Последната среща по проект Discover MY City в град Мистербианко, Сицилия

19/05/2023 11:58
И тази седмица (15. - 19. 05.2023) няма да остане без наше участие в пътуване по Еразъм проект.
Този път наш екип от двама учители и четири деца е в град Мистербианко, Сицилия за участие в последната среща по проект Discover MY City .
Посетили са редица интересни места и са участвали в много ползотворни дейнсоти. 
Били са на церемонията по посрещане. Имало е тур из училището домакин, игри за опознаване на участниците и приложно ателие за работа с керамика. Всички отбори са представили презентации за връзките между градовете, от които идват и града домакин. Нашите деца са говорили на темата "Връзка между София и Мистербианко и Сицилия". Те също така са запознали чужденците с традиционния български обичай нестинарство, демонстрирали са и неговите особености. Представили са красивия български фолклор.
Екипът ни е посетил забележителни архитектурни и природни обекти.
  •  Манастир Сан Николо в Катания, обект на световното наследство на ЮНЕСКО. В него  се помещава Департаментът по хуманитарни науки на Университета на Катания. Един от най-големите манастири в Европа. Учениците са имали уъркшоп по приложна археология. Разгледали са и манастира, който е изграден върху основите на древноримски сгради и градината с огромни кактуси.
  •  Посетили са Таормина 
  •  Изкачили са и Етна (как да отидеш до Сицилия и да не видиш Етна!?)
Имали са и работни срещи, задължителни за обезпечаването на успешното завършване на проекта и са получили сертификатите си за участие в срещата.
За съжаление това беше последната среща, но пък изпълнена с прекрасни впечатления от красивата Сицилия.
Отново благодарим на програма Еразъм Плюс за предоставените възможности наши ученици и учители да пътуват безвъзмездно из Европа, да се учат и развиват!