Article archive

Посещение в 107.ОУ по НП "Осигуряване на съвременна образователна среда" - модул "Библиотеките като образователна среда"

11/06/2021 14:42
Учениците ни от 3. и 4. клас имаха среща с г-н Стефан Самарджиев, талантлив млад цигулар, завършващ в Софийската консерватория, и който по покана на г-жа Павлина Чочова, учител по музика в нашето 107. ОУ, днес им изнесе малък концерт. Г-н Стефан Самарджиев обясни на децата подробно и самото устройство на цигулката, нейната история, както и интересни факти около историята на световната музика, и изсвири части от произведения на Бах и Паганини. 
Инициативата се реализира в рамките на национална програма "Осигуряване на съвременна образователна среда" -модул "Библиотеките като образователна среда"
 

Виртуална мобилност по Еразъм KA229 проект Dealing with gifted education

04/06/2021 14:21
През седмицата 31.05.2021 - 04.06.2021 се проведе нашата предпоследна среща, организирана от нашите партньори от Румъния.
 
За съжаление не успяхме да завършим срещата физически поради проблеми с пътуването поради Covid 19. Но нашите партньори от Румъния организираха прекрасна виртуална среща в платформата ZOOM, с много различни дейности, семинари и лекции. Не можахме да се видим на живо, но научихме много нови неща за работата с даровити деца, които всички ще прилагаме в ежедневието си и в професионалната си работа. 
 
Повече информация може да прочетете в блага на проекта: https://giftededucationblog.webnode.com/l/virtual-mobility-in-romania/
 
 

Най-хубава Великденска трапеза!

02/06/2021 10:17
След проведено гласуване сред нашите учители и ученици  нашият победител в конкурса "Най-хубава Великденска трапеза" от проекта "Мисли и създай свое собствено хоби" е ясен! Това е предложение № 2 на  Валентин Петров от 3г клас на г-жа Катерина Пумпалова. 
Много благодарим за активното участие на всички, които се включиха, защото всички празнични трапези бяха уникално красиви! И специални поздравления за Вальо!
 
Много благодарим за активното участие на всички, които се включиха, защото всички празнични трапези бяха уникално красиви! И специални поздравления за Вальо!След проведено гласуване сред нашите учители и ученици  нашият победител в конкурса "Най-хубава Великденска трапеза" от проекта "Мисли и създай свое собствено хоби" е ясен! Това е предложение № 2 на  Валентин Петров от 3г клас на г-жа Катерина Пумпалова. 
Много благодарим за активното участие на всички, които се включиха, защото всички празнични трапези бяха уникално красиви! И специални поздравления за Вальо!

Състезания с роботи по нашия проект Euroborave!

13/05/2021 16:36
Ето какво се случва и в часовете по Роботика, част от нашия Еразъм проект Euroborave с ръководител г-жа Боряна Петрова!
Малко, но доста активно състезание!
 
Подготовката.
 
3, 2, 1 ....  ДАВАЙ!  
 
 
 

Отбелязахме Деня на Европа!

10/05/2021 11:11
Това е нашият онлайн кът за поезия, посветен на деня на Европа!
 
 
Денят на Европа е празник на европейската интеграция и мир. Празнува се в чест на подписването на Декларацията на Шуман през 1950 г., която стана основа за създаването на Европейския съюз.
 
По случай Деня на Европа Ви каним в нашия Онлайн салон на поезията!
 
Това малко онлайн празненство се организира от кординаторите на нашия Европейски проект S.O.F.T:
 
Агнешка Димура
 
Даниела Малинова
 
Гордана Маршич
 
Франческа Полачия
 
Regalado Expósito Mª Begoña
 
Абдула Анил Торос
 
Нека празнуваме заедно!
 
 

Международен обмен на традиционни кулинарни рецепти по нашия Еразъм проект "Think and Create Your Own Hobbies"

07/05/2021 11:19

По нашия проект "Мисли и създай свое собствено хоби" изпратихме писма с рецепти за традиционни български ястия за Великден на нашите партньори от Португалия, Латвия, Турция, Испания и Гърция. А децата от 3г клас с радост добавиха още весело настроение със своите красиви рисунки и пролетни декорации.

Трета онлайн среща по нашия Еразъм Плюс проект "Explore the World of Coding"

30/04/2021 14:43

На 30.04.2021г. проведохме третата онлайн среща от нашия проект „Проучване на света на кодирането„ част от европейската програма  Еразъм Плюс, ключова дейност КА2. Всяка държава представи плакатите, които учениците са подготвили по темата на проекта, оценихме процеса на проекта и проучванията.

Повече информация може да прочетете в сайта на проекта - https://exploretheworldofc.wixsite.com/sitem

Статия за работата по нашия Еразъм проект "Teachers - Leaders"

28/04/2021 13:27
Статия за работата по нашия Еразъм КА201 проект "Teachers - Leaders" излезе и в Национално издателство за образование и наука  „Аз-буки“.
Благодарим на колегите за интереса и на нашите учители, които работиха толкова усилено, за да може всичко това да стане реалност!
 
Може да свалите документа от линка:
 

Поредна Онлайн среща по Еразъм проект "S.O.F.T"

23/04/2021 20:30
Нашата редовна среща на координаторите по нашия нов Еразъм Плюс проект S.O.F.T. се проведе на 23 април 2021г.! Всички координатори обсъдиха настоящите и бъдещи дейностите по проекта и направиха някои планове за бъдещето! От страна на нашето училище се включи г-жа Даниела Малинова, като главен координатор за нашето училище!
Надяваме се скоро да се срещнем!
 

Дейност по НП "Осигуряване на съвременна образователна среда"-модул "Библиотеките като образователна среда"

23/04/2021 15:02
Днес на 23.04.2021г. майстор Магдалена Ангелова от Задругата на майсторите на народните художествени занаяти е при нас в 107. ОУ!
Тя запозна децата ни от 3. клас с фолклорните традиции за предстоящите празници, с традиционните обичаи за Лазаровден, Цветница и Възкресението Христово! 
Децата изработиха и ритуален великденски хляб, украсиха и великденски яйца! 
 
Инициативата се реализира в рамките на национална програма "Осигуряване на съвременна образователна среда" -модул "Библиотеките като образователна среда"
 
Items: 291 - 300 of 515
<< 28 | 29 | 30 | 31 | 32 >>