Article archive

Благотворителни инициативи в нашето 107.ОУ!

06/07/2022 12:21
И в началото на лятната ни ваканция можем да се похвалим с успешен край и на една благотворителна инициатива по проект "Мисли и създай свое собствено хоби", част от европейската програма Еразъм Плюс!
Децата от 1.б клас и 1.г клас с класни ръководители г-жа Емилия Чернева и г-жа Виктория Хаджийска дариха играчки на деца в нужда и деца в неравностойно положение. Играчките бяха разпределени и дарени една част в Дневен център "Дъга" за деца с аутизъм, друга част за децата бежанци от Украйна, и още една част замина за Фондация "Плюшено мече", Пловдив, с представител  г-жа Марта Косева. Нашите ученици и техните семейства с голяма любов събраха тези играчки, а така възпитаваме нашите деца в доброта, милосърдие и да помагат на по-слабите и нуждаещите се.
Тези дейности бяха организирани от координатора на проекта за 107.ОУ г-жа Мария Топалова, която лично и предаде даренията!
Благодарим на колегите за организацията и на децата и техните родители за щедростта! 

Изпълнени дейности по проект "Think and create your own hobbies", част от програма Еразъм Плюс

28/06/2022 12:21

Време е за малко обобщение на всички изпълнени дейности по проект "Think and create your own hobbies", част от програма Еразъм Плюс до края на тази учебна 2021/2022 година  :) 

1. Най-малките ученици от нашето училище от 1б клас се включиха в  Клуб Експериментални науки на проекта "Мисли и създай свое собствено хоби", като през пролетните месеци събираха, изследваха разбични растения и изработиха собственоръчно хербарии с ароматни и лечебни растения. Те  намериха информация за тези растения и описаха характеристиките им. По този начин нашите ученици научиха много нови и нтересни неща за растенията и за това, как да правят хербарии, с подкрепата и помощта на своите семейства, приятели и учители.

 https://youtu.be/-BgS6E8UaAc

 

2. В края на учебната година 4г клас от 107 Основно училище "Хан Крум" се включиха в дейностите за почистване и облагородяване на двора на училището ни в Клуб Доброволчество по нашия проект. Учениците събираха отпадъци и показаха и приложиха знанията си за рециклирането  и опазване на околната среда:
 
 
 
3. Учениците от 6 клас на 107 ОУ "Хан Крум", София гостуваха на БЧК - Български червен кръст, и участваха в обучение по даване на първа помощ при бедствия и кризисни ситуации. Те наблюдаваха демонстрации и научиха много за човешкото тяло и как то функционира. Също така научиха как можем да помогнем на човек в беда, както и дру важни практически уроци, във връзка с клуб "Наука", по проект "Мисли и създай свое собствено хоби", Програма Еразъм+.
 
 
4. Учениците от 6г клас на 107.ОУ "Хан Крум", София подготвиха и представиха своите презентации и проучванията си на лековити растения, билки и типични цветя у нас, в клуб "Наука", по проект "Мисли и създай свое собствено хоби", Програма Еразъм+. Те също така подготвиха и показаха хербарии, които бяха изработили собственоръчно и разказаха за растенията, които са изследвали.
 

Трета мобилност по проект "Start Our Future Today - S.O.F.T." в град Кайсери, Турция

25/06/2022 15:02
В дните 20-24.06.2022г. се проведе и третата мобилност по проект "Start Our Future Today" в град Кайсери, Турция. Двама наши учители и четири ученици посетиха срещата и научиха много за основната тема на срещата "SOFT SKILLS WITH FIRM STEPS TO FUTURE (Communication and Teamwork)". Освен всичко, те посетиха и разгледаха турското училище, научиха много за културата и историята на страната и посетиха много от забележителностите на града!
Благодарим на програма Еразъм Плюс за всички предоставени възможности да пътуваме, да се учим и да се самоусъвършенстваме.
 

Блестящи резултати и на националното външно оценяване за нашите деца от в седми клас!

25/06/2022 12:05
Резултатите от Националното външно оценяване на седми клас са факт. Статистиката за нашето 107.ОУ е впечатляваща! Явили се и на двата изпита: 103 ученици.
И на двата изпита - по български език и литература и по математика има 30 ученици с брой точки 100-90.
Седем ученици със 100 точки по математика!
Резултатите и по БЕЛ и по математика са доста над средните за София и за страната.
Горди сме с учениците си и с тяхната упоритост и целеустременост!
Благодарни сме и на учителите ни по Български език и литература г-жа Йорданка Чолакова и г-жа Весела Илиева, и по Математика г-жа Паулина Павлова за положените усилия и перфектно свършената работа, въпреки всички препятствия и трудности през последните 2 години!
Тези резултати със сигурност показват, че за нашите учители няма пречки, с които не могат да се справят и те ни нареждат в топ 10 с най-виоки резултати в София!
 

Успехи и в тениса!

22/06/2022 12:03
Владимир Цонков от 6 "Г" клас, освен че е отличен ученик, е и отличен тенисист. Той  спечели титлата на сингъл при момчетата на турнира до 12 г. от втора категория на Тенис Европа в Плевен. 
Поздравяваме Влади и му желаем още много успехи в спорта и учението! 
 
Повече информация за турнира може да прочетете ТУК!
 

Успехи на наши ученици на националното състезание "ИТ Свят"

21/06/2022 12:00
Въпреки, че краят на тази учебна година е почти при нас, ние имаме все още с какво да се похвалим! На 05.06.2022 година се проведе националното състезание "ИТ Свят". В категорията "Детско програмиране" (отборно) имаме призовото първо място! Благодарение на екипа на Даниел Стоянов и Георги Ганев от 5.В клас. В категория "Мултимедийна презентация" имаме сребърното 2. място - на Стела Тренин 7.Г клас.
Другите грамоти са за участие - на Никол Ковачева и Мария Цокова от 7.Г клас.
Браво на нашите деца! Огромни поздравления и за техния ръководител г-жа Мартина Ценова!
Не спирайте да ни карате да се гордеем с Вас!
 

Дейности по проект Think and Create your own hobbies, Еразъм Плюс

20/06/2022 13:28
В последните учебни дни експертът по физика г-н Гошо Гоев - преподавател по физика в университета, и в нашето училище взе участие в дейностите по Еразъм проект "Think and create your own hobbies". Той направи много интересно представяне и шоу с експертименти, свързани с физичните явления - сила, движение, привличане и др. пред учениците от 1б клас, които се включиха много ентусиазирано в експериментите, и също така научиха много интересни неща за физичните явления, които ни съпътстват всеки ден. Много благодарим на г-н Гоев за страхотното шоу и интересните експерименти!
Нека си припомним този забавен ден!

Отлично представяне на наш ученик на НВО за 4. клас!

11/06/2022 11:57
В цяла България има само трима ученици, които са изкарали едновременно по 100 точки на националните външни оценявания по Български език и литература и по  Математика в четвърти клас! 
Един от тримата е нашият ученик Филип Бонов от IV "В" клас с класен ръководител Милена Борисова! 
Гордеем се с постиженията на Филип и му желаем още много успехи!
 

ПЛАН-ПРИЕМ В ПЕТИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2022/2023 ГОДИНА

10/06/2022 13:59

Мобилност по национална програма "Иновации в действие"

10/06/2022 11:53
На 9 юни 2022 година екип от учители и ученици от нашето училище посети 2. СУ "Емилиян Станев", град София. 
2. Средно училище е домакин на мобилността по национална програма "Иновации в действие" и заедно с нашите партньори от Средно училище " Васил Левски" , град Гълъбово и 2. Средно училище, град Търговище имахме удоволствието да наблюдаваме част от иновациите на нашите домакини. 
Нашите ученици участваха и спечелиха историческо състезание на тема "Един ден в Рим", като се състезаваха наравно с учениците на 2. СУ от 11. клас! 
Денят беше изпълнен с много емоции.
 
Items: 231 - 240 of 528
<< 22 | 23 | 24 | 25 | 26 >>