Последна среща по проект "Start Our Future Today / S.O.F.T." в София

31/03/2023 13:11
В седмицата 27.-31.03.2023 г. посрещнахме колеги и приятели от Италия, Турция, Испания, Хърватия и Полша, като част от дейностите по проект Start Our Future Today / S.O.F.T., част от европейската програма за обмен на добри практики Erasmus+ Ka229. 
Групата успя да посети редица интересни места, които специално планирахме за тях. Разходиха се из София, посетиха Пловдив и имаха редица интересни лекции и презентации свързани с темата на проекта - развиване на т. нар. "меки" умения и подготовка за навлизането на пазара на труда. Запознахме ги с българското законодателство във връзка с издаването и ползването на патенти, а нашият директор г-н Данко Калапиш ги обучи по темата "Риторика и сценично говорене". Запознахме ги с нашето училище и образователната ни система. Обучихме ги как да си направят хубаво ЦВ и как най-успешно да кандидатсват за работна позиция. 
И като всяко нещо, и този прекрасен проект стигна до своя край. Всички деца, колеги и вече приятели са се сбогували и са поели по пътя към дома. 
Нашият проект завърши успешно с изпълнени всички дейности и мобилности, въпреки трудната ситуация с пандемията от Ковид 19. За всичко това бихме искали да благодарим на целия Еразъм екип, който реализира всичко това. На г-жа Даниела Гайдарска, която се нагърби с нелеката задача по координиране на проект "tart Our Future Today / S.O.F.T." в нашето 107.ОУ. Благодарим и на нашите деца, които бяха неизменна част от работата по проекта. Благодарим и на колегите от Италия, Турция, Испания, Хърватия и Полша, че ни приеха в училищата си, че ни посрещнаха като най-чакани гости и ни изпратиха като близки приятели. 
И въпреки тъгата, че това приключение завършва, в сърцата на всички ни остава радостта от случилото се, от новите приятелства и от успешно реализирания Еразъм проект! Надяваме се в бъдеще да имаме още подобни възможности за учене през целия живот :) 
 
Може да видите и клипче, което подготвихме специално за края на проекта: ТУК