Втора мобилност по проект Discover My City, част от европейската програма Еразъм Плюс!

07/05/2022 16:18
Месец май в нашето училище ще е посветен на европейската програма Еразъм Плюс. Започваме с първото пътуване за месеца и с втората мобилност за обмен на добри практики по проект Discover My City, част от европейската програма Еразъм Плюс!  Нашият екип прекара 5 дни (от 2. до 6. май, 2022 година) в прекрасната Хърватия.
Като част от дейностите по проекта нашият екип беше част от множество забавни, интересни и полезни задачи - били са на посещение на терен на археологически разкопки в град Грачец. Освен наблюдение, са имали възможност да разговарят с археолозите, които работят там. Били в столицата Загреб и са посетили етнографския музей там, и са имали културна разходка в града. Участвали са в международния панаир, организиран от училището - домакин и са представили на него традиционни за България сувенири, храни и напитки. Получили са сертификатите си за участие в тази страхотна 5-дневна мобилност и са се сбогуваха с партньорите. 
Отново благодарим на програма "Еразъм Плюс" за възможността да пътуваме, учим и популяризираме нашата страна, град и училище във всички тези малки и големи точки на Европа.