НОВ Еразъм проект - We are a T.E.A.M.! Together EU and Me! стартира в 107. ОУ "Хан Крум"

03/09/2020 10:45
We are a T.E.A.M.! Together EU and Me! е проект, финансиран от Европейската програма Еразъм Плюс, стратегическо партньорство КА2. 
Това партньорство е формирано от шест различни държави (България, Гърция, Италия, Полша, Словения, Испания,) и споделя основната цел: да разшири културната перспектива и да мотивира нашите ученици чрез използването на универсалния език на СПОРТА.
Темата на проекта е начинът, по който помагаме на нашите ученици да израснат като активни членове на една европейска, здрава и уважаваща общност. Децата ще научат какво означава да бъдеш добър гражданин: всички ние сме част от „социален ЕКИП“, където нашите действия, възпитание и поведение са крайъгълният камък за създаването на едно разумно общества, здрава социална общност и в по-широк контекст ние ставаме добри европейски граждани.
Също така бихме искали да покажем на всики участници, че спортните правила са игрив начин за свикване с правилата: в обществото, в семейството, в училище и в междуличностните отношения. Правилата са необходими и трябва да бъдат преподавани на нашите ученици, тъй като те са от съществено значение да бъдат добри спортисти, добри ученици, добри приятели и добри граждани!
 
Основен координатор за България ще бъде г-жа Цветелина Белеганска. 
Проектът ще продължи 2 години, а наши преподаватели и ученици ще могат да посетят всяко едно от партньорските училища  и да се обучават по заложените проектни семинари и дейности.