Article archive

Математическо състезание "Иван Салабашев"

29/12/2010 22:17

 Резултатите от математическо състезание "Иван Салабашев" може да видите тук.

 

Международен ден на музиката

08/10/2010 20:56

 

На 1 октомври 2010 г. около 100 ученика от 5 и 6 клас посетиха чудесен концерт за класическа музика, който се състоя в зала на Духовната семинария.

Концертът беше изпълнен от Ансамбъл за Електроакустична Музика (АЕМ), съставен от 8 чудесни музиканти:

Гергана Иванова – флейта

Руслан Апостолов – цигулка

Борис Радилов – виолончело                    

Зорница Тодорова - синтезатори

Димитър Димитров - синтезатори

Румен Ценов - синтезатори

Христо Петков – синтезатори

Лина Минчева - диригент и водещ

 

Концетрът беше образователен. Учениците се запознаха с живота и творчеството на 5 композитора.

В програмата се изпълниха:

- „Бадинери” от Й.С.Бах

- „Мечтание” от Р.Шуман

-  откъси от операта „Кармен” от Бизе

- „Кан-кан” от Ж.. Офенбах

- Рапсодия „Вардар” от Панчо Владигеров

Всички бяха очаровани от чудесната музика, професионалното изпълнение и забавно поднесената информация за композиторите.

Ръководството на 107 ОУ изказва специална благодарност на 4-те момчета от 6а клас, които помогнаха при подготовката на концерта – Константин Иванов, Кристиан Николов, Мартин Върбанов, Николай Русимов.

Ако желаете можете да посетите сайта  www.em-ensemble.com и да чуете тяхната музика или във форума на АЕМ да видите откъси от концерта.

Съвременни предизвикателства пред педагогиката на играта

01/10/2010 09:08

Как играят днешните деца? Педагози, психолози, педиатри намират проблема за твърде сериозен... Повече по темата: http://conf.uni-ruse.bg/bg/docs/cp09/6.2/6.2-11-n.pdf

График на дейности по интереси

23/09/2010 20:39

Децата в 1 клас при 107 ОУ, от години се радват на възможността да се включват в разнообразни дейности, отговарящи на техните предпочитания и интереси. И през тази учебна година, възможността да се избира може да затрудни родителите, поради привлекателността на всяка от формите.

Тук може да намерите график на предлаганите възможности.

Продължават да се развиват и разнообразните дейностите по интереси, които предлага читалище "Пробуда" и за ученици от 2 до 4 клас. Информация за тях, ще намерите ТУК

Специално отличие

13/05/2010 10:07

 

 На 11. 05. 2010г.  на специално тържество, РИО връчи специални отличия на изявени учители и други служители на системата на образованието в София. С гордост съобщаваме, че една от тях е нашата колежка Анка Пенева - дългогодишен учител по математика в 107 ОУ "Хан Крум". Тя получи грамота и статуетка за принос в столичното образование. Да и е честито!

Отляво надасно - Таня Стоева, старши експерт по математика - РИО, Анка Пенева, Пенка Нинкова- старши експерт по математика в РИО

 

 

Нови математически постижения

02/05/2010 14:20

 

На 17 и 18 април 2010г. бе проведена Националната математическа олимиада, в която наши ученици заеха призови места в класирането. Това са Стоил Захариев Захариев от 4 клас - със 17 точки, Лилия Димитрова Стоянова от 5 клас - 16 т. и Марин Благоев Шаламанов - 7 клас, с 21 точки. Да им е честито! Желаем им от сърце да превземат все така с устрем високите математически върхове!

Нови стъпки в екологичното възпитание

31/03/2010 09:14

 

  На 27 януари 2010 г. между  “Нуба рециклиране” и 107 ОУ “Хан Крум” беше сключен договор за за специализирано събиране на употребени батерии, акумулатори и дребни електронни изделия. “Нуба рециклиране” има ангажимент да ги прибира и извозва периодично. За целта предостави специализиран контейнер на 107 ОУ. 

  На 22 март представителят на  “Нуба рециклиране” прибра първото събрано количество батерии с цел предаване за рециклиране. Даде висока оценка на проявената отговорност и екологичен ентусиазъм от страна на учениците на 107 ОУ. Постави специален стикер над плаката.

Нека да дадем своя принос в запазването на ресурсите на планетата ни като не замърсяваме излишно околната среда и съхраняваме суровините и чрез рециклиране!

Нови пожънати успехи

20/03/2010 01:13

 

На 5 и 6 март на Витоша се проведе ученическото състезание по ски и сноуборд за софийските училища.Като съпътстваща програма беше организиран конкурс за проект на тема „Обичам Витоша”. Участие взеха и ученици от 107 ОУ „Хан Крум”.

 Йоанна Цанева от 4А клас - спечели 2-ро място - купа Витоша в дисциплината ски на Градското първенство на столичните училища по ски алпийски дисциплини и сноуборд 2010г. във възрастова група 3-4 клас, момичета;
 Мартин Стоилов от 4Г клас се представи със свое есе по темата и беше отличен с втора награда , като с това още веднъж доказа ,че нашите ученици са с много и разнообразни таланти.
ЧЕСТИТО!
107 основно училище получи плакет на столична община за спечелените две 3-ти места  в състезанията по футбол и баскетбол на Градското първенство Ученически игри 2008/2009.
ЧЕСТИТО!
А г-жа Цветана Кинанова - бе удостоена  с  приз "Учител на годината"  - ІІІ място за принос в областта на физическото възпитание и спорта.
ЧЕСТИТО!

Предстои родителска среща

18/03/2010 09:59

На 23.03 2010г. от 18.00 часа ще се проведе поредната родителска среща.

Немислимо е да няма обучение по информационни технологии от 1 до 4 клас

13/02/2010 23:09

Националният център за безопасен интернет лобира за промяна на учебните програми по информационни технологии. Немислимо е да няма обучение по информационни технологии от 1 до 4 клас, след като на тази възраст повечето от децата вече ползват компютри и интернет.

Това каза координаторът на Националния център за безопасен интернет Георги Апостолов на пресконференция за началото на общоевропейска информационна кампания под мотото „Мисли преди да ка4и6”, предаде агенция Фокус.

Апостолов каза, че центърът за безопасен интернет има готовност са съвместна работа с Министерството на образованието за разработването на учебно съдържание за безопасност в интернет. Организацията е подписала меморандум за сътрудничество с Министерството на културата в работа в тази област.

Според Орлин Кузов – директор дирекция „ИКТ в образованието” към МОН важна за решаването на проблема с безопасността на децата в интернет е превенцията. Трябва да се работи в посока децата да се обучават и да се насочват към добри практики, защото забраната провокира реакция, която може да има обратен ефект.

Началото на кампанията „Мисли преди да ка4и6” бе дадено с излъчването на специално създаден телевизионен клип, преведен на всички европейски езици. В него се засягат теми като правата на личността и проблемите, свързани с публикуването на информация в интернет под формата на снимки, текст и видео съдържание.

Items: 401 - 410 of 422
<< 39 | 40 | 41 | 42 | 43 >>