Article archive

Четвъртата мобилност по проект "We are a T.E.A.M. Together EU and Me!" в гад Атина, Гърция

20/01/2023 15:41
Тaзи седмица ученици и учители от 107.ОУ "Хан Крум" са част от четвъртата мобилност по проект "We are a T.E.A.M.  Together EU and Me!" на програма Erasmus+ в Egaleo, Greece.
Бяха приветствани от училището домакин 5th Primary School of Egaleo "Giannis Ritsos с великолепни музикални изпълниния на учениците, а по-късно посетиха и местната администрация, където бяха посрещнати от кмета. Посетиха множество интересни места (Акропола в Атина, музея на Акропола, град Навплио, археологическия комплекс Епидавър и още много). Разгледаха столицата на Гърция, но всички дни, разбира се, бяха посветени основно на спорта - основна тема на проекта! Проведоха се множество състезания по лека атлетика с много награди и добро настроение!
Вдъхновяващо място с много история! Благодарни сме на програма Еразъм Плюс за предоставените възможности нашите ученици и учители да пътуват безвъзмездно и да се учат на добри практики от всички европейски партньори!
 

Организационна среща в Румъния по проект HEAL: Healthy Emotions And Lifestyles after the effects caused by the coronavirus

18/01/2023 15:53

В началото на тази седмица имахме и много важна организационна среща в Румъния по проект HEAL: Healthy Emotions And Lifestyles after the effects caused by the coronavirus (ЛЕКУВАНЕ: Здравословни емоции и начин на живот след ефектите, причинени от коронавируса), на който нашето 107.ОУ е главен координатор. За два дни екипите от Испания, Румъния и България обсъдиха важни детайли по развитието на проекта и написването на последните части от наръчника, посветен на справянето с негативните последици от пандемията от Ковид 19. 

Очаква ни още много работа, но с добра организация и професионализъм всичко е възможно!

 

Стартира НОВ проект в нашето 107.ОУ!

16/01/2023 11:01

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че стартираме нов европейски проект, част от програмата Еразъм Плюс! 

Проектът се казва GeoKit и е насовен към обучение на учители, преподаващи математива на ученици между 6 и 9 годишна възраст. Нашето 107.ОУ е главен координатор на проекта!

Основни прериоритети на проекта: За ученици на възраст от 6 до 9 години преподаването на математика като цяло се съсредоточава върху числата и операциите с цели числа, а акцентът върху геометрията е малък.

Учителите ежедневно се сблъскват с постоянна и бърза промяна в подходите на преподаване, а бързия цифров прогрес прави образователните подходи остарели. Понастоящем учителите срещат трудности да дадат добра подготовка по геометрия на децата от началното училище, тъй като учениците на тази възраст по-трудно запазват интереса си към определена тема за дълго време и работата с тях изисква изисква допълнителна мотивация.

В резултат на това нашият проект ще предостави нови инструменти за използване от учители, училищни администратори и други професионалисти в областта на преподаването, които да им помогнат в ежедневната им дейност и да преодолеят това значително предизвикателство. Тези инструменти ще им позволят да подобрят своята професионална учебна програма и способности за преподаване.

Освен това, участниците в този проект ще могат да затвърдят и подобрят своите способности в преподаването на геометрия, иновациите, изследването, разпространението, лингвистиката и други области, което ще е още една добавена стойност от участието им в разработването на заложените дейности в проект GeoKit. 

Oсновна цел: Подпомагане на учители, училищни ръководители и други преподаватели

Учителите, училищните администратори и други професионалисти ще получат нови инструменти и подходи, които да им помогнат да преподават геометрия на учениците от началния етап по по-ефективен, мотивиращ и успешен начин.

Резултат и продукти: Ще бъде написана книга за тези инструменти.

Резултатите от проекта и книгата ще бъдат достъпни за всички учители, училища, учебни заведения, местни власти и всеки друг, работещ в образованието, който иска да подобри своите подходи за преподаване на геометрия. Всички ресурси ще бъдат достъпни, лесно и безплатно, без ограничения за тяхното използване или разпространение. 

Координатор на проекта: г-жа Боряна Петрова

 

 

За ученици на възраст от 6 до 9 години преподаването на математика като цяло се съсредоточава върху числата и операциите, особено работата с цели
числа, с малък акцент върху геометрията.
Учителите ежедневно се сблъскват с постоянна и бърза промяна в подходите на преподаване, а бързият цифров прогрес прави образователните подходи остарели. Понастоящем учителите срещат трудности да дадат добра рамка по геометрия на децата от началното училище в техните ежедневни дейности, тъй като учениците на тази възраст изискват непрекъснато променящи се дейности, за да запазят интереса си и да избегнат демотивацията.
В резултат на това нашата инициатива ще предостави нови инструменти за използване от учители, училищни администратори и други професионалисти в областта на преподаването, които да им помогнат в ежедневната им дейност и да преодолеят това значително предизвикателство. Тези инструменти им позволяват да подобрят своята професионална учебна програма и способности за преподаване, както и да разширят възможностите си за кариера.
Освен това, участниците в този проект ще могат да укрепят своите способности в педагогиката на геометрията, иновациите, изследването, разпространението, лингвистиката и други области, след като се присъединят към дейностите по проекта (посещения за участие и др.).

Второ място в районния етап на ученическите игри по волейбол

12/01/2023 15:39
Пореден повод за гордост! 
Отборът на момичетата от 107.ОУ постигнаха второ място в районния етап на ученическите игри по волейбол!
Честито на нашите момичета и само напред и нагоре! 
Благодарности и на г-жа Цветана Кинанова, ръководител на отбора!

Първо място в ученическите игри по волейбол - районен етап

11/01/2023 15:37
Повод за гордост! 
Мъжкият отбор по волейбол е на първо място в ученическите игри - районен етап! Честито на победителите! 
Благодарности на водача на отбора г-жа Вяра Мукова!
Очакваме победите и в следващите етапи! 
Напред и нагоре, момчета!
 

Наша ученичка е победител с наградата "Първо място" в конкурса за коледна играчка!

23/12/2022 16:20
Нашата ученичка Стефания Петрова от IV "А" клас е победител с наградата "Първо място" в конкурса за коледна играчка, организиран от Местна комисия - район "Лозенец"СО /мкбппмн/.
А коледните играчки на всички лозенски деца красят елхата в район Лозенец! 
Честито на Стефания и още много успехи!
 

Представяне на нашето 107.ОУ, подготвено от нашите партньори Просвета

23/12/2022 16:18

В навечерието на Коледа нашите приятели и партньори от "Просвета" ни гостуват и Ви представяме краткото видео за нашето училище!

www.facebook.com/PROSVETA.BG/videos/6394481657232898/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&mibextid=2Rb1fB&ref=sharing

www.youtube.com/watch?v=ZHvkxz_YSJA

Коледен базар 2022 година!

23/12/2022 16:14
Добри новини!
Рекапитулацията от коледния базар, проведен на 21. и 22. декември 2022г., е повече от отлична!
Събрани са 10000.45 лева, които ще бъдат разделени за две каузи:
✓ 1/2 от сумата ще бъде внесена в Училищното настоятелство, за да бъде подпомогнат ремонта на училищните тоалетни по решение на Ученическия съвет!
✓ 1/2 от сумата ще бъде дарена за изграждане на дневен център за деца със синдрома на Даун, който се изгражда на територията на Лозенец по предложение на Обществения съвет, съгласувано с Ученическия съвет!
Благодарим Ви добротворци!
Наистина по Коледа се случват чудеса и дано всеки ден от следващата година е изпълнен с чудото на Коледа!
 
Хубави, топли и уютни Рождественски празници!
 

Обзор на Еразъм приключението на нашето 107.ОУ за 2022 година!

22/12/2022 16:29
Обзор на Еразъм приключението на нашето 107.ОУ за 2022 година!
През календарната 2022 година ние успешно работихме по:
* 10 активни проекта по европейската програма Еразъм плюс;
* Осъществихме 26 мобилности и реализирахме 65 учителски и 83 ученически пътувания на учители и деца от 107.ОУ;
* Успешно приключихме 7 домакинства и посрещнахме 71 учители и 93 ученици от партньорски училища и организации;
* Посетихме 12 европейски държави и 26 града.
 

Участие на наши деца в коледната инициатива на Местна комисия - район "Лозенец"СО /мкбппмн/

20/12/2022 16:11

Прекрасните ни деца се включиха и в страхотната коледна инициатива на Местна комисия - район "Лозенец"СО /мкбппмн/! Те станаха част от работилница за изработване на Коледни венци, играчки и картички. С помощта на обществени възпитатели, учениците имаха възможността да проявят своите творчески способности, а след изработването венците бяха дарени на директорите на учебни заведения в Район “Лозенец”, заедно с подаръчен ваучер за обогатяване на училищните библиотеки.

Items: 161 - 170 of 515
<< 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>