Article archive

Представяне на наши ученици в зимните математически състезания в Русе

05/02/2010 07:24

 На 29 февруари 2010 в гр. Русе се проведоха ХХІХ – те зимни математически състезания. 107 ОУ се представи с 23-ма състезатели в отбори за ІV, V, VІ и VІІ клас. Вижте героите и представянето на отборите, което е  показано в таблицата в категория "Математически състезания". 

  

Предстои XVIII математически турнир "Иван Салабашев"

01/12/2009 06:58

На 5 декември 2009г. /събота/ в сградата на 107 ОУ "Хан Крум" от 10:00ч. ще се проведе традиционният XVIII математически  турнир "Ив.Салабашев". Продължителността е 2 часа. Настаняването на участниците ще става  от 9:30 ч. до 9:50ч. Състезателните теми са за следните класове: 2, 3, 4, 5, 6, 7 класове. Такса за участие - 6 лв.

Резултати от Осемнадесети математически турнир "Черноризец Храбър"

15/11/2009 07:06

На 1.11. 2009г. в 107 ОУ "Хан Крум" бе проведен Осемнадесети математически турнир "Черноризец Храбър" на който взеха участие 233 ученика от 3, 4, 5, 6 и 7клас.За нача огромна радост, над 220 ученика са от нашето училище, което е показателно за нарастващия интерес на нашите ученици към математическите състезания. Още по-радваща е статистиката на резултатите - вижте ги сами!  Rezultati_math_turnir.doc (582,5 kB)

Зашеметяващо представяне на нашите математици в Индия

09/11/2009 17:20

<Браво юнаци!!!

    На 27-29 октомври в град Лакнау – Индия бе проведено международното математическо състезание WIZMIC Wizards at mathematc`s international competition – 2009, или още т.нар.„МАГЬОСНИЦИ В МАТЕМАТИКАТА”. Състезанието се провежда веднъж на 2 години и е за строго определена възрастова група /12- 13 г./  Провежда се в най-голямото училище в света - / City Montessori inter college, -тук може да разгледате това уникално училище/, в което учат 37 000 ученика. Състезанието има две части - индивидуално състезание и отборно състезание. Участвали са 38 състезателни отбори от 11 страни. От България са участвали 2 отбора - от 107 ОУ "Хан Крум" и от 125 СОУ „Проф. Боян Пенев”. В отбора на 107 ОУ на индивидуалното състезание са получени 1 сребърен – Марин Благоев Шаламанов 7а клас, и 2 бронзови медала - Надежда Валериева Димитрова и Венелин Владимиров Мартинов от 7в клас. В отбора участва и Свилен Красенов Стефанов от 7в клас, който не спечелва медал на индивидуалното състезание, но има съществен принос за блестящото и убедително представяне на отборното състезание. В отборното състезание нашата четворка се е представила толкова добре, че получава специална награда за най-корпоративен отбор. По принцип, на такива състезания участниците се делят по случаен принцип на 4 групи и се присъждат награди във всяка група. Но нашият отбор се оказва с най-висок резултат не само в собствената си група, а и сред всички групи. Това отличие е от особено голямо значение за нас, тъй като доста неочаквано за децата и ръководителите, задачите са били получени без превод на български /както е била досегашната практика/, а на английски език. Само двама от участниците в отбора са учили английски и то само две години в училище. Ползвайки базовите си знания и изключителния си усет, те са превеждали на останалите съотборници условията и инструкциите съвсем самостоятелно. Това е един изключителен пример за силата на екипният устрем и желанието за победа.  
 На 5.11. по време на среща в Министерството на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов връчи награди на учениците призьори от Индия и им пожела бъдещи успехи. Той награди и техните ръководители – Димитър Димитров и Добри Данков, подготвили участниците от 125. СОУ  „Проф. Боян Пенев”, както и доц. Иван Тонов и Недялка Димитрова, подготвили учениците от 107 ОУ „Хан Крум”. Ирена Атанасова, директор на 125. СОУ и Иванка Маринова, директор на 107 ОУ,  получиха за училищата по един мултимедиен проектор.
    "Впечатлен съм от това, което сте постигнали. Вие сте настоящето и бъдещето на българското образование – обърна се Сергей Игнатов, изпълняващ длъжността министър, към учениците и ръководителите на двата български отбора, които постигнаха голям успех в състезанието „Магьосници в математиката” (26–30.10.2009 г., Индия).
Българската образователна система продължава да има изключително високи постижения. Убеден съм, че след години вие ще определяте политиката на българското образование" – изказа увереност Сергей Игнатов. Той подчерта, че никой не е по-горен от своя учител. Дълбок поклон пред българското учителство!"

Още един запаметен миг от вълненията в Министерството

 

Във връзка с това изключително високо постижение на нашите ученици, днес г-жа Иванка Маринова Жечева -директор на 107 ОУ, получи специалнен поздравителен адрес, с който се изкава и високото признание на Министерството, и лично от г-жа Фандъкова. 

Новата Програма за развитие на образованието в близките 4 години

01/11/2009 17:37

    С радост споделям, че отваряйки страницата на МОМН, видях публикувана нова програма за развитието на образованието в България. Разгледайте  я внимателно от тук. Особено радостен е и фактът, че голяма част от идеите на Новото образование, са застъпени в рамката на тази програма. Да пожелаем успех на екипа на министреството и на всички нас, за да работим целенасочено и ентусиазирано за сбъдването на чудесния проект.

Дарители и МОМН се обединиха за по-устойчива дарителска среда в сферата на образованието

17/10/2009 18:07

Екип на Министерство на образованието, младежта и науката и представители на Български дарителски форум представиха приоритетите си за следващите няколко години.

Това стана по време на среща, организирана от МОМН с участието на зам.-министрите Светлана Ломева и доц. Сергей Игнатов. По време на срещата беше поставен акцент върху повишаване качеството на образованието, засилване на партньорството между гражданския сектор и училищните институции, възможностите за учене през целия живот и, като цяло - отваряне на образователната система за нови перспективи. Доц. Игнатов даде идея да бъде възобновен Дарителския фонд към МОМН, който да бъде финансиран от дарители и управляван от граждански организации. Основните теми, които присъстващите дискутираха, бяха свързани с изграждането на подкрепяща среда за образованието, включително за деца със специфични потребности, с развитието на гражданското образование, с обучителни програми за учители, с подобряване на административните механизми за работа между дарители и учебните заведения. Бизнесите, които даряват за образование, споделиха, че е важно МОМН да формулира своевременно приоритетите си, за да няма разминаване между интересите на дарителите и политиката на ведомството и така инвестициите на бизнеса ще бъдат още по-смислени и устойчиви и част от цялостната визия за образованието, а не подкрепа “на парче”. Български дарителски форум и МОМН се договориха за поредица от регулярни срещи в подобен формат, които целят да осигурят устойчивост на дарителските политики и синхронизиране на дарителските жестове на компании и организации с държавната политика в сферата на образованието. /БГНЕС/

 

 

Да се увеличи броят на психолозите в училищата

17/10/2009 17:47

 

  Основният приоритет в образованието през следващите години е свързан с увеличението на броя на психолозите и на педагогическите съветници в училище, каза пред журналисти в 71-во СОУ в Казичене министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова.

Според министър Фандъкова в момента няма норматив за тези длъжности, а училищата сами решават дали да назначат педагогически съветници в рамките на делегирания бюджет. Предвиждаме да има такъв норматив и да се заложат средства от стандарта за издръжка на учениците за педагогическите съветници, отбеляза министър Фандъкова. Тя добави, че само в една трета в училищата в страната има педагогически съветници. По думите на министър Фандъкова, трябва да се върне нормативът на 500 ученици да има един педагогически съветник, но това също не е достатъчно. Нормалното е на 250 деца да има педагогически съветник, добави тя. МОМН има специален ангажимент за разработване на програми за превенция срещу агресията, каза още Фандъкова, попитана за последните случаи на агресия между ученици. Програмата "Училище без насилие", изпробвана в няколко столични училища, ще бъде разпространена в цялата страна, заяви министърът. Информацията е на БНР. /БГНЕС

 

VIб клас имат собствен сайт

07/10/2009 08:22

От месец юли, настоящият VIб клас разполагат със собствен сайт, в който може да се намерят много любопитни неща, както и форум, място за лични мнения, предложения. Сайтът се обновява и обогатява непрекъснато, благодарение на всеотдайността на класният ръководител г-жа Диaна Орозова. Пожелаваме им на добър час! http://6esti-b.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3

Родителски срещи

06/10/2009 19:10

На 08.10. 2009г., от 17ч., в сграда "Б"/малката сграда/, ще се проведат извънредни родителски срещи за първите класове и за IIб клас. Ще се разглеждат въпроси свързани с Училищният правилник за вътрешен ред и дисциплина, както и някои текущи, организационни въпроси, свързани с учебния процес.

Кариерно развитие на учителите

04/10/2009 13:50

От 1.октомври. т.г.стартира модулът "Кариерно развитие на учителите".

Запознайте се с неговия текст. Може да се намери и в категорията "Документи"

Items: 191 - 200 of 202
<< 17 | 18 | 19 | 20 | 21 >>