Article archive

Нaше домакинство на първата мобилност с деца по проект Euroborave

14/05/2022 15:57
В седмицата 09 - 13.05.2022 г. приключи и нашето домакинство по проект Euroborave, част от европейската програма Еразъм Плюс.
През изминалите пет дни запознахме колегите от Португалия, Франция, Литва и Полша с нашата образователна система и методиката ни на преподаване. Представихме нашия клуб по роботика и начина ни на преподаване на този иновативен предмет. Заведохме ги в красивия Пловдив, чиято стара част разгледаха. Посетиха и специален тур из София с аудиогид и посетиха Museum of illusions Sofia/Музей на илюзиите, ТехноМеджик Ленд и АБВ академия, специализирани в технологиите и програмирането с лего и роботика. Успяхме да им покажем и част от нашата култура, история и кулинария. Изпратихме ги с усмивка и си пожелахме "До скоро виждане в Литва!".
Щастливи сме да сме част от европейското семейство на Еразъм Плюс! 

Мобилност в Малта по проект D.I.G.I.Vibes

13/05/2022 16:06

Нашият екип посети и Малта! В периода от четири дни между 9. и 12. 05.2022г. двама наши учители и четири деца участваха в тази втора мобилност по проект DigiV.I.B.E.S. Станаха част от редица интересни проектнио дейности като композиране на музика, опознаха останалите участници и представиха нашето училище, страна и град, както и иновативните ни техники в часовете по музика. Те се представиха повече от отлично и при представянето на филма за проф. Симо Лазаров и електронната музика в България. Накрая те също получиха сертификатите за участие в мобилността в Малта и си пожелаха "До Еразъм нови срещи!", а ние ги чакаме да си дойдат и да разказват!

 

Мобилност по Национална програма "Иновации в действие"

13/05/2022 11:31

От 11 до 13 май екип от учители и ученици, ръководени от директора г-н Данко Калапиш бяха на посещение в Средно училище "Васил Левски", град Гълъбово по Национална програма "Иновации в действие". Мобилността бе посветена на иновациите в СУ "Васил Левски". Целият екип имаше възможността да наблюдава занимания от целодневната организация на учебния ден, посещение в учебни часове като бинарен урок по хореография и музика, с възможност да се включат в изучаване на пайдушкото хоро и изучаване на народна песен. Също така наблюдаваха урок по природни науки и информационни технологии в СТЕМ центъра на училището!   Участваха в представянето на училището от директора му Нели Кючукова, както и в още много интересни и полезни професионални дейности и обучения.

Втора мобилност по проект Discover My City, част от европейската програма Еразъм Плюс!

07/05/2022 16:18
Месец май в нашето училище ще е посветен на европейската програма Еразъм Плюс. Започваме с първото пътуване за месеца и с втората мобилност за обмен на добри практики по проект Discover My City, част от европейската програма Еразъм Плюс!  Нашият екип прекара 5 дни (от 2. до 6. май, 2022 година) в прекрасната Хърватия.
Като част от дейностите по проекта нашият екип беше част от множество забавни, интересни и полезни задачи - били са на посещение на терен на археологически разкопки в град Грачец. Освен наблюдение, са имали възможност да разговарят с археолозите, които работят там. Били в столицата Загреб и са посетили етнографския музей там, и са имали културна разходка в града. Участвали са в международния панаир, организиран от училището - домакин и са представили на него традиционни за България сувенири, храни и напитки. Получили са сертификатите си за участие в тази страхотна 5-дневна мобилност и са се сбогуваха с партньорите. 
Отново благодарим на програма "Еразъм Плюс" за възможността да пътуваме, учим и популяризираме нашата страна, град и училище във всички тези малки и големи точки на Европа. 
 

Успехи в сноуборда!

11/04/2022 11:04
Зимата си отива, но за добрите постижения на нашите ученици в зимните спортове все още има време. Талантът на Емил Димитров от нашия 4.г клас в сноуборда е изключителен и затова говорят множеството награди и признания, които получава. Емо е младата надежда на българския сноуборд.
Емил Димитров е сноуборд състезател в СК “Борд Райдър” от началото на състезателен сезон 2018/2019г. 
Още през първата година, разкрива своя талант и любов към спорта и започва да дава добри резултати на състезания. 
През състезателен сезон 2021/2022г. Емил Димитров участва в общо 6 състезания и на всяко състезание заема своето място на сълбичката на шампионите! 
Всички състезания, в които участва Емо са част от календара на БФСки. 
1-во място в дисциплината “Биг Еър” за Купа “Банско”, част от Държавното първенство по Биг Еър, организирано от БФСки. 
2-ро място в дисицплината “Слалом”, “Олимпийски надежди 2022г.”, организирано от БОК
2-ро място в дисиципината “Сноуборд крос” за Купа “Витоша”, част от Държавното първенство по сноуборд крос, организирано от БФСки
2-ро място в дисциплината “Сноуборд крос” за Купа “Алекс Иванов” 
3-то място в дисциплината “Гигантски слалом” за Купа “Мальовица”
3-то място в дисциплината “Гигантски слалом” за Купа “Мальовица”, част от Държавното първенство по Гигантски слалом, организирано от БФСки. 
Изключително постижение е да си в топ три на всички сноуборд дисциплини, които буквално могат да се определят като различни спортове. Поздравления за Емо, неговите родители, треньори и класния му ръководител г-жа Катерина Пумпалова!
 

Втора среща по проект "Start Our Future Today" в град Ла Оротава, Канарски острови, Испания

09/04/2022 20:56

В дните 4-8.04.2022г. се проведе и втората мобилност по проект "Start Our Future Today" в град Ла Оротава, Канарски острови, Испания. Трима наши учители и четири ученици посетиха срещата и научиха много за основната тема на проекта или т.нар. меки умения. Те посетиха и разгледаха испанското училище, научиха се да правят килими от цветя - традиционен занаят на остров Тенерифе, посетиха много тематични семинари като "Как да стартираме свой бизнес?", "Как да се подготвим за интервю за работа" и посетиха много от забележителностите на града и на острова!

Благодарим на програма Еразъм Плюс за всички предоставени възможности да пътуваме, да се учим и да се самоусъвършенстваме.

Покана за участие в конкурс "Героят в мен"

01/04/2022 11:06
"Героят в мен" е инициатива местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Всички наши ученици и деца от квартала могат да се включат в конкурса с тяхна русунка, карикатура или картина по темата, а ние сме убедени, че си заслужава!
Дерзайте!

Четвърта проектна мобилност с деца в град Bisceglie, Италия по проект "The Lego Stem laboratory"

01/04/2022 10:59

Наша делегация от 3 учители и 4 деца посетиха град Bisceglie, Италия като част от дейснотите планирани по проект "The Lego Stem laboratory", по който нашето 107.ОУ е партньор. Цяла седмица те са участвали в най-разнообразни проектни и културно-туристически задачи, посветени на лего роботиката. Посетили са много интересни места - обособения училищен плексус (комбинация от училище и детска градина в едно), общината на града, където са се срещнали с кмета, когото са запознали с основните идеи и дейности на проекта, красивият град Alberobello и много други интересни занимания! 

Домакини сме на втората мобилност с деца по проект Think and Create your own hobbies

01/04/2022 00:00

От 28.03.2022 г. до 31.03.2022 г. се състоя втората мобилност с деца по проект Think and Create your own hobbies, на която нашето 107.ОУ "Хан Крум" беше домакин!

Четири дни изпълнени с много смях, приключения и игри. Групите от Португалия, Испания, Латвия, Турция и Гърция посетиха редица дейности, които бяхме организирали за тях, като арт работилница, различни игри на открито с екологична насоченост, серия презентации за България и нейната природа, културни и туристически мероприятия. Основната тема на посещението беше "Градинарство" и в тази връзка засадихме и дръвче в двора на училището - символ на международното приятелство и на програмата Еразъм Плюс. 

Първа онлайн мобилност по нашиия Еразъм проект HEAL: Healthy Emotions And Lifestyles after the effects caused by the coronavirus

31/03/2022 15:57
Вчера, 30.03.2022 г., се проведе първата транснационална виртуална среща за официалното начало на проект "HEAL: Здравословни емоции и начин на живот след ефектите, причинени от коронавируса" (2021-1-BG01-KA220-SCH-000032532), на който ние сме главен координатор и който е част от европейската програма Еразъм Плюс.
Срещата се проведе онлайн поради ситуацията с Covid-19 и на нея присъстваха представители на всички партньорски организации: 107 ОУ „Хан Крум“ (България), Colegiul National de Informatica Matei Basarab (Румъния) и Permacultura Cantabria (Испания).
По време на срещата участниците разгледаха проекта от неговата цел до основните дейности, както и обсъдиха работния екип, разпределението на задачите и крайните срокове. Съгласиха също плана за плащане, финансовия контрол и начина на управление на отчетите.
Нека си пожелаем успешна и ползотворна работа!
 
Items: 241 - 250 of 515
<< 23 | 24 | 25 | 26 | 27 >>