

 

 

Първа обучителна среща по Еразъм проект "Teachers Leaders" в 107 ОУ "Хан Крум"

28/01/2019 22:14

На 28.01.2019г. в нашето училище се сформира екипа от учители, който най-акстивно ще участва в разработването на дейностите и обученията по проекта "Teachers Leaders", част от европейската програма за учене през целия живот Еразъм плюс. На тази първа среща г-жа Павлина Чочова и г-жа Даниела Малинова, който бяха нашите представители на 1та проектна среща в Краков, Полша, обясниха детайлно на всички колеги каква е същността на проекта, какви дейности са заложени в него и какви са основните му цели. Те също така проведоха и кратко обучение относно всичко научено в Полша.

Очакваме много нови и интересни неща от тези наши колеги!

Първа организационна среща на учители в град Солун, Гърция по проект "Healthy life, better life, longer life, KA201" по програма Еразъм +

22/01/2019 10:53

В дните между 22ри и 25ти Януари 2019г. се сътоя първата среща по проект "Healthy life, better life, longer life, KA201" по програма Еразъм Плюс. Наши колеги посетиха тази среща, представиха нашето училище и се запознаха в детайли с предстоящите задачи и дейности, които трябва да изпълним като част от проекта, финансиран изцяло от Европейската комисисия. За тези бъдещи 2 години нашите деца ще имат невероятните възможности да посетят Португалия, Хърватия, Испания, Румъния и Гърция, да научат много неща за здравословния начин на живот в тези страни, да опознаят културата им и да се запознаят с техни връсници и да създадат приятелства и неповторими спомени за цял живот!

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ: НАШИТЕ ВОЛЕЙБОЛИСТИ - ПЪРВЕНЦИ НА РАЙОННО ПЪРВЕНСТВО

09/01/2019 21:31

 

За първи път тази година и двата ни отбора по волейбол - момичета и момчета  с ръководител г-жа Вяра Мукова са първенци на районното първенство по волейбол. След сериозна борба и двата ни отбора завоюваха своите злати купи!
Училищната общност поздравя прекрасните ни волейболисти и им пожелава успехи и на следващите етапи в първенството!

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ: ФУТБОЛИСТИТЕ НА 107. ОУ ПОРЕДНА ГОДИНА СА ПЪРВЕНЦИ

09/01/2019 21:30

И тази година нашият отбор по футбол с ръководител г-жа Цветана Кинанова е първи на районното първенство по футбол. След ожесточена борба и девет изиграни мача в един ден, нашите футболисти станаха първи. 

 
Училищната общност поздравява футболистите и им пожелава успех в следващите етапи на първенството!
 
 

Първа среща по проект „Teachers-Leaders“ по програма Еразъм Плюс

17/12/2018 00:00

В седмицата преди началото на зимната ни ваканция наши колеги посетиха красвия полски град Краков, но не на почивка, а за да станат част от първата проектна среща по проект „Teachers-Leaders“. На тази еднодневна среща те се срещнаха за първи път с нашите новите партньори от Полша, Турция, Гърция, Румъния и Италия, представиха нашето училище, българската образователна система и планираха бъдещите дейности за първата проектна година. Проведоха се и първите обучения на учителите за това как да бъдат истински лидери във всекидневната си работа в училище, в отношенията си с колегите и в работата си с учениците

 

Първа среща с ученици в град Истамбул, Турция по Еразъм проект „Learning through creative drama“

12/11/2018 15:27

Мобилността на ученици и учители от 107. ОУ " Хан Крум" по проект  „Learning through creative drama“ по програма Еразъм + се проведе от 12 до 16 ноември 2018г. Групата от пет наши ученика и четири ръководители имаше удоволствието да посети град Истамбул, Турция и да бъде част от първата среща на проект  „Learning through creative drama“! Нашите ученици и учители се запознаха с турската образователна система, с тяхната култура и история. Посетиха редица семинари и тренинги относно креативната драма и нейното приложение в образованието. Проведоха се множество забавни дейности и игри с креативна и театрална насоченост. Нашите участници се представиха на много високо ниво пред съучениците и колегите си от останалите партньорски училища, научиха много и се забавляваха още повече!

 

Items: 391 - 400 of 515
<< 38 | 39 | 40 | 41 | 42 >>