Пета мобилност с деца по проект "Think and Create your own hobbies" в Испания

15/12/2022 00:00
От 12.12.2022 г. до 15.12.2022 г. се състоя петата мобилност с деца по проект Think and Create your own hobbies с домакин партньорско училище, намиращо се в град Вилярехо де Салванес, Кралство Испания!
 Четири дни изпълнени с много смях, приключения и игри. Станали са част от редица проектни дейнсоти като церемония по откриването на срещата и запознаване на учениците, разглеждане на училището и екипна работа в работилници за експерименти  - "Пълзящи цветове" и "Запази яйцето здраво". Рразгледали са прекрасния Мадрид и Музея на науките, където са се запознали с работата и откритията на Никола Тесла и са научили много за него и работата му. Посетили са и музея за науки в Куенко, един старинен испански град, в който освен, че са се насладили както на природата и очарованието на културните забележителности на града, така и учениците са участвали в работилница "Роботика" и са разгледали интерактивните експонати в научния музей.
Учениците ни са представили презентациите си по темата на проектната среща "Науки и научни експерименти". Също така те бяха подготвили една забавна игра, използвайки електрически вериги и демонстрираха знанията си за електричеството. Участваха и в научните експерименти и на партньорските училища. Срещата е приключила с официална церемония по връчване на сертификати и закриване на срещата. Утре ги очакваме да се приберат живи, здрави и заредени с много положителни емоции. 
Научили са много и са обменили ценен опит и практика!
Благодарим на европейската програма Еразъм Плюс за всчики тези невероятни преживявания!