Article archive

Годишен училищен концерт

22/03/2013 07:29

"Приказка за благодарността" беше обединяващата идейно-тематична нишка в тазгодишния голям училищен концерт, състоял се на 21. 03. в залата на ВИАС. Пъстър букет от изяви радваха очите на родители и гости. Учениците ни още веднъж показаха, че притежават разнообразни таланти, които очакват своя "звезден миг".

ГолемияТ до мен

20/03/2013 22:51

С удоволствие съобщаваме, че на тазгодишното състезание "ГолемияТ до мен" ученикът Петър Никодимов от 6Г клас победи в своята категория.

Поздравления за Петър! Пожелаваме му още много победи.

Видео

Да посадим дръвче

20/03/2013 20:30

Някой ще си каже: "Какво толкова! Да се посади дръвче е толкова лесно!" Е, тогава защо не го правим по-често, въпреки че всички добре знаем, колко са важни дърветата за въздуха, който дишаме? Защо с такава лекота чупим клоните им, нараняваме ги и дори ги сечем? Даваме ли си сметка, колко години са необходими, за да порасне едно дърво, което спасява частици от кислорода, който е жизнено важен за самите нас? Това би могло да се почувства едва тогава, когато видиш, че дървото, което ти си засадил, поливал и си се грижил за него, бива наранявано от някой друг. В това е и смисълът на инициативата, подета от участниците в клуб "Екология" към проект "Успех", с ръководител г-жа Сърбинова - да посадят липа в двора на училището, за която самите те ще се грижат и ще я пазят от посегателства. Днес,в ранния следобед, тази идея събра деца и родители около трапчето, в което трябваше да бъде засадена фиданката. Децата веднага ревностно я наобиколиха.

 


 

 

Изложба "Светът през обектива"

16/03/2013 20:04

На 9 март 2013 г. от 10.00ч.  в 107 ОУ „Хан Крум” беше открита ученическата изложба „Светът през обектива”. На нея бяха показани петнадесет от фотографиите на участниците в клуба по „Художествена фотография”, организиран по проект "Успех", с ръководител Марияна Кирязова.Това е първата им представителна изява – резултат, постигнат от многобройните теренни снимания, проведени до този момент. Ето и моменти от нея:

 

Десислава Костадинова - първо място в Областния кръг на олимпиадата по химия

16/03/2013 18:58

С гордост съобщаваме, че в Областния кръг на Олимпиадата по химия, ученичката от 7г клас Десислава Костадинова Величкова завоюва първо място. Това й дава право да участва в Националния кръг на Олимпиадата по химия в Бургас, който ще се състои на 29 и 30 март като представител на София град. Пожелаваме на Десислава успешно представяне и в Бургас.

Мартин Раденков от 2в клас – златен медал в Международния турнир по карате киокушин

13/12/2012 21:07

 

    Завърши отворения „Международен турнир“ за деца, юноши и девойки по карате киокушин, организиран от Българска федерация киокушин-IFK с национален представител Никола Благоев и със съдействието на СФСМВР. Над 180 представители от България, Русия, Израел, Англия, Сърбия, Швейцария, Гърция и Украйна премериха сили в дисциплината кумите.

Турнирът се проведе в зала Армеец в столицата. Участниците се съревноваваха по правилата на карате киокушин. Всички каратеки бяха обезопасени с протектори за ръце, крака, нагръдници, предпазители за слабините и каски. 

Състезателите на СК „КАНКУ“- София обраха медалите: Теодор Сърбев – златен медал и награда за висок боен дух, Мартин Раденков – златен медал,  Любослав Субев – сребърен медал, Ангел Мишков – сребърен медал. Фаворитът за златото Младен Маринов завоюва  бронзов медал, след елементарна грешка на полуфиналите. Теодор Стоев завоюва златен медал за СК Шогун, а възпитаниците на Първомай също се представиха на ниво.

Отборите на Русия и Сърбия грабнаха златото при юношите и девойките. Силно представяне направи и отбора на Израел. Поздравяваме всички участници за доброто представяне.

Източник:/news359

 

 

Иван Благовест Денински от 5"В" клас - носител на "Купа България"

01/11/2012 08:15

На 28 октомври 2012г. в зала "София" - Борисовата градина, се проведе Национален турнир по фехтовка за "Купа България". Носител на "Купа България" за оръжие "шпага" в категорията "Момчета до 13 години" за спортно-състезателната 2012-2013г., стана  нашият петокласник Иван Благовест Денински, който получи още златен медал и грамота. На следващия ден, в категорията на по-големите фехтовачи - "Момчета до 15г.", Иван се пребори и с още по-силната конкуренция на батковците, където зае 6-то място и отново бе отличен с грамота. 

 

Деница Василева печели първо място в международен фестивал

31/10/2012 08:44

Голяма радост и гордост ни достави нашата талантливата Деница Василева от 4"В" клас, която получи първа награда в международния фестивал "Катюша", проведен в Москва от 24.10 - 28.10.2012г. Тя успява да надпее над около 50 души участници от различни държави - Русия, Беларус, Латвия, Сърбия, Италия, Турция и Румъния във възрастова група 9-12г.  Ето и артистичното и изпълнение на песента "World dance"(вариация на песента на Руслана - победителката в Евровизия 2004г.), с което печели финалния тур.

Магията, наречена „Tеатър“

08/04/2012 11:12

 

В изкуството всичко е истина, а в истината има и магия. От сцената, тази истината идва до нас, пленява сърцата и душите ни. В смълчания прожекторен полумрак, с тайнствена и неуловима стъпка тръгва магията, наречена "театър". Който веднъж се е омагьосал, за него и най-могъщият вълшебник остава безпомощен. И това може да се случи само в детството, когато в „школния“ любителски театър, детето за пръв път се качи на сцената, насърчавано от своя „даскал възрожденец“ и усети, че притежава талант.

„Няма неталантливи деца – каза Кремена Бабачева – драматург, театровед и една от вдъхновителките  на традиционните, детски театрални празници в гр. Шумен, градът, в който през далечната 1856г. се отварят вратите на най-старото  българско читалище „Добри Войников-1856“. Точно тук е запалена искрата на това вечно живо изкуство през Възраждането. Искрата  на театъра ще остане жива, само тогава, когато се запази в детските сърца и ще се разгаря с все по-голяма сила. Това е и отправната точка на  Националните детски театрални празници. Наречени са празници, защото те наистина щастливо осветляват детските лица. Няма съревнование, няма стрес…, а само удоволствие и забавление при съприкосновението с тайнствата на сцената!

„Съвременните европейски, западни, модерни  училища  се прославят не с блясъка на сградите си, и не само с учебната си дейност, а с традициите на своите театрални, музикални трупи и спортни отбори.Те са тяхната „марка.“- каза още Кремена Бабачева.

Можем да бъдем истински радостни и щастливи, че на 6 и 7 април през тази година се включихме и ние в детските театрални празници, с трите театрални състава, създадени в 107 ОУ „Хан Крум“. Децата, участвали в тях, за цял живот ще запазят яркия спомен за бурните аплодисменти, с които бяха възнаградени, за топлите, сърдечни усмивки на любезните домакини, за сияещите погледи и лица на една искрена и добронамерена, детска публика.

Студио за детско-юношески театър „Ние от 107-мо“ се представи с пиесата на Валери Петров „Меко казано“, благодарение на самоотвержения труд, както на децата, така и на техния художествен ръководител Данко Калапиш, който е режисьор и постановчик. Децата играеха и пееха на сцената с дълбокото, вътрешно усещане за силата на истината и истинското, силата на непреходните човешки ценности, силата на приятелството и взаимопомощта.Това е пътят, по който можеш да се научиш да вярваш и да ти вярват.

Прекрасната приказка „Джуджето Дългоноско“  бе  пресъздадена от второто Студио за детско-юношески театър „Приказен свят“, в което само за два месеца децата и тяхната ръководителка Елеонора Асенова, също режисьор и постановчик, та  дори и сценограф, се научиха, как да докоснат сърцата и да извикат сълзи в очите на публиката.Трогателна актьорска игра, трубадурски песни , средновековна атмосфера  и талант струеше от сцената, а костюмите и декорите довършваха блясъка.

Малките мимове от Театрално студио „Миманс“, със своя пантомимен танц  „Авантюрите на Чарли“, накараха публиката да се смее и да плаче едновременно.  Един по-различен поглед,  в една непозната, но уникална епоха на нямото кино, чийто корифей на изразителността Чарли Чаплин , освен като герой, се е превърнал в учител и идол за малките актьори. Сценарият, постановката и режисурата са заслуга на художествения ръководител Цветка Колева/ скромната моя милост /, а пантомимните етюди са създадени изцяло по творческите хрумвания на самите деца.

За нас, тримата ръководители, това предизвикателство беше  голямо. Проверихме себе си, ощастливихме децата, доказахме, че с голяма любов и малко лудост, стават чудеса и се гордеем със заслужените  овации.

Всичко това не би било възможно, без дълбокият реверанс през  тази година от страна на Министерството на образованието, младежта и науката, посредством парите от Европейските фондове и специалният проект за извънкласни дейности „Успех“, част от който като междинна изява се осъществи това важно и престижно участие.

С вас сподели : Цветка Колева

 

Звуците в природата

09/02/2012 15:35

Музиката е навсякъде около нас. Звуците в природата също са музика. За да почувстват това децата от 2 клас, ще се потопят в приказка, в която всеки звук ще има своето място, а самите те ще възпроизвеждат тези звуци, ще участват в спектакъла. Един невероятно силен похват за приобщаване на децата към музиката. В съвместен проект с Дома-музей на Панчо Владигеров с музикалният педагог-методист Гунка Калоферова, ще видим и този необичаен "концерет", както и частот неговата подготовка.

Items: 441 - 450 of 481
<< 43 | 44 | 45 | 46 | 47 >>