Много интересен гост в нашето 107.ОУ!

18/11/2022 12:22
На 18.11.2022 година нашите ученици от прогимназиален етап имаха възможността да се срещнат със специален гост - един от онези хора, които ни карат да вярваме, че младите в България могат да бъдат изключително успешни, позитивни и достойни за уважение по целия свят. Благодарни сме на г-н Христо Тенчев, че прие нашата покана да изнесе кратка лекция по предприемачество в нашето 107.ОУ! Благодарим и на г-жа Ангелина Михайлова, учител по технологии и предприемачество, за перфектната организация!
Малко повече информация за днешния ни гост - Г-н Христо Тенчев израства в София. Завършва езикова гимназия, след което следва компютърни системи и технологии на немски език в Техническия университет. Още в 11. клас започва да работи от вкъщи за българска стартираща компания за хостинг, а на следващата година основава компанията за разработване на компютърни игри XS Software. 
Четиринадесет години по-късно Христо продължава да управлява XS Software, която вече може да се похвали с 60 милиона регистрирани потребители в различни държави и игри, преведени на 30 езика. Освен това той играе водеща роля като съосновател и мениджър в още две бизнес начинания: Софтуерен университет и базираната на блокчейн платформа за резервации. Чрез Фондация „Софтуерен университет“ той и колегите му провеждат обучения за трейнъри за СофтУни и за учители по информатика и информационни технологии, а през пролетта на 2018 г. предоставят безплатно 1500 книги на учители в различни краища на България.