Article archive

Финална хибридна среща по нашия европейски проект "Dealing with gifted education"

04/08/2021 11:08
В периода 2.- 4.08.2021г. премина и последната среща по нашият европейски КА229 проект "Dealing with gifted education". Нашето училище, макар и във ваканция, беше домакин и посрещнахме колеги от Алкала де Енарес (Испания), Измир (Турция), Талин (Естония) и Бузау (Румъния), а гръцките ни партньори включихме през платформата ZOOM, поради тяхната невъзможност да пътуват извън страната си. За тези няколко дни свършихме много административно - организационна работа по приключването на проекта и показахме на гостите колко красива е нашата София! Няколко дни пълни с усмивки и забавление.  ❤
Огромни благодарности на малкия, но задружен проектен екип, който се нагърби с цялата тази огранизация по време на летните си отпуски - г-жа Даниела Малинова, г-жа Боряна Петрова, г-н Данко Калапиш и г-ца Зорница Гайдарска! Голямо Браво и сега, колеги, е време за малко заслужена почивка!
 

Трета онлайн среща по нашия европейски KA229 проект EUROBORAVE

05/07/2021 20:24

На 05.07.2021г. се проведе третата и финална за тази учебна година среша по нашия Еразъм проект EuRoboRave. Нашите представители, г-жа Боряна Петрова (координатор на проекта и учител по роботика) и г-жа Даниела Малинова (учител по АЕ) се срещната с партньорите ни от Франция, Полша, Литва и Португалия и обсъдиха как да продължи проекта от тук насетне. Всички много се надяваме да успеем да стартираме всички първоначално планирани дейсноти и срещи от началото на следващата учебна 2021 / 2022 година. Накрая всички си пожелаха хубаво лято и до скоро виждане! :) 

Финална среща по нашия европейски проект “Learning through creative drama”

01/07/2021 18:22
През последната седмица на месец юни, 2021 от понеделник (28.06.2021г.) до четвъртък (01.07.2021г.) се проведе нашата поредна виртуална среща по проект “Learning through creative drama”, част от програма Еразъм Плюс с ключова дейност 2, на която нашият румънско училище - партньор беше виртуален домакин.
 
За съжаление, не успяхме да проведем срещата физически и да се видим с нашите партньори от Турция, Румъния и Португалия  за последен път, поради проблеми с пътуването поради Covid 19. Но въпреки всичко тези четири дни бяха много интересни и изпълнени с много забавни дейности. Освен че се запознахме виртуално с румънското училище, град и страна, ние посетихме и всички виртуални дейности - игри, презентации, семинари и лекции. Използвахме платформата Zoom.
Не можахме да се видим на живо, но успяхме да покажем на нашите партньори как работим с нашите деца, част от Еразъм екипа и се срещнахме с нашите партньори (макар и само през екрана на компютъра). От страна на нашето училище се включиха 13 деца и 12 учителя
 

Втора онлайн среща по нашия НОВ Еразъм Плюс KA229 проект Discover my city

30/06/2021 11:35

На 30.06.2021 в късния следобед се проведе и втората онлайн среща по проект  Discover my city, който е част от европейската програма Еразъм плюс, ключова дейност КА229. Нашият преподавател г-жа Антоанета Янева, главен координатор за нашето училище, се срещна с колегите Италия, Турция, Гърция, Германия и Хърватска и обсъдиха належащи въпроси за развитието на предстоящите проектни дейности в ситуацията на световна КОВИД пандемия. Обсъдихме в детайли всички свършени дейсноти за първата проектна година и решихме на кои дати ще проведем и първата физическа среща в Турция, ако нещата с пандемията от КОВИД пандемия продължи да се подобрява.

Уебинар на тема "Използване на техниките на креативната драма в образователния процес"

29/06/2021 15:33
Днес на 29.06.2021 се проведе нашият уебинар на тема "Използване на техниките на креативната драма в образователния процес". На него присъстваха 124 наши колеги от цяла България. Нашите колеги г-жа Антоанета Янева, г-жа Мартина Ценова, г-жа Павлина Чочова, г-н Андрей Андреев и г-н Данко Калапиш разказаха как използват тези методи в ежедневната си работа с децата и как те се отразяват на образователния процес. Надяваме се да сме били полезни и повече колеги да се възползват от тези забавни и ползотворни техники.
Нека напомним, че този уебинар се проведе като част от нашите дейности по проект “Learning through creative drama” по програма Еразъм +.
 

Уебинар на тема „Използване на техниките на креативната драма в образователния процес“

28/06/2021 13:53
Нашето 107. ОУ „Хан Крум“ организира уебинар за споделяне на добри практики в рамките на проект “Learning through creative drama” по програма „Еразъм +“ на тема „Използване на техниките на креативната драма в образователния процес“, който ще се проведе на 29.06.2021 г. от 13.00 до 15.00 часа.
Каним всеки, който желае да заяви участието си.
Форма за записване може да намерите в линка: ТУК
 

Виртуална среща по нашия Еразъм проект Connecting Schools Across Borders

23/06/2021 15:34
НАШАТА трета (и последна) транснационална среща в Познан, Полша в платформата на Microsoft Teams се проведе в дните 23-24.06.2021 г.
През тези 2 дни всички координатори от всяко партньорско училище обсъдиха и оцениха проекта и всички дейности по проекта - мобилности, разпространение, оценка, работа на учители и ученици и др. Те също така се запознаха с полската образователна система и Полша като една много красива държава ( дори само онлайн)
 
Повече информация може да намерите на сайта на проекта: https://csab2018.webnode.com/
 

Виртуална среща по нашия европейски проект Dealing with gifted education

18/06/2021 14:26
През седмицата 14.06.2021 - 18.06.2021 се проведе нашата поредна виртуална среща по проект Dealing with gifted education, на която нашето 107. ОУ беше виртуален домакин.
 
За съжаление, не успяхме да проведем срещата физически и да посрещнем нашите партньори от Испания, Турция, Естония, Гърция и Румъния в София, поради проблеми с пътуването поради Covid 19. Но нашия координатор г-жа Даниела Малинова и целия Еразъм екип организираха невероятна и много интересна виртуална среща с много различни дейности, семинари и лекции. Използвахме платформата Zoom.
 Не можахме да се видим на живо, но успяхме да покажем на нашите партньори как работим с даровити деца и ги срещнахме с тях (макар и само през екрана на компютъра).
 
 
 
Повече информация за срещата и за проект Dealing with gifted education може да прочетете в блога на проектаhttps://giftededucationblog.webnode.com/l/virtual-mobility-in-bulgaria/

Четвърта онлайн среща по нашия Еразъм Плюс проект "Explore the World of Coding"

17/06/2021 17:00
На 17.06.2021г. проведохме третата онлайн среща от нашия проект „Explore The World Of Coding “ част от програмата Еразъм + за обучение по кодиране.
 Оценихме процеса на напредък на проекта в края на първата проектна година. В рамките на срещата нашия координатор и основен представител, г-жа Мариела Пачева сподели с колегите какво е свършило нашето училище до момента и участва в планирането на следващия етап на проекта, който се надяваме да започне в по-благоприятна и здравословна обстановка.
Накрая всички си пожелахме приятно лято и дано се срещнем скоро!
 
Повече информация за проекта може да намерите на сайта на проекта - https://exploretheworldofc.wixsite.com/sitem/online-meet
Повече информация за всичко свършено през 1. проектна година може да прочетете ТУК
 

Реализация на нашия проект "Ние обичаме спорта" по Програма за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община

17/06/2021 13:22
На 17.06.2021г. в нашето 107.ОУ беше много забавен и шумен ден. Реализирахме успешно спортния празник, част от нашия проект "Ние обичаме спорта" по Програма за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община, Програмен приоритет: „Спорт в училище“.
Бяхме организирали множество спортни демонстрации, в които се включиха състезателите от спортен клуб „Спортна гимнастика за деца НСА, от спортния клуб „Сунг-Ри“ Таекуондо – Ботевград, спортния клуб „ЦСКА – джудо и самбо“ и клуба по спортна акробатика към спортното училище „Генерал Владимир Стойчев“. Благодарим на всички тях, че отделиха от времето си, за да бъдат част от нашия празник! Демонстрациите завършиха с масова тренировка по аеробика, а празникът продължи с турнири по футбол, волейбол, баскетбол, тенис на маса, бадминтон, шах. Накрая за всички имаше награди, топки и различни подаръци.
Водещ на събитието беше актьорът Антон Порязов, а наши специални гости бяха представители на СО и на община Лозенец!
Огромни благодарности на нашите преподаватели по ФВС, които организираха спортните мероприятия: г-жа Цветелина Белеганска, г-жа Цветана Кинанова, г-жа Мадлена Николова и г-жа Вяра Мукова! Плътно около тях беше и г-н Кирил Сарандев, който помагаше за всичко и на всички, както и г-жа Мариела Пачева - главен DJ на събитието.
Нищо от това нямаше да е възможно без огромната подрепа, помощ и стриктно присъствие на всички наши преподаватели, които бяха неотлъчно до всички деца, спортуващи в нашия двор.
Не на последно място благодарим и на кмета на район Лозенец, г-н Константин Павлов, че за пореден път беше наш гост и че ни подкрепя и ни помага непрекъснато.
Адмирации за всички! Благодарим Ви, че правите всичко това възможно за нашето 107. ОУ и за нашите деца!
 
Items: 281 - 290 of 515
<< 27 | 28 | 29 | 30 | 31 >>