Article archive

Награда за 107.ОУ за "Технологично-опосредствано лидерство"

22/11/2021 13:34
Днес се проведе церемонията по официалното представяне на наградените организации в Годишната класация "Образователен лидер", организирана от Междууниверситетския институт по мениджмънт на образованието "ИНТЕРАУЛА".
Събитието се състоя онлайн в платформата "Zoom" , а нашето 107 основно училище "Хан Крум" беше отличено с първото място в категория "Технологично-опосредствано лидерство". Наградата беше приета виртуално от нашия директор г-н Данко Калапиш, който представи пред колегията кратка презентация на технологичните постижения, които станаха факт в нашето училище в последната една година.
Благодарим на" ИНТЕРАУЛА" за отличието!

Първа физическа мобилност и по Еразъм проект S.O.F.T.

21/11/2021 08:39

В семицата 15-19.10.2021г. в град Szemud, Полша се проведе и първата физическа мобилност по проект Start Our Future Today (S.O.F.T.), която двама наши преподаватели и трима ученика посетиха. Там се запознаха с колегите и съучениците си от Полша, Турция, Италия, Хърватска и Испания. Цялата седмица беше изпълнена с разнообразни проектни дейности, семинари, обучения и културни мероприятия!

Участие на наши преподаватели във Форум за учители "Активни училища"

19/11/2021 13:39
След участието на 107 ОУ "Хан Крум" в инициативата Европейски ден на спорта в училище – European School Sport Day /ЕДСУ/, част от европейската кампания Now We Move 2021 г., имахме удоволствието да бъдем поканени да се включим във Форум за учители "Активни училища".
Събитието е част от дейностите на проект Physical Literacy for Life, който цели да помогне учители и професионални спортни треньори да развият двигателните и спортни умения на своите ученици, чрез изграждане на физическа грамотност.
Програмата бе част и от проекта HEPAS, който цели изграждане на капацитет на учители, преподаватели, училищни директори – по въпроса за подобряване на училищната физическа активност за деца и юноши, както и здравословния им начин на живот и физически активни училища в Европа“ фокусира вниманието на участниците върху това, как можем да постигнем взаимодействие между основните компоненти на активното училище - здравословен начин на живот, физическа активност, физическо възпитание и спорт. 
Наш представител в този форум бе г-жа Цветелина Белеганска, учител по физическо възпитание и спорт! Поздравления г-жа Белеганска! 

Участие на 107.ОУ в Международното състезание по информатика и компютърна грамотност Бобър

17/11/2021 13:56
И тази година нашето 107.ОУ имаше запомнящо се участие в Международното състезание по информатика и компютърна грамотност Бобър. На него участваха 8 наши деца, от които Мартин и Тео даже са в топ 10 на седмокласниците в страната.
Поздравления за нашите Бобърчета и за техния ръководител г-жа Мартина Ценова! Горди сме с вас!

Първа физическа мобилност в Италия по проект DigiV.I.B.E.S.

14/11/2021 09:04

В дните между 7. и 11. ноември 2021г. наш екип от трима учители се включи в първата международна среща в град Терни, Италия във връзка с разработването на заложените дейности по проект "Digital and virtual music tools to Become an Experimantal School - Digi. V.I.B.E.S.", по който нашето 107.ОУ е бенефициент. 

Нашите учители се срещната за първи път лично с колегите от Италия, Холандия, Малта, Франция и Турция. Те обсъдиха развитието на проекта за следващата година, планираха предстоящите проектни дейности и мобилности.

Да им пожелаем успех!

 

Нашето 107.ОУ е одобрено за участие в националната програма "Иновации в действие"

14/11/2021 08:54

За втора поредна година нашето училище е одобрено по националната програма "Иновации в действие"! Тази година ще обменим опит със Средно училище "Васил Левски", гр. Гълъбово и с 2. Средно училище "Емилиян Станев", гр. София!
Обмяната на опит ще бъде в областта на обектно-ориентирано програмиране и изкуствен интелект!
Нека се поздравим и да се захващаме за работа!

"Подкрепа на приобщаващото образование", реализиран от МОН по програма "Наука и образование за интелигентен растеж"

14/11/2021 08:51
От тази учебна година в нашето училище освен педагогически съветник, си имаме и училищен психолог!
Възможността да имаме психолог е благодарение на проект "Подкрепа на приобщаващото образование", реализиран от Министерството на образованието и науката по програма "Наука и образование за интелигентен растеж"!
Проектът ни дава възможност да имаме училищен психолог, който да подпомага емоционалното и психологическото развитие на децата със специални образователни потребности, на децата в риск и с хронични заболявания, обучаващи се в нашето училище!
Едновременно с това се дава възможност на педагогическия съветник да поеме всички заявки за краткосрочна и дългосрочна обща подкрепа на останалите ученици, да подпомага ученическия съвет и много други дейности в неговия професионален профил!
Радваме се, че имаме възможността да сме част от този проект!
Вече и пространството на нашия психолог за уединена работа е готово, като със средства от проекта ще го дооборудваме с нужните за дейността дидактически и други материали!
 

Първа международна среща по нашия европейски проект Explore the World of coding

30/10/2021 11:52

През седмица 25-29.10.2021г. група наши учители, специалисти в областта на кодирането, посетиха Полша и училището в град Minsk Mazowiecki. Там те присъстваха на редица специализирани дейности и семинари, част от проект в който нашето 107.ОУ е бенефициаен, финансиран от европейската програма Еразъм Плюс. Цели пет дни те се обучаваха на най-новите похвати в сферата на кодирането - дейности, които са част от заложените цели по европейския проект Explore the world of coding.

Първа международна среща по нашия европейски проект Discover My City, 18-22.10.2021г.

23/10/2021 11:46

В периода 18-22.10.2021г. група от двама наши учителя и етири деца посетига град Солун в Гърция. Там те бяха част от едноседмичната международна среща по проект Discover My City. Тя е била посветена на културното опознаване на града, основна цел на самия проект. Нашите учители и деца са посетили и научили много за едни от емблемите на града - Бялата кула, арката на император Галений, паметникът на Александър Велики, Ротондата и символът на Солун - чадърите и куп музеи.

След пет дни в слънчева Гърция, цял куп разгледани забележителности и музеи, безброй нови научени неща и много нови приятелства, нашата група се завръща още по-усмихната, доволна и готова за нови предизвикателства - основна полза на програма Еразъм! 

 

Втора международна среща по Еразъм проект The Lego Stem Laboratory, в Румъния!

09/10/2021 11:37

След две годишно прекъсване на пътувания по програма Еразъм, отново потеглихме! Нашият усмихнат екип посети румънския град Владещи и участва във всички планираните дейности по проект The Lego Stem Laboratory. Цяла седмица изпълнена с нови приключения! В периода 04-08.10.2021г. наши двама преподавателя и 5 деца от клубовете ни по Лего и Роботика се включиха в планираните обучителни и културни мероприятия, за едно с колегите ни от Румъния, Турция, Литва и Италия.

 

Items: 241 - 250 of 487
<< 23 | 24 | 25 | 26 | 27 >>