Трета среща по нашия Еразъм проект "We are a T.E.A.M.!"

03/12/2022 13:17
Част от екипа ни работещ по проект We are a T.E.A.M. беше на посещение в град Цеехин, Испания в седмицата 28.11 - 2.12.2022 година. Освен разнообразните спортни занимания, основна дейност на проекта, те посетиха и разгледаха куп забележителности!
1, Cartagena - посещение на античен театър. Античният театър в Картахена е разположен в центъра на града, построен между 5 и 1 век пр. Хр. Някога представленията и гладиаторските борби тук са наблюдавали до 6 000 души. Театърът е открит през 1988 година от архииологически разкопки на студенти от университета Мурсия. Обектът е вписан в културното наследство на Испания през 1999 година. В днешно време това е един от символите на града, кандидат за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО;
2. Murcia - културна обиколка из катедрали, университети и център;
3. Cabo De Palos - разходка с  лодка из защитена територия. Морският резерват Cabo de Palos and Islas Hormigas е защитена подводна природна зона, разположена в Картахена (регион Мурсия, Испания) и обхваща територия от около 19 km² между фара Cabo de Palos и островите Hormigas. Характеризира се с голямо биологично разнообразие и добро състояние на опазване на фондовете си. Големите ливади с посидония са много забележителни, както и колониите от корали, които съставляват местообитание на много растителни и животински видове.
 Усмивките от снимките са ясни! На всички им е забавно и Благодарим на програма Еразъм за огромните възможности, които ни предоставя!