Article archive

"Работа в градината"

13/06/2023 14:50
Може вчера да беше последният сериозен учебен ден за учениците от пети и шести клас, но учениците продължават поддръжката на растящата класна стая в училищния двор! 
Последни часове по технологии и предприемачество, раздел "Работа в градината" с учители Офелия Драганова и Ангелина Михайлова!

Финално събитие по проект "Помисли преди да изхвърлиш"

12/06/2023 14:45
Финално събитие по проект "Помисли преди да изхвърлиш". 
След цяла година активно участие на нашето училище в проекта, отборът ни е на второ място.
Наградата за училището е интерактивна дъска, проектор и лаптоп! 
Благодарности на координатора на проекта г-жа Мариела Владимирова, както и на екипа от учители и ученици, които се включиха активно в проекта!
 

Последна среща в град Краон, Франция по проект Euroborave

10/06/2023 14:38
Завърши и последната ни среща в град Краон, Франция по проект Euroborave .
5 дни посветени на приятелите, състезанията и невероятните възможности, които ни предоставя програма Еразъм Плюс!
Освен, че нашият екип посети емблематични за Франция места, научи много за образователната система на страната, начина на преподаване и най-новите течения в роботиката, той участва и в международното състезание за роботи, провеждащо се за единадесета година.
Равносметката е:
 • ПЪРВО място за отбора ни в категория "Най-добро представяне на английски език" от 180 отбора и ЧЕТВЪРТО място в категория "Лабиринт" от общо 44 отбора;
 • ВТОРО място на екипа ни в категория "Сумо борба с роботи" от общо 61 отбора;
 • ЕДИНАСЕСЕТО място за отбора ни, състезаващ се в най-тежката категория "Следене на линия и пренасяне на топчета" от общо 30 отбора.
Напомняме, че клубът ни по роботика стартира преди едва 3 години и това е първото ни участие на подобен форум. И всичко това постигаме благодарение на европейската програма Еразъм Плюс за обмен на добри практики!
 Благодарим на колегите (и вече приятели) от Франция, Португалия, Полша и Литва за това, че ни приеха за техни партньори и имахме шанса да се учим от такива професионалисти! 
 Благодарим и за гостоприемството и усмивките, за подаръците, за танците, за приятелството, за сълзите от радост, че нещо се е случило (а и за неговия край), за надеждата, че ще се видим пак, за подкрепата и удовоствието да работим и пътуваме заедно! 
 Пожелаваме си да се срещнем с всички наши партньори отново, някъде по пътя на професионалното си развитие!
#todaysplaytomorrowspay
 

Отлични резултати за нашите ученици от 4.клас на НВО 2023!

09/06/2023 14:42
Излязоха резултатите от Националното външно оценяване на 4. клас!
Ето и равносметката: 
 • София -   БЕЛ 79,39 т. МАТЕМАТИКА - 72.66 т.
 • 107. ОУ - БЕЛ 87,7 т. МАТЕМАТИКА - 83,73 т.
Поздравления за нашите четвъртокласници и техните учители:  
 • IV A - Десислава Минева и Антония Докова;
 • IV Б - Албена Павлова и Радостина Михайлова; 
 • IV B - Юлия Недялкова и Жени Хинкова.

Последната мобилност по нашия спортен Еразъм проект "We are a T.E.A.M! Eu and Me!"

02/06/2023 14:26
Новини и от Полша, където тази седмица се проведе и последната мобилност по нашия спортен Еразъм проект "We are a T.E.A.M! Eu and Me!".
В тези няколко дни нашият екип от двама учители и три деца са имали тежка програма:
 • Разгледали са училището домакин;
 • Опознали са полската образователна система;
 • Имали са редица лекции, презентации и обучения на тема "Спорт и здравословен начин на живот";
 •  Посетили са концлагера Аушвиц и невероятния Краков;
 •  Ходили са до фабрика за производство на традиционните полски стъклени коледни играчки и също така са имали възможността да изработят по една;
 •  След това са се катерили на интерактивни катерачни стени, а вчера вечерта са имали и церемония, на която са получили сертификатите си за участие в срещата;
 •  Последният ден също е бил отделен отново на спорта - основната тема на проекта. Учениците са прекарали целия ден в игри на волейбол и баскетбол. 
 След това нашият екип си взе последно "Довиждане!" с колегите ни (и приятели) от  Гърция, Италия, Полша, Словения и Испания.
 Пожелаваме си нови възможности за работа с тези невероятни професионалисти и се надяваме да се срещнем пак, някъде по света, по пътя на професионалното ни развитие!
 И отново искаме да благодарим на европейската програма Еразъм Плюс за предоставените възможности наши ученици и учители да пътуват безвъзмездно из Европа! 
 
 

Открит урок в 1В клас

01/06/2023 11:05
Учениците от 1в отпразнуваха края на учебната година и Денят на детето, като показаха на своите родители и гости колко много знания са придобили в първи клас. Плануваният от г-жа Борисова открит урок бе реализиран като състезание между учениците и най-смелите от техните родители. Някои от въпросите се оказаха сериозно предизвикателство за възрастните, но с малко помощ от децата, силите бяха изравнени и крайният резултат бе само с половин точка в полза на учениците. Разбира се, за всички деца имаше подаръци и изненади. Заредени с добро настроение и желание за нови приключения, учениците се разделиха до есента, когато изкачването по стълбата на знанието ще продължи.
Отново пожелаваме на всички весело лято, а през септември г-жа Борисова обеща много нови и забавни уроци, вече във втори клас! 
 

Почетното отличие "Неофит Рилски" за директора на 107.ОУ

25/05/2023 12:12
Във вчерашния празничен 24 май нашият директор г-н Данко Калапиш бе удостоен с почетното отличие "Неофит Рилски" за дългогодишна, трудова професионална дейност в системата на предучилищното и училищното образование. Това отличие е най-голямата награда, която се връчва на педагогическите специалисти в средното образование.
Училищната общност поздравява г-н Калапиш и му желаем още много професионални успехи! 

Участие на нашия училищен хор по повод честването на 24 май - ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

24/05/2023 14:21

Малко снимки от участието на нашия училищен хор с ръководител г-жа Павлина Чочова в празничния концерт, специално организиран от Регионално управление на образованието, София-град по повод честването на 24  май - ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ден.

Видео за обучителения курс в Испания по проект H.E.A.L: Healthy Emotions And Lifestyles after the effects caused by the coronavirus

23/05/2023 12:41
HEAL Course in Spain 28.03-05.04.2023
 
Видео за обучителения в Испания по проект H.E.A.L: Healthy Emotions And Lifestyles after the effects caused by the coronavirus., част от европейската програма Еразъм Плюс. На този курс седем наши учители взеха активно участие:

https://www.youtube.com/watch?v=e2PiUw1yQxE&t=2s

Наше участие на градското първенство по волейбол за възрастова група 5-7 клас.

19/05/2023 12:10
Наше участие на градското първенство по волейбол за възрастова група 5-7 клас.  
Нашите момчета с треньори Вяра Мукова и Полян Методиев станаха трети в София след оспорвана битка за първото място! 
След повече от 10 годишно прекъсване, нашето училище отново е в тройката на най-добрите във волейбола в столицата!
Items: 71 - 80 of 481
<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>