Последна мобилност по проект Explore the world of coding в Атина, Гърция

12/05/2023 11:33
И тази седмица (8-12.05.2023) имаме мобилност по Еразъм. Този път екипът ни е в град Атина, Пирея, Гърция и колегите ни посветиха дните си на кодирането. Проектът е Explore the World of Coding Erasmus+  Ka229 Project и това бе финалното обучение.
Нашият екип е присъствал на много топло посрещане от домакините гърци, децата заедно с ръководителите си са подготвили интересна програма. След това колегите са имали активности, свързани с кодирането - гръцките учители са показали различни начини за използване на Bluebots и как кодирането може да се интегрира в час по история и литература, като преди това учениците са разказали мита как е избрано името на столицата Атина. Имали са и друга активност, в която е трябвало с помощта на код да направят логото на eTwinning, във връзка с честването на Деня на eTwinning.
В края на седмицата са посетили и са се запознали с историята на Акропола в Атина - най-известният запазен акропол в Гърция, обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.