Article archive

Борба с агресията

27/02/2022 20:46
Наши ученици борят агресията, включвайки се в изработка на мартеници! - една чудесна дейност, организирана от Местна комисия - район "Лозенец" СО /мкбппмн/
Ето как може енергията се канализира в правилна посока! 
Благодарим на район Лозенец за поканата да участваме в тази инициатива!
 
Благодарим на район Лозенец за поканата да участваме в тази инициатива!Наши ученици борят агресията, включвайки се в изработка на мартеници! - една чудесна 
дейност, организирана от Местна комисия - район "Лозенец" СО /мкбппмн/
Ето как може енергията се канализира в правилна посока! 
Благодарим на район Лозенец за поканата да участваме в тази инициатива!

Нашето 107.ОУ беше домакин на третата международна среща по Еразъм проект LegoLab

25/02/2022 20:32

В седмицата 21-25.02.2022 г. нашето прекрасно 107.ОУ беше домакин на третата международна среща по Еразъм проект The Lego STEM Laboratory.

Посрещнахме колеги и ученици от партньорските училища от Литва, Румъния, Италия и Турция. Показахме им нашето училище, начина по който работим в групите по Роботика и Програмиране с Лего, запознахме ги в нашата образователна система, правихме мартеници, пяхме и се забавлявахме. Групата разгледа София и посети красивия Пловдив. На края на срещата осъществихме и координаторска среща, на която планирахме оставащите дейности до края на проекта, както и предстоящата среща с ученици в град Бари, Италия. 

Поздравления на г-жа Боряна Петрова и перфектната организация!

Първа международна среща и по Еразъм КА229 проект "Think and Create your own Hobbies"

10/02/2022 12:40

През дните 07-10.02.2022 г. в град Брага, Португалия се проведе първата международна среща по Еразъм КА229 проект "Think and Create your own Hobbies", на която участва наша група от 2. учителя и 3. ученика. За тези четири дни колегите ни се срещнаха и опознаха партньорите от Португалия, Латвия, Испания, Турция и Гърция. Запознаха се с португалската образователна система и разработиха всички заложени в програмата на срещата, проектни дейнсоти на тема "Игри и играчки".

Първа международна среща по Еразъм КА229 проект "Io imparo alla pari"

27/01/2022 11:30

През дните 24-27.01.2022 г. в град Катания, Сицилия се проведе първата международна среща по Еразъм КА229 проект "Io imparo alla pari", на която участваха трима наши представители. За тези четири дни колегите ни се срещнаха и опознаха партньорите от Италия, Португалия, Румъния, Турция и Латвия. Запознаха се с италианската образователна система и разработиха всички заложени в програмата на срещата, проектни дейнсоти.

 

Избори за председател на Ученическия съвет в 107.ОУ.

15/12/2021 13:30
На 15.12.2021 г. се проведоха избори за председател на Ученическия съвет в 107.ОУ.
Изборният ден  протече спокойно, демократично и изключително усмихнато! 
Учениците избраха с мнозинство за председател на Ученическия съвет г-н Димитър Дачев, ученик от 7"Г" клас! 
Честито на новоизбрания председател! Желаем му успех!

Коледно изпълнение на клуб "Театър" по проект "Мисли и създай свое собствено хоби"

13/12/2021 12:02
Нека днес споделим с всички Вас първото изпълнение от нашия Коледен концерт по програма Еразъм +. Това изпълнение е от клуб "Театър" по проект "Мисли и създай свое собствено хоби" с координатор г-жа Мария Топалова. Децата от 1б клас представиха своите първи стъпки в театъра с приказката "Червената шапчица" и се справиха отлично!
Проктът "Мисли и създай свое собствено хоби" е финансиран по програма Еразъм Плюс, ключова дейност КА2
 
 
 

Стартира нов Еразъм проект в нашето 107.ОУ, на който ние сме координатор!

08/12/2021 14:24
 
Нашият екип продължава работата си по най-различни европейски проекти. Най-новият, на който сме главни координатори, се казва HEAL: Healthy Emotions And Lifestyles after the effects caused by the coronavirus (HEAL: Здрави емоции и начин на живот след ефектите причинени от коронавируса). Основната му тема е COVID-19 и борбата с опустошителните последици след него. Като за нас изключително важни са  училищата и нашите деца, които пострадаха особено силно. Според ОИСР „затварянето на училища са имали значителни последици за психичното здраве на подрастващите, тъй като училищата не са само места, където са ученици
развиват своите академични умения. Докато много юноши са успели да поддържат онлайн връзки с връстници, загубата на лично взаимодействие може да има дългосрочни негативни последици за психичното здраве“ - това е и основната тема на проекта, като чрез него ние, заедно с партньорите ни от Испания и Румъния,  бихме искали да категоризираме проблемите и да намерим тяхното решение.
Нека си пожелаем успех!
 
 

Първа координаторска среща по проект EUROBORAVE

29/11/2021 12:19

НА 26. и 27. ноември 2021г. нашият екип посети първата координаторска среща по проект EUROBORAVE, част от програма Еразъм плюс, ключова дейност 2. Срещата се състоя в град Париж, Франция. 

През тези два дни координаторите на проекта от Франция, Полша, България, Литва и Португалия обсъдиха вероятностите за провеждане на срещи и с ученици. Първата бе решено да е в нашето 107.ОУ през месец март, 2022 г. Главните координатори от Франция организираха и учебна сесия по основната тема на проекта - роботиката!

Стискаме палци да се случи и да сме домакини на тази обещаващо интересна среща

Награда за 107.ОУ за "Технологично-опосредствано лидерство"

22/11/2021 13:34
Днес се проведе церемонията по официалното представяне на наградените организации в Годишната класация "Образователен лидер", организирана от Междууниверситетския институт по мениджмънт на образованието "ИНТЕРАУЛА".
Събитието се състоя онлайн в платформата "Zoom" , а нашето 107 основно училище "Хан Крум" беше отличено с първото място в категория "Технологично-опосредствано лидерство". Наградата беше приета виртуално от нашия директор г-н Данко Калапиш, който представи пред колегията кратка презентация на технологичните постижения, които станаха факт в нашето училище в последната една година.
Благодарим на" ИНТЕРАУЛА" за отличието!

Първа физическа мобилност и по Еразъм проект S.O.F.T.

21/11/2021 08:39

В семицата 15-19.10.2021г. в град Szemud, Полша се проведе и първата физическа мобилност по проект Start Our Future Today (S.O.F.T.), която двама наши преподаватели и трима ученика посетиха. Там се запознаха с колегите и съучениците си от Полша, Турция, Италия, Хърватска и Испания. Цялата седмица беше изпълнена с разнообразни проектни дейности, семинари, обучения и културни мероприятия!

Items: 261 - 270 of 515
<< 25 | 26 | 27 | 28 | 29 >>