Училищен стол на 107. ОУ "Хан Крум"

Училището ни разполага с уреден стол, който предлага  обяд на достъпни цени. 
Основен приоритет ни е предоставяне на здравословно хранене на учениците чрез осигуряване на пълноценна и разнообразна храна, ежедневна консумация на плодове и зеленчуци, достатъчен прием на мляко и млечни продукти и други богати на бeлтъчини храни, увеличаване консумацията на пълнозърнести храни, ограничаване приема на мазнини, сол и захар.
 
Обедното меню за м. май 2024 г. в училищния стол може да видите: ТУК
Менюто за безплатни закуски за м. май 2024 г. може да видите: ТУК
 
 
 
През учебната 2023/2024 година продължава използването на дигитални купони.
 
 
       ЕЛЕКТРОННИ КУПОНИ ЗА УЧЕНИЧЕСКОТО СТОЛОВО ХРАНЕНЕ 
УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, НАСТОЙНИЦИ И УЧЕНИЦИ,
 
   107-мо Основно училище Хан Крум се присъединява към уеб портала Smartercard.bg за зареждане на електронни купони за столово хранене на учениците!
 
Предоставяме ви възможността да заявите и заплащате храна за децата си онлайн.  Порталът ще улесни в голяма степен ползващите го родители и ученици в цялостното управление на процеса по заявяване и управление на здравословното училищно хранене.
 
Новата система ще замени хартиените купони в столовата с електронни и децата ще ги използват със специални карти, които се закупуват еднократно и са безсрочни. Учениците получават безконтактни карти, които ще използват вместо досегашните хартиени купони, за да получат училищния обяд, закуска, вода.
 
Това ще спести на родителите време, няма да се налага в работно за тях време да идват до училището и да се редят на опашки за купони. Чрез портала родителите и настойниците ще могат: да поръчват училищния обяд на децата си по интернет, да заплащат онлайн с карта обяда и заявените услуги чрез онлайн платежна система, да управляват електронните дневни купони за учениците в случай на отсъствие на детето, да отказват или пренасочват купона в рамките на деня. Ще могат в онлайн режим да проследяват дали детето е получило обяда си, и да имат пълна статистика за направените и заплатени месечни поръчки.
 
Разбира се, остава възможността да поръчват училищния обяд и по стандартния начин, с хартиени купони.
 
Цената за поддръжка и обработка на профила на родителя или настойника и данните на ученика в електронната платформа Smartercard.bg е 3.60 лв. на месец/дете. Сумата се заплаща от родителите, които ще се регистрират и ще ползват on-line платформата на период - месец, учебен срок или учебна година.
 
  Със своята надеждност СИСТЕМАТА е съобразена с всички изисквания за сигурност и работа с лични данни.