Article archive

Последната среща по проект Discover MY City в град Мистербианко, Сицилия

19/05/2023 11:58
И тази седмица (15. - 19. 05.2023) няма да остане без наше участие в пътуване по Еразъм проект.
Този път наш екип от двама учители и четири деца е в град Мистербианко, Сицилия за участие в последната среща по проект Discover MY City .
Посетили са редица интересни места и са участвали в много ползотворни дейнсоти. 
Били са на церемонията по посрещане. Имало е тур из училището домакин, игри за опознаване на участниците и приложно ателие за работа с керамика. Всички отбори са представили презентации за връзките между градовете, от които идват и града домакин. Нашите деца са говорили на темата "Връзка между София и Мистербианко и Сицилия". Те също така са запознали чужденците с традиционния български обичай нестинарство, демонстрирали са и неговите особености. Представили са красивия български фолклор.
Екипът ни е посетил забележителни архитектурни и природни обекти.
  •  Манастир Сан Николо в Катания, обект на световното наследство на ЮНЕСКО. В него  се помещава Департаментът по хуманитарни науки на Университета на Катания. Един от най-големите манастири в Европа. Учениците са имали уъркшоп по приложна археология. Разгледали са и манастира, който е изграден върху основите на древноримски сгради и градината с огромни кактуси.
  •  Посетили са Таормина 
  •  Изкачили са и Етна (как да отидеш до Сицилия и да не видиш Етна!?)
Имали са и работни срещи, задължителни за обезпечаването на успешното завършване на проекта и са получили сертификатите си за участие в срещата.
За съжаление това беше последната среща, но пък изпълнена с прекрасни впечатления от красивата Сицилия.
Отново благодарим на програма Еразъм Плюс за предоставените възможности наши ученици и учители да пътуват безвъзмездно из Европа, да се учат и развиват! 

Ден на Доброто в 3А клас

17/05/2023 12:01
Децата от 3А клас редовно говорят в часа на класа, както и в други часове за доброто, приятелството и уважението.
Днешният 17.05.2023, те заедно с класния си ръководител г-жа Румена Маринова, нарекоха Ден на Доброто.
Да бъдем добри, внимателни един към друг, да бъдем приятели. Да си помагаме и да се подкрепяме. Да сме добри всеки ден!
Благодаря! Моля! Обич, любов, родина, подкрепа, труд, приятел, детство, щастие, извинявай, успех, усмивка...
Добра дума, железни врати отваря.Децата от 3А клас редовно говорят в часа на класа, както и в други часове за доброто, приятелството и уважението.
 Днешният ден, те заедно с класния си ръководител г-жа Румена Маринова, нарекоха Ден на Доброто.
 Да бъдем добри, внимателни един към друг, да бъдем приятели. Да си помагаме и да се подкрепяме. Да сме добри всеки ден!
Благодаря! Моля! Обич, любов, родина, подкрепа, труд, приятел, детство, щастие, извинявай, успех, усмивка...
Добра дума, железни врати отваря.

Подготовката за международното състезание с роботи тече с пълна сила!

16/05/2023 11:50
Подготовката за международното състезание с роботи, което ще се проведе във Франция в началото на юни, и е част от дейностите по проект Euroborave  продължава с пълна сила!
Ето какво се получава когато се срещнат миналото и настоящето, даже и бъдещето- будни, мислещи и технически заинтересовани деца, готови да посрещнат предизвикателствата и да са победители!

Един страхотен 13 май в любимото 107.ОУ!

13/05/2023 11:47
По инициатива на Училищното настоятелство към училището бе организирано почистване на училищния двор...
Почистихме заедно двора, изрязахме изсъхнали храсти, насадихме нови дървета и засадихме нови борове, осигурени от децата от 5В клас и 7Г класове!
За пореден път показахме, че в нашето училище общност има и тя е силна! 
Благодарим на всички деца, родители и учители, че в съботния ден бяхме заедно и добрувахме заедно за нашето училище!

Отново имаме гости - наши родители, които споделят интересни неща!

13/05/2023 11:43
На 12.05.2023 г. се проведе поредната среща по нашата инициатива за представяне на различни професии от родители.
При нас, в 3а клас беше г-н Владов, който е архитект.
 Той разказа интересни моменти от неговата професия. Сподели с децата колко труд, постоянство и любов стоят зад неговите професионални успехи. Тук важна роля имат знанията по математика и умението да рисуват много добре.
Архитект Владов сподели снимки, които показват отделните етапи на работа и финалните, готови сгради. Децата гледаха с интерес. Задаваха много въпроси.
Може би в 3А клас има бъдещи архитекти?
Нашият гост пожела на учениците да бъдат добри хора, да не се спират пред трудностите и да следват мечтите си.
Благодарим на арх. Владов и на г-жа Румена Маринова и г-жа Таня Боиклиева, организатори на тази поучителна петъчна среща!

Последна мобилност по проект Explore the world of coding в Атина, Гърция

12/05/2023 11:33
И тази седмица (8-12.05.2023) имаме мобилност по Еразъм. Този път екипът ни е в град Атина, Пирея, Гърция и колегите ни посветиха дните си на кодирането. Проектът е Explore the World of Coding Erasmus+  Ka229 Project и това бе финалното обучение.
Нашият екип е присъствал на много топло посрещане от домакините гърци, децата заедно с ръководителите си са подготвили интересна програма. След това колегите са имали активности, свързани с кодирането - гръцките учители са показали различни начини за използване на Bluebots и как кодирането може да се интегрира в час по история и литература, като преди това учениците са разказали мита как е избрано името на столицата Атина. Имали са и друга активност, в която е трябвало с помощта на код да направят логото на eTwinning, във връзка с честването на Деня на eTwinning.
В края на седмицата са посетили и са се запознали с историята на Акропола в Атина - най-известният запазен акропол в Гърция, обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Какво точно предсталява кодирането и защо то е толкова интересно?

10/05/2023 11:40
За всички, които са любопитни какво точно предсталява кодирането и защо то е толкова интересно, може да изгледате видеото!
Това видео е част и от дейностите по нашия проект Explore the World of Coding Erasmus+  Ka229 Project, част от европейската програма Еразъм Плюс.
 
 

Празник на буквите'23 в нашето 107.ОУ

09/05/2023 14:10
Нашите първолаци от учебна 2022/2023 година са вече грамотни! 
Пожелаваме им да са все така ученолюбиви и усмихнати. 
Част от техните празници на буквите може да видите ТУК

Повод за гордост и в сферата на математиката

07/05/2023 14:09
Мария Хаджиева от 4"А" клас е първенец със златен медал в математическия  турнир "Акад. Кирил Попов", проведен от 5 до 7 май 2023 година в гр. Шумен! 
След тригодишно прекъсване легендарният турнир се завърна и за XXV път прие около 700 участници от цялата страна от 2. до 8.  клас, които да премерят сили в областта на математиката! 
Щастливи сме, че нашата ученичка Мария от 4 "А" клас е единственият златен медалист в категория "четвърти клас", индивидуално класиране! 
Поздравления за Мария и нейните учители по математика!
 

Пета международна среща по Еразъм КА229 проект "Io imparo alla pari" в Турция

05/05/2023 14:03

Седмицата 01-05.05.2023 г. в град град Ескишехир, Турция се проведе петата международна среща по Еразъм КА229 проект "Io imparo alla pari", на която участваха трима наши учители и три деца. За тези четири дни колегите ни участваха в множество проектни дейности и семинари на тема "Жените в литературата" - основна за срещата. Запознаха се с турската образователна система и участваха във всички заложени в програмата на срещата, проектни дейности. Остана им и време да разгледат красивия Истамбул и да се насладят на всичко, което им предостави тази седмица, посветена на работата ни по Еразъм проекти!

Items: 81 - 90 of 481
<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>