Article archive

Нови математически постижения

02/05/2010 14:20

 

На 17 и 18 април 2010г. бе проведена Националната математическа олимиада, в която наши ученици заеха призови места в класирането. Това са Стоил Захариев Захариев от 4 клас - със 17 точки, Лилия Димитрова Стоянова от 5 клас - 16 т. и Марин Благоев Шаламанов - 7 клас, с 21 точки. Да им е честито! Желаем им от сърце да превземат все така с устрем високите математически върхове!

Нови стъпки в екологичното възпитание

31/03/2010 09:14

 

  На 27 януари 2010 г. между  “Нуба рециклиране” и 107 ОУ “Хан Крум” беше сключен договор за за специализирано събиране на употребени батерии, акумулатори и дребни електронни изделия. “Нуба рециклиране” има ангажимент да ги прибира и извозва периодично. За целта предостави специализиран контейнер на 107 ОУ. 

  На 22 март представителят на  “Нуба рециклиране” прибра първото събрано количество батерии с цел предаване за рециклиране. Даде висока оценка на проявената отговорност и екологичен ентусиазъм от страна на учениците на 107 ОУ. Постави специален стикер над плаката.

Нека да дадем своя принос в запазването на ресурсите на планетата ни като не замърсяваме излишно околната среда и съхраняваме суровините и чрез рециклиране!

Нови пожънати успехи

20/03/2010 01:13

 

На 5 и 6 март на Витоша се проведе ученическото състезание по ски и сноуборд за софийските училища.Като съпътстваща програма беше организиран конкурс за проект на тема „Обичам Витоша”. Участие взеха и ученици от 107 ОУ „Хан Крум”.

 Йоанна Цанева от 4А клас - спечели 2-ро място - купа Витоша в дисциплината ски на Градското първенство на столичните училища по ски алпийски дисциплини и сноуборд 2010г. във възрастова група 3-4 клас, момичета;
 Мартин Стоилов от 4Г клас се представи със свое есе по темата и беше отличен с втора награда , като с това още веднъж доказа ,че нашите ученици са с много и разнообразни таланти.
ЧЕСТИТО!
107 основно училище получи плакет на столична община за спечелените две 3-ти места  в състезанията по футбол и баскетбол на Градското първенство Ученически игри 2008/2009.
ЧЕСТИТО!
А г-жа Цветана Кинанова - бе удостоена  с  приз "Учител на годината"  - ІІІ място за принос в областта на физическото възпитание и спорта.
ЧЕСТИТО!

Предстои родителска среща

18/03/2010 09:59

На 23.03 2010г. от 18.00 часа ще се проведе поредната родителска среща.

Немислимо е да няма обучение по информационни технологии от 1 до 4 клас

13/02/2010 23:09

Националният център за безопасен интернет лобира за промяна на учебните програми по информационни технологии. Немислимо е да няма обучение по информационни технологии от 1 до 4 клас, след като на тази възраст повечето от децата вече ползват компютри и интернет.

Това каза координаторът на Националния център за безопасен интернет Георги Апостолов на пресконференция за началото на общоевропейска информационна кампания под мотото „Мисли преди да ка4и6”, предаде агенция Фокус.

Апостолов каза, че центърът за безопасен интернет има готовност са съвместна работа с Министерството на образованието за разработването на учебно съдържание за безопасност в интернет. Организацията е подписала меморандум за сътрудничество с Министерството на културата в работа в тази област.

Според Орлин Кузов – директор дирекция „ИКТ в образованието” към МОН важна за решаването на проблема с безопасността на децата в интернет е превенцията. Трябва да се работи в посока децата да се обучават и да се насочват към добри практики, защото забраната провокира реакция, която може да има обратен ефект.

Началото на кампанията „Мисли преди да ка4и6” бе дадено с излъчването на специално създаден телевизионен клип, преведен на всички европейски езици. В него се засягат теми като правата на личността и проблемите, свързани с публикуването на информация в интернет под формата на снимки, текст и видео съдържание.

Представяне на наши ученици в зимните математически състезания в Русе

05/02/2010 07:24

 На 29 февруари 2010 в гр. Русе се проведоха ХХІХ – те зимни математически състезания. 107 ОУ се представи с 23-ма състезатели в отбори за ІV, V, VІ и VІІ клас. Вижте героите и представянето на отборите, което е  показано в таблицата в категория "Математически състезания". 

  

Предстои XVIII математически турнир "Иван Салабашев"

01/12/2009 06:58

На 5 декември 2009г. /събота/ в сградата на 107 ОУ "Хан Крум" от 10:00ч. ще се проведе традиционният XVIII математически  турнир "Ив.Салабашев". Продължителността е 2 часа. Настаняването на участниците ще става  от 9:30 ч. до 9:50ч. Състезателните теми са за следните класове: 2, 3, 4, 5, 6, 7 класове. Такса за участие - 6 лв.

Резултати от Осемнадесети математически турнир "Черноризец Храбър"

15/11/2009 07:06

На 1.11. 2009г. в 107 ОУ "Хан Крум" бе проведен Осемнадесети математически турнир "Черноризец Храбър" на който взеха участие 233 ученика от 3, 4, 5, 6 и 7клас.За нача огромна радост, над 220 ученика са от нашето училище, което е показателно за нарастващия интерес на нашите ученици към математическите състезания. Още по-радваща е статистиката на резултатите - вижте ги сами!  Rezultati_math_turnir.doc (582,5 kB)

Зашеметяващо представяне на нашите математици в Индия

09/11/2009 17:20

<Браво юнаци!!!

    На 27-29 октомври в град Лакнау – Индия бе проведено международното математическо състезание WIZMIC Wizards at mathematc`s international competition – 2009, или още т.нар.„МАГЬОСНИЦИ В МАТЕМАТИКАТА”. Състезанието се провежда веднъж на 2 години и е за строго определена възрастова група /12- 13 г./  Провежда се в най-голямото училище в света - / City Montessori inter college, -тук може да разгледате това уникално училище/, в което учат 37 000 ученика. Състезанието има две части - индивидуално състезание и отборно състезание. Участвали са 38 състезателни отбори от 11 страни. От България са участвали 2 отбора - от 107 ОУ "Хан Крум" и от 125 СОУ „Проф. Боян Пенев”. В отбора на 107 ОУ на индивидуалното състезание са получени 1 сребърен – Марин Благоев Шаламанов 7а клас, и 2 бронзови медала - Надежда Валериева Димитрова и Венелин Владимиров Мартинов от 7в клас. В отбора участва и Свилен Красенов Стефанов от 7в клас, който не спечелва медал на индивидуалното състезание, но има съществен принос за блестящото и убедително представяне на отборното състезание. В отборното състезание нашата четворка се е представила толкова добре, че получава специална награда за най-корпоративен отбор. По принцип, на такива състезания участниците се делят по случаен принцип на 4 групи и се присъждат награди във всяка група. Но нашият отбор се оказва с най-висок резултат не само в собствената си група, а и сред всички групи. Това отличие е от особено голямо значение за нас, тъй като доста неочаквано за децата и ръководителите, задачите са били получени без превод на български /както е била досегашната практика/, а на английски език. Само двама от участниците в отбора са учили английски и то само две години в училище. Ползвайки базовите си знания и изключителния си усет, те са превеждали на останалите съотборници условията и инструкциите съвсем самостоятелно. Това е един изключителен пример за силата на екипният устрем и желанието за победа.  
 На 5.11. по време на среща в Министерството на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов връчи награди на учениците призьори от Индия и им пожела бъдещи успехи. Той награди и техните ръководители – Димитър Димитров и Добри Данков, подготвили участниците от 125. СОУ  „Проф. Боян Пенев”, както и доц. Иван Тонов и Недялка Димитрова, подготвили учениците от 107 ОУ „Хан Крум”. Ирена Атанасова, директор на 125. СОУ и Иванка Маринова, директор на 107 ОУ,  получиха за училищата по един мултимедиен проектор.
    "Впечатлен съм от това, което сте постигнали. Вие сте настоящето и бъдещето на българското образование – обърна се Сергей Игнатов, изпълняващ длъжността министър, към учениците и ръководителите на двата български отбора, които постигнаха голям успех в състезанието „Магьосници в математиката” (26–30.10.2009 г., Индия).
Българската образователна система продължава да има изключително високи постижения. Убеден съм, че след години вие ще определяте политиката на българското образование" – изказа увереност Сергей Игнатов. Той подчерта, че никой не е по-горен от своя учител. Дълбок поклон пред българското учителство!"

Още един запаметен миг от вълненията в Министерството

 

Във връзка с това изключително високо постижение на нашите ученици, днес г-жа Иванка Маринова Жечева -директор на 107 ОУ, получи специалнен поздравителен адрес, с който се изкава и високото признание на Министерството, и лично от г-жа Фандъкова. 

Новата Програма за развитие на образованието в близките 4 години

01/11/2009 17:37

    С радост споделям, че отваряйки страницата на МОМН, видях публикувана нова програма за развитието на образованието в България. Разгледайте  я внимателно от тук. Особено радостен е и фактът, че голяма част от идеите на Новото образование, са застъпени в рамката на тази програма. Да пожелаем успех на екипа на министреството и на всички нас, за да работим целенасочено и ентусиазирано за сбъдването на чудесния проект.

Items: 501 - 510 of 517
<< 48 | 49 | 50 | 51 | 52 >>