Article archive

Успешно състезание по фехтовка на оръжие "шпага" за Иван Денински

14/05/2013 21:25

Иван направи успешно състезание по фехтовка на оръжие "шпага" в гр. Шумен вчера - 11.05.2013г.
В категория момчета до 15години, заедно с двама свои батковци спечелиха отборно първо място и златен медал на Държавното първенство - финали за спортно състезателната 2012-2013г! Преди седмица в гр. Бургас се класира трети с бронзов медал в индивидуалната надпревара на възраст до 13 години!
На 07.04.2013г. в гр. Солун на международно състезание, Иван с отборът на клуб по фехтовка "София" спечели първо място и златен медал  отборно, отново за момчета до 13г.

Знаете ли защо Катрина Торп е винаги победител?

07/05/2013 21:07

Вече трета година Катрина Торп от 3б клас е победител в Националните кръгове на ИТ "Знайко". Защо ли? Има само един отговор - защото ИСКА да знае. Защото, винаги внимава и слуша всяка дума на учителя, пробва, упражнява, пита...И защото не се задоволява с това, а прилага наученото във всяка своя идея. Кати е научила най-важното нещо в живота още отсега - да използва научното. 

Приказки за добрите думи

24/04/2013 20:32

 

Човешката реч има невидима сила – тя може да създава приятелства, може и да ги разрушава, може да подкрепя и окуражава, може и да наранява ... Това знание е завещано по прекрасен описателен начин още от хората преди нас: „Блага дума железни врати отваря”, „Дълбока рана заздравява, лоша дума не се забравя”, „Казана дума – хвърлен камък” и др.

Силата на думите е толкова невидима, че дори я наричаме вълшебна, а тези думи, които правят чудеса с чувствата на хората и техните взаимоотношения – вълшебни.

В своите авторски приказки нашите деца от първи и втори клас обличат в думи доброто и лошото в живота и пресъздават техния вечен конфликт. Както във всяка приказка, Доброто винаги побеждава , но КАК – нима ако действа по зъл начин, ще бъде Добро.

Извод: за да бъдете и вие гарантиран победител във вашата приказка на живота, рецептата е една – не бъдете само добри, а правете ДОБРО. Избирайте добрия начин, с добрите средства и хранете доброто в себе си.

Станислава Пейчева – училиен психолог в 107 ОУ „Хан Крум“ – гр. София

Прочетете приказките  

Златен медал и в плуването

20/04/2013 23:05

 

Николай Люцканов от 3г клас, като съзтезател на плувен клуб "Левски", спечели златен медал в щафетата при състезанието по плуване за деца за КУПА СПРИНТ. Да му е честито! Желаем му от сърце да "плува" все така успешно във всичко!
 
 

Пролетно почистване

20/04/2013 10:25

На 19.04. малки и големи ученици с голямо удоволствие се включиха в инициативата "Да почистим България за един ден". Бе почистен двора на училището от отпадъци, шума и изсъхнали клони, както и площите наоколо. Обновиха се и градинките с цветя, които децата от 4а клас сами бяха оформили миналата година. Анонимни добри хора, бяха прекопали градинките преди това, за което им благодарим от все сърце!

Матей Петков от 5 Г клас – републикански шампион на България по шахмат

10/04/2013 14:06

На 5 април 2013 г. в Новотел Пловдив завършиха шахматните битки в класическия шахмат на държавните индивидуални първенства за момчета и момичета, юноши и девойки. Носител на шампионската титла в групата момчета до 12 години стана нашият петокласник Матей Петков, който получи още златен медал, купа и правото да представлява страната ни на световното първенство по шахмат, което ще се проведе от 17 до 29 декември в Ал Аин, Обединени арабски емирства.

На следващия ден Матей, който е състезател на ШК „Локомотив София“, завоюва и златния медал в контролата по ускорен шахмат.

Годишен училищен концерт

22/03/2013 07:29

"Приказка за благодарността" беше обединяващата идейно-тематична нишка в тазгодишния голям училищен концерт, състоял се на 21. 03. в залата на ВИАС. Пъстър букет от изяви радваха очите на родители и гости. Учениците ни още веднъж показаха, че притежават разнообразни таланти, които очакват своя "звезден миг".

ГолемияТ до мен

20/03/2013 22:51

С удоволствие съобщаваме, че на тазгодишното състезание "ГолемияТ до мен" ученикът Петър Никодимов от 6Г клас победи в своята категория.

Поздравления за Петър! Пожелаваме му още много победи.

Видео

Да посадим дръвче

20/03/2013 20:30

Някой ще си каже: "Какво толкова! Да се посади дръвче е толкова лесно!" Е, тогава защо не го правим по-често, въпреки че всички добре знаем, колко са важни дърветата за въздуха, който дишаме? Защо с такава лекота чупим клоните им, нараняваме ги и дори ги сечем? Даваме ли си сметка, колко години са необходими, за да порасне едно дърво, което спасява частици от кислорода, който е жизнено важен за самите нас? Това би могло да се почувства едва тогава, когато видиш, че дървото, което ти си засадил, поливал и си се грижил за него, бива наранявано от някой друг. В това е и смисълът на инициативата, подета от участниците в клуб "Екология" към проект "Успех", с ръководител г-жа Сърбинова - да посадят липа в двора на училището, за която самите те ще се грижат и ще я пазят от посегателства. Днес,в ранния следобед, тази идея събра деца и родители около трапчето, в което трябваше да бъде засадена фиданката. Децата веднага ревностно я наобиколиха.

 


 

 

Изложба "Светът през обектива"

16/03/2013 20:04

На 9 март 2013 г. от 10.00ч.  в 107 ОУ „Хан Крум” беше открита ученическата изложба „Светът през обектива”. На нея бяха показани петнадесет от фотографиите на участниците в клуба по „Художествена фотография”, организиран по проект "Успех", с ръководител Марияна Кирязова.Това е първата им представителна изява – резултат, постигнат от многобройните теренни снимания, проведени до този момент. Ето и моменти от нея:

 

Items: 471 - 480 of 517
<< 46 | 47 | 48 | 49 | 50 >>