Article archive

Рейтинг от МС Еврика 2022 г.

12/08/2022 13:08

Рейтинга ще откриете тук

Регламент за оценяване на задачите на математическо състезание „Еврика“ - 2023 година

12/08/2022 13:05

Регламент за оценяване на задачите на математическо състезание „Еврика“ - 2023 година 

За участниците от първи до трети клас включително:

Време за работа: 60 минути 

● Всяка задача от 1 до 8 има един верен отговор, който трябва да се отбележи в листа за отговори. Срещу номера на съответната задача се поставя знака Х в квадратчето с буквата на отговора, който приема за верен. Ако след това участникът прецени, че първоначалният отговор е грешен и иска да го поправи, запълва квадратчето с грешния и поставя знак Х на квадратчето с друг отговор. За всяка задача трябва да е отбелязан с Х само един действителен отговор. Верен отговор се оценява с 10 точки, неверен – с 0 точки, а неотбелязан – с 2 точки. 

● Записва се само отговора на задачи 9 и 10 в листа за отговори и решения. Ако след това участникът прецени, че записаният отговор не е верен, задрасквае го с хоризонтална черта и записва до него отговора, който е правилен. Всеки верен отговор се оценява с 15 точки, а неверен или неотбелязан – с 0 точки.

 ● Решенията на задачи 11 и 12 се описват подробно, обосновано на определеното място в листа за отговори. Оценяват се максимално с по 25 точки. 

● Работата се оценява според отбелязаните отговори и написаните решения в листа за отговори и решения. 

За участниците от четвърти до шести клас включително: 

Време за работа: 90 минути 

• Всяка задача от 1 до 11 има един верен отговор, който трябва да се отбележи в листа за отговори. Срещу номера на съответната задача сепоставя знака Х в квадратчето с буквата на отговора, който приема за верен. Ако след това участникът прецени, че първоначалният отговор е грешен и иска да го поправите, запълва квадратчето с грешния и поставете знак Х на квадратчето с друг отговор. За всяка задача трябва да е отбелязан с Х само един действителен отговор. Верен отговор се оценява с 10 точки, неверен – с 0 точки, а неотбелязан – с 2 точки. 

• Записва само отговора на задачи 12, 13, 14 и 15 в листа за отговори и решения. Ако след това участникът прецени, че записаният отговор не е верен, задрасква го с хоризонтална черта и записва до него отговора, който е правилен. Всеки верен отговор се оценява с 15 точки, а неверен или неотбелязан – с 0 точки. 

• Решенията на задачи 16 и 17 се описват подробно, обосновано на определеното място в листа за отговори. Оценяват се максимално с по 25 точки. 

Работата се оценява според отбелязаните отговори и написаните решения в листа за отговори и решения.

 

Заявление за УЧАСТИЕ В СЪСТЕЗАНИЕ "ЕВРИКА"

12/08/2022 12:59

Заявление за УЧАСТИЕ В СЪСТЕЗАНИЕ "ЕВРИКА"  

Регламент за прием на ученици в пети клас за учебната 2022/2023 година

12/08/2022 12:51

Регламент за прием на ученици в пети клас за учебната 2022/2023 година   

Заявление за ФОРМИРАНЕ НА РЕЙТИНГ ОТ МАТЕМАТИЧЕСКИ СЪСТЕЗАНИЯ

11/08/2022 13:01

Заявление за ФОРМИРАНЕ НА РЕЙТИНГ ОТ МАТЕМАТИЧЕСКИ СЪСТЕЗАНИЯ 

График на дейностите по приема в пети клас

11/08/2022 12:46

Може да свалите информацията и от ТУК

График на дейностите, свързани със състезанието "Еврика"

10/08/2022 12:53

Може да свалите информацията с графика и от ТУК

Благотворителни инициативи в нашето 107.ОУ!

06/07/2022 12:21
И в началото на лятната ни ваканция можем да се похвалим с успешен край и на една благотворителна инициатива по проект "Мисли и създай свое собствено хоби", част от европейската програма Еразъм Плюс!
Децата от 1.б клас и 1.г клас с класни ръководители г-жа Емилия Чернева и г-жа Виктория Хаджийска дариха играчки на деца в нужда и деца в неравностойно положение. Играчките бяха разпределени и дарени една част в Дневен център "Дъга" за деца с аутизъм, друга част за децата бежанци от Украйна, и още една част замина за Фондация "Плюшено мече", Пловдив, с представител  г-жа Марта Косева. Нашите ученици и техните семейства с голяма любов събраха тези играчки, а така възпитаваме нашите деца в доброта, милосърдие и да помагат на по-слабите и нуждаещите се.
Тези дейности бяха организирани от координатора на проекта за 107.ОУ г-жа Мария Топалова, която лично и предаде даренията!
Благодарим на колегите за организацията и на децата и техните родители за щедростта! 

Изпълнени дейности по проект "Think and create your own hobbies", част от програма Еразъм Плюс

28/06/2022 12:21

Време е за малко обобщение на всички изпълнени дейности по проект "Think and create your own hobbies", част от програма Еразъм Плюс до края на тази учебна 2021/2022 година  :) 

1. Най-малките ученици от нашето училище от 1б клас се включиха в  Клуб Експериментални науки на проекта "Мисли и създай свое собствено хоби", като през пролетните месеци събираха, изследваха разбични растения и изработиха собственоръчно хербарии с ароматни и лечебни растения. Те  намериха информация за тези растения и описаха характеристиките им. По този начин нашите ученици научиха много нови и нтересни неща за растенията и за това, как да правят хербарии, с подкрепата и помощта на своите семейства, приятели и учители.

 https://youtu.be/-BgS6E8UaAc

 

2. В края на учебната година 4г клас от 107 Основно училище "Хан Крум" се включиха в дейностите за почистване и облагородяване на двора на училището ни в Клуб Доброволчество по нашия проект. Учениците събираха отпадъци и показаха и приложиха знанията си за рециклирането  и опазване на околната среда:
 
 
 
3. Учениците от 6 клас на 107 ОУ "Хан Крум", София гостуваха на БЧК - Български червен кръст, и участваха в обучение по даване на първа помощ при бедствия и кризисни ситуации. Те наблюдаваха демонстрации и научиха много за човешкото тяло и как то функционира. Също така научиха как можем да помогнем на човек в беда, както и дру важни практически уроци, във връзка с клуб "Наука", по проект "Мисли и създай свое собствено хоби", Програма Еразъм+.
 
 
4. Учениците от 6г клас на 107.ОУ "Хан Крум", София подготвиха и представиха своите презентации и проучванията си на лековити растения, билки и типични цветя у нас, в клуб "Наука", по проект "Мисли и създай свое собствено хоби", Програма Еразъм+. Те също така подготвиха и показаха хербарии, които бяха изработили собственоръчно и разказаха за растенията, които са изследвали.
 

Трета мобилност по проект "Start Our Future Today - S.O.F.T." в град Кайсери, Турция

25/06/2022 15:02
В дните 20-24.06.2022г. се проведе и третата мобилност по проект "Start Our Future Today" в град Кайсери, Турция. Двама наши учители и четири ученици посетиха срещата и научиха много за основната тема на срещата "SOFT SKILLS WITH FIRM STEPS TO FUTURE (Communication and Teamwork)". Освен всичко, те посетиха и разгледаха турското училище, научиха много за културата и историята на страната и посетиха много от забележителностите на града!
Благодарим на програма Еразъм Плюс за всички предоставени възможности да пътуваме, да се учим и да се самоусъвършенстваме.
 
Items: 211 - 220 of 515
<< 20 | 21 | 22 | 23 | 24 >>