Article archive

Нови проекти по програмата Еразъм Плюс в 107 основно училище

17/09/2018 12:33

От учебната 2018 / 2019 година нашето училище започва активно участие в пет нови проекти за междуучилищен обмен по европейската програма Еразъм плюс. Нашите учители и ученици ще вземат участие в над 20 международни срещи, а наши партньори са училища, университети и различни образователни организации от цяла Европа, като Холандия, Испания, Северна Македония, Румъния, Турция, Гърция, Естония, Италия, Германия и Полша. Проектите ще се развиват и с директната подкрепа на Центъра за развитие на човешки ресурси, град София. Темите на проектите също са най-разнообразни - европейска политика, здравословен начин на живот, обучение чрез театър, работа с надарени деца и специализирано обучение на учители - лидери.

Нека си пожелаем успех в това ново и вълнуващи начинание! 

 

107. ОУ ЗА ПЪРВИ ПЪТ Е БЕНЕФИЦИЕНТ ПО ПРОГРАМА "ЕРАЗЪМ+" НА ЕС

01/09/2018 14:46

107. ОУ ЗА ПЪРВИ ПЪТ Е БЕНЕФИЦИЕНТ ПО ПРОГРАМА "ЕРАЗЪМ+" НА ЕС

Нашето училище е едно от малкото в страната с пет спечелени европейски проекта в областта на културата, технологиите, науката, екологията по програма Еразъм+ на Европейския съюз. Предстои подписване на договори за общо над 120 хиляди евро и работа по проектите в периода 2018-2020 година. По време на изпълнението на проектите, ученици и учители на 107. ОУ ще имат възможността да посетят доста европейски държави, да посрещнат гости от държавите-партньори, да приемат деца в семейства, като основната цел ще бъде обмен на добри практики в областта на училищното образование. Координаторите по проектите и екипите за изпълнение предстои да бъдат сформирани в началото на учебната година.
Да си пожелаем успех при изпълнението на проектите!

 

BIMC 2018

10/07/2018 14:45

BIMC 2018

В периода от 1 до 6 юли 2018 г. в гр. Бургас се проведе международното математическо състезание BULGARIA INTERNATIONAL MATHEMATICS COMPETITION (BIMC) 2018. В него взеха участие над 148 отбора, разделени в две възрастови групи - до 13,5 години и до 16,5 години. 107. ОУ "Хан Крум" участва с отбор в малката възрастова група в конкуренция с още 75 отбора от 29 страни.

Състезанието включва два етапа - индивидуален и отборен. В индивидуалния етап се решават 15 задачи за 90 минути, а в отборния - 10 задачи за 70 минути. Отборите се разпределят в 6 групи, като във всяка група има два вида награди - Group contest (сравняват се сборовете от резултатите на тримата най-добре представили се от отбор) и Team contest (сравняват се резултатите от отборното състезание). Отборът на 107. ОУ бе в една група с отбори от Украйна, Казахстан, Виетнам, Макао, Хонг Конг, Южна Корея, Тайван, Филипините, Иран, Мексико и България. 

В индивидуалното състезание учениците на 107. ОУ "Хан Крум" спечелиха:

Антон Бресковски, 6. клас - бронзов медал

Алекс Карабашев, 7. клас - бронзов медал

Пламен Николов, 7. клас - бронзов медал

Ния Бажлекова, 7. клас - грамота за отлично представяне.

В Group contest отборът на 107. ОУ спечели купа за трето място, а в Team contest - бронзови медали и купа за трето място. Ръководители на отбора бяха г-н Атанас Сталев и г-жа Анелия Гочева.

Edit content
 
 
 
 

 

НЕЗАБРАВИМИ ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ II КЛАС ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2017/2018 Г.

25/06/2018 14:47

НЕЗАБРАВИМИ ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ II КЛАС ПРЕЗ УЧЕБНАТА 2017/2018 Г.

СЪСТЕЗАНИЕ "ПАЗИМ ЕЗИКА СИ"

25/05/2018 16:11

На 25.05.2018 г. в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” се проведе финалният етап от състезанието „Пазим езика си”, организирано от г-жа Десислава Радева и гражданско сдружение „Живата вода на България”. Целта на състезанието е да се създадат у учениците трайни умения за правоговор и правопис.

          Участваха 13 ученици от цяла България -    получили най-много точки в първия етап. Бяха поставени практически задачи по правопис и пунктуация, след което участниците от 6. и 7. клас трябваше да подредят в правилен текст изречения от „Суматоха” на Йордан Радичков.

Петчленно жури с председател проф. д.ф.н. Владко  Мурдаров излъчи нашата ученичка Радослава Дачева от 7. „г” клас на второ място в това интересно национално състезание. От сърце я поздравяваме и честитим наградите!

На церемонията по награждаването присъства президентът Румен Радев, който поздрави победителите.

Успехи по карате на наши четвъртокласници

15/04/2018 16:12
Четвъртокласниците от 107. ОУ „Хан Крум” Венета Стоименова и Петър Михайлов спечелиха златни медали в дисциплината кумите (бой с реален съперник) на завършилото в курорта Албена Държавно първенство по карате за всички възрасти (14 - 15 април). Седмица след като станаха републикански шампиони, двамата заминават с националния отбор на България за участие на Балканското първенство по карате за деца, което ще се проведе в Белград, Сърбия на 27 - 29 април.

В НАВЕЧЕРИЕТО НА 3 МАРТ.. УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ В 107-МО УЧИЛИЩЕ

26/03/2018 21:42

  В НАВЕЧЕРИЕТО НА 3 МАРТ...

                      УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ В 107-МО УЧИЛИЩЕ 

На 2 март 2018 година доброволци от Национално дружество "Традиция" проведоха урок по родолюбие. Нашите гости, преобразени като хайдутин, български опълченец и руски войник от времето на Руско-турската освободителна война разказаха на най-малките ни ученици за ролята на хайдутите, опълченците и руските воини. Също така разказаха как и защо празнуваме трети март и защо го отбелязваме като национален празник. Първокласниците бяха много въодушевени и задаваха множество въпроси на нашите гости, както и имаха възможност да се докоснат до оръжията и оборудването на някогашните бойци за Освобождението на България от турско робство.
 
 
 
.

БАБА МАРТА БЪРЗАЛА...

26/03/2018 21:41

БАБА МАРТА БЪРЗАЛА...

На 1 март ученици от 4а  и 4г клас посетиха 141 ДГ „Славейкова поляна“, за да поздравят децата от IV група за Баба Марта, както и техните преподаватели – Мадлен Батова и Албена Бояджиева и да им пожелаят да бъдат здрави, румени, игриви и винаги засмяни! Те бяха изработили сами мартениците, които вързаха на ръчичките на децата и техните учителки. Срещата бе много вълнуваща, особено за част от прекрасните четвъртокласници, които са възпитаници на градината.

Госпожа Батова и госпожа Бояджиева приеха с радост мартеничките и...вкусните бонбони, и от своя страна поздравиха каките и батковците със стихотворение за пролетта и песен, посветена на Баба Марта.

Тази   среща приключи с усмивка и добро настроение за всички! Да си пожелаем още такива запомнящи се поводи с прекрасните домакини на 141 ДГ и техните талантливи деца!

Автор: Катерина Пумпалова

УЧЕНИЦИ ОТ 107. ОУ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ДОМА НА ЕВРОПА В СОФИЯ

26/03/2018 21:39

УЧЕНИЦИ ОТ 107. ОУ НА ПОСЕЩЕНИЕ В ДОМА НА ЕВРОПА В СОФИЯ 

На 21.02.2018 година ученици от 4 а клас посетиха събитие на тема "Европейските ценности и правата на детето" в Дома на Европа, организирано от Градската комисия за борба с противообществените прояви, съвместно с район Лозенец.

 

Модератор на събитието беше проф. д-р Цветанка Коларова. Тя запозна аудиторията с Педагогическите релации:

1.    Знания;

2.    Умения, навици, нагласи;

3.    Компетентности;

4.    Идеи възгледи, ценности и убеждения;

5.    Поведение.

След това представи основните европейски ценности: Мир, Свобода, Демокрация, Върховенство на закона, Правата на човека и в частност правата на Детето.

Последва анализ на основните конституционни права на човека (Лични, Политически, Социално-икономически и културни) в Република България.

Беше направен преглед на международните документи за правата на човека.

Представена беше и Европейската социална Харта.

Кулминацията на събитието беше обзорът на Водещите международни документи за закрила правата на детето и Конвенцията за правата на детето.

Учениците бяха изключително доволни от посещението си в Дома на Европа!

 

 

ПОБЕДИТЕЛИ В "SPELLING BEE 2018"

24/03/2018 17:37
На 24 март 2018 година се проведе регионалния кръг на състезанието по английски език Spelling bee 2018, където нашите ученици Георги Пачников от 5 "А" клас  и Ина Моллова от 6 "Г"клас и техните учители Андрей Андреев и Гинка Пейчева представиха училището. 
Ина Моллова спечели пристижното първо място в турнира и се класира за национален кръг, където ще премери сили с ученици от цялата страна.
За всички финалисти и техните учители се предвиждат специални награди - посещение на посолството на Съединените американски щати в България и езиков лагер през лятото в град Банско! 
Честито на Ина! Честито на Miss Ginny!
Пожелаваме и успех на националния кръг на Spelling bee 2018!
 
 
Items: 411 - 420 of 515
<< 40 | 41 | 42 | 43 | 44 >>