Article archive

Международен турнир по тенис на маса

24/03/2018 17:32

Отборът ни по тенис на маса завоюва купи и грамоти на провелия се на 24 март 2018 година  в село Стар Бешенов, Румъния Международен турнир по тенис на маса за деца и възрастни.

Виктор Станчев от 7 "А" клас завоюва престижното второ място във възрастова група "деца-момчета" на турнира. Светослав Генов от 7 "А" клас  завоюва трето място в турнира. И двамата получиха купи за спечелените места и специален диплом за престижните места. Станислав Стефанов от 7 "Г" клас завоюва престижното четвърто място в турнира, а Слав Бояджиев от 6 "Б" клас стана пети в общата класация. 

Нашите ученици премериха сили в турнира заедно с ученици, банатски българи от Сърбия, Румъния, Унгария и България. 

Директорът на училището г-н Данко Калапиш бе удостоен с благодарствена диплома  за организираното участие на нашите ученици в турнира. Ръководителят на отбора г-жа Цветана Кинанова бе поздравена специално от организаторите за големите постижения.

Благодарим на Светлана Караджова, Председател на дружеството на банатските българи в България за оказаното съдействие да участваме в турнира! 

Благодарим и на организаторите за прекрасните изживявания по време на тридневния ни престой в областта Банат, Румъния и за възможността нашите ученици да се срещнат с техните връстници, банатски българи от Румъния, Сърбия и Унгария!

Нашето пътуване щеше да е невъзможно без спонсорството на фондация "Българска памет" в лицето на нейния председател д-р Милен Врабевски.

МАТЕМАТИЧЕСКИ ТАЛАНТИ 2018

12/03/2018 17:26
На 11.03.2018 г. в гр. Стара Загора се проведе третото издание на финалния турнир на клуб „Математически таланти 2018“, организиран от Педагогическа асоциация „Образование без граници“  с председател г-н Любомир Любенов. След шест дистанционни кръга, които се проведоха от октомври 2017 г. до февруари 2018 г.  състезателите от 1. до 6. клас, които се справиха най-добре получиха покана за участие във финалния кръг. Мария Касия Петрова от 3 В клас спечели за втора поредна година купа и се класира на второ място - на 0,5 точки от победителя.
 
 

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА КАЛИНА ЖЕЛЕЗЧЕВА ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА ОЛИМПИАДА ПО МАТЕМАТИКА В БАНКОК, ТАЙЛАНД

01/03/2018 17:22
Ученичката от 4 "А" клас на 107. ОУ "Хан Крум" Калина Железчева се завърна със златен медал от участието си в международната олимпиада по математика в Банкок, Тайланд. Тя е една от 47-те носители на медали от олимпиадата! 
Училищната общност пожелава на Калина още множество успехи в областта на математиката! 
 

Номиниране на Мария Касия Людмилова Петрова за наградите на фондация - Димитър Бербатов "Успелите деца на България".

27/01/2018 20:56

С гордост ви съобщаваме, че нашата ученичка Мария Касия Людмилова Петрова от 3в клас е номинирана във фондация - Димитър Бербатов "Успелите деца на България". Разчитаме на вашата подкрепа, като можете да натиснете бутона най-долу "препоръчвам" и да споделите във вашите кръгове в социалните мрежи. https://dberbatov.org/nagradi/nominee/home/1353

Всеучилищно хоро в двора на 107. ОУ

26/10/2017 21:43

Всеучилищно хоро в двора на 107. ОУ

На 05.12.2017 година  дворът на 107 ОУ "Хан Крум" стана мегдан, на който, въпреки студеното време, се извиха весели хорà.  Хореографите от Граовци и Троп Ангелес показаха на децата как се играе право хоро и право шопско хоро. 
Ученици, учители и родители активно се включиха в прекрасната инициатива.
Денят се превърна в един малък празник в училище с много усмивки и весело настроение! 

УСПЕХИ НА НАШИТЕ СПОРТИСТИ

26/10/2017 20:37

Нашият отбор по футбол с ръководител г-жа Цветана Кинанова след усилена битка с останалите училища в район Лозенец завоюва първо място на районното първенство по футбол! 

Нашите футболисти и техният ръководител връчиха купата на г-н Калапиш, директор на училището, а той ги награди със скромен подарък - училищна химикалка, която да ползват с гордост в учебната дейност и пожела още много спортни успехи на учениците и г-жа Кинанова в следващите турове на първенството!

Пенсиониране на г-жа Маринова

30/09/2017 00:00

    На 29.09.2017 г. Основно училище "Хан Крум" тържествено се сбогува с г-жа Маринова, която се пенсионира, вградила в училището повече от 25 години като директор и още по-голям период от живота си като учител по физика.

    Изненадана от неочаквания звънец и предварителната тайна организация, тя с изумление видя строени на двора всички ученици и учители и потъна в това море от ръкопляскания, благодарствени усмивки и очи, пълни със сълзите на раздялата.

    Притихналите ученици чуха от г-жа Маринова думи, напоени с много обич и грижа, със светлина и мъдрост. Те получиха още един ключ към щастието - посланието "Обичайте, това което правите, и правете това, което обичате".

    Притихнал беше дори старият дъб, свидетел на цялата училищна история.

    А слънцето намери пролука през гъстите облаци, за да види как около 700 души се сбогуват с обичан и уважаван човек, следвал неотклонно пътя на доброто и щедростта към другите.

Снимки

Видео

За по-добър двор на 107. ОУ

16/09/2017 00:00
Благодарим сърдечно на всички ученици, семейства, гости на тържественото откриване на учебната 2017/2018 г. и подкрепили идеята за облагородяване на двора на 107  ОУ. Събраните средства са 2040 лв. (две хиляди и четиридесет лева)  На свое заседание Училищното настоятелство ще обсъди какво би могло да се направи на този етап. За взетите решения училищната общност ще бъде информирана. Надяваме се да научи съвсем скоро и за реализацията им! 
Нека всички заедно да се погрижим да живеем в по-чиста и приветлива среда! 
От УС на Настоятелството, колегията на 107 ОУ   
 

ЛЕТНИ МАТЕМАТИЧЕСКИ УСПЕХИ

11/07/2017 22:17
На 10-11 юни 2017 г. в гр. Пловдив се проведе състезанието "Математически звезди", организирано от Ученическа академия ХХI век, гр. Пловдив. За това престижно състезание покана за участие получават учениците, показали най-висок резултат в три сериозни национални математически състезания: национален турнир „Черноризец Храбър“ национален турнир „Иван Салабашев" международен конкурс „Европейско кенгуру“ Изготвя се предварителен рейтинг на участниците в турнира. На 10 юни се състоя финалното индивидуално състезание, в което Мария Касия Петрова и Марин Недков от 2 в клас на 107. ОУ "Хан Крум" постигнаха максимален резултат от 100 точки. Така въз основа на тези резултати и предварителния рейтинг Мария Касия спечели златен медал и първо място в крайното класиране с финален рейтинг - 98 %, а Марин спечели бронзов медал и зае трето място в крайното класиране с рейтинг - 89.50 %.

Почти месец по-късно (1 - 3.07.2017г.) в гр. Несебър се състоя финалният кръг на IV Международен турнир "Математика без граници". След постигнат най-висок резултат в предварителните три кръга - есенен, зимен и пролетен, както и поради спечеления златен медал и бронзова купа в миналогодишния финал, Мария Касия Петрова извоюва правото да представи на финала 107. ОУ. Това тя направи като постигна максимален за възрастовата си група резултат, спечели златен медал в индивидуалното класиране и златна купа и лавров венец за най-добър резултат в дистанционните и финалния кръгове.

В отборното състезание щафета Мария Касия заедно с Димитър Несторов и Виктория Петрова решиха вярно всички задачи, но за време от 30 мин. (от 45 мин.), в резултат на което спечелиха сребърен медал.

 

ЛЕТНИ СПОРТНИ УСПЕХИ

10/07/2017 22:16
От 7 до 9 юли 2017 г. в гр. Сандански се проведе републиканско първенство по плуване "Весел Делфин".
Шампион на България на 100 метра бруст сред 11-годишните стана Миа Апостолова от 5 Б клас.
Отборът на Миа се класира на първо място, като завоюва два бронзови медала на щафети 4*50 свободен стил и 4*50 смесена. На Миа бе оказана честта да получи купата на отбора.

 

Items: 421 - 430 of 515
<< 41 | 42 | 43 | 44 | 45 >>