Article archive

Втори международен обмен на добри практики по проект Explore the world of coding

26/03/2022 15:40

Нашият екип отново потегли на обмен на добри практики! Този път посетихме турския град Кония и участвахме във всички планираните дейности по Еразъм Плюс проект Explore the world of coding. Цяла седмица изпълнена с придобиването на нови знания, практически курсове и обмен на добри практики в сферата на кодирането и обучението по ИТ в училище! В периода 21-25.03.2022г. четирима наши преподавателя се включиха в планираните обучителни и културни мероприятия, заедно с колегите ни от Полша, Италия, Гърция и домакините от Турция.

Наш ученик е класиран на националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование

21/03/2022 13:26
Време за похвали! 
Ученичката Неда Пеева от VII "A" клас се класира на националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование! Поздравления за Неда и нейния учител по биология г-жа Мариела Владимирова! 
Ученикът Тео Георгиев от VII "Г" клас се класира на националния кръг на олимпиадата по физика! Поздравления за Тео и неговия учител по физика д-р Гошо Гоев! 
Пожелаваме на класираните ученици много успехи и покоряване на висините на природните науки!

Наш ученик е класиран за националния кръг на интердисциплинарната олимпиадата "Знам и мога"

20/03/2022 13:24
Време за похвали!
Ученикът Пламен Едрев от IV "A" клас се класира за националния кръг на интердисциплинарната олимпиадата "Знам и мога" за ученици от IV клас!
Поздравления за Пламен и му пожелаваме да завладее върховете и на националния кръг! Поздравления и за неговите учители г-жа Станиела Сърбинова и г-н Явор Янков!

Първа мобилност в град Алкамо, Сицилия по Еразъм проект "We are a T.E.A.M.!

19/03/2022 13:09

В седмицата 14-18.03.2022 г. нашето 107.ОУ беше участник в първата мобилност по Еразъм проекта We are a T. E. A. M.! Наша група от двама учителя и трима ученици посети град Алкамо, Сицилия и се срещнаха с останалите колеги от Гърция, Словения, Испания и Полша. Основната тема на проекта е  спорта.Седмицата беше посветена на разнообразни проектни,туристически и най-вече спортни дейности в италианското училище,между които и международен турнир по хандбал, на който нашите децат се представиха като истински шампиони.

 

107.ОУ е домакин на втората международна среща по проект Digi V.I.B.E.S.

18/03/2022 12:58
В седмицата 14-18.03.2022 г. нашето 107.ОУ е домакин на втората международна мобилност по проект Digi. V. I. B. E. S., който е под егидата на европейската програма Еразъм Плюс.
Тези четири дни посрещаме колеги и деца от Нидерландия, Италия, Турция и Франция. Седмицата беше изпълена с разнообразни дейности - посрещнахме групата в училище и запознахме групата с нашата образователна система, с нашата култура и споделихме с гостите нашите методи за обучение по музика и новаторските техники, които прилагаме в часовете, тъй като проектът е посветен основно на иновациите в часовете по музика. И четирите дни пяхме, свирихме и се забавлявахме много.
 

Успехи в тениса!

16/03/2022 13:13
Време за похвали! 
Нашият ученик Владимир Цонков от VI "Г" клас е първенец в Държавното първенство по тенис на корт до 12 г. При това първенец в две категории - сингъл и  двойки!
Влади ще бъде награден от Българската федерация по тенис с едноседмичен спортен лагер в Белград!
Пожелаваме му още множество награди и все така успешно да съчетава спорта и обучението!
Още информация: www.bgtennis.bg
 

Нашето 107.ОУ отново е първо!

13/03/2022 13:20

Нашето 107.ОУ е първо в столицата, което се включи в Проект за оптимизация на разходите за хигиена в училище. Първата стъпка е готова - вече си имаме кърпи за ръце, тоалетна хартия, специален пяна-сапун в още по-специални дозатори. Втората стъпка престои - да започнем почистване с машина! Следващата седмица ще ни видите в акция с машината!

Участие на наши учители в междуучилищна квалификация за споделяне на опит в областта на гражданското образование в клас

11/03/2022 13:18
На 11 март 2022 след приключване на учебните часове се състоя междуучилищна квалификация за споделяне на опит в областта на гражданското образование в клас! Нашите учители имаха възможност да се запознаят с добрия опит на Португалия в  областта на гражданското образование и неговото преподаване!
Благодарности на колегите от 25. ОУ " Д-р Петър Берон" за споделения опит от работата по програма  Еразъм в областта на гражданското образование!

Успехи на наши деца на Националното състезание - музикална игра "Ключът на музиката"

07/03/2022 13:16
С гордост Ви информираме, че две наши ученички са класирани на национален кръг на Националното състезание - музикална игра "Ключът на музиката" - Елица Петрова и Лора Георгиева от 4 "А" клас. Елица е с резултат 85 точки, което я нарежда на второ място в гр. София. Лора е с резултат 75 точки!
Поздравления за постиженията на учениците и на техния учител по музика и класен ръководител - г-жа Станиела Сърбинова!
Пожелаваме успех в националния кръг на състезанието!

Координаторска онлайн среща по нашият проект Start Our Future Today

01/03/2022 20:28

Днес се проведе организационна среща на координаторите от Полша, Испания, Турция, Хърватска, Италия и България за последни инструкции преди втората международна среща в деца в Тенерифе, Испания. От наша страна се включи г-жа Даниела Малинова, преподавател по английски и ръководител на проектните дейнсоти за 107. ОУ.

Очакваме скоро нови снимки от Тенерифе!

Items: 251 - 260 of 515
<< 24 | 25 | 26 | 27 | 28 >>