ЛЕТНИ МАТЕМАТИЧЕСКИ УСПЕХИ

11/07/2017 22:17
На 10-11 юни 2017 г. в гр. Пловдив се проведе състезанието "Математически звезди", организирано от Ученическа академия ХХI век, гр. Пловдив. За това престижно състезание покана за участие получават учениците, показали най-висок резултат в три сериозни национални математически състезания: национален турнир „Черноризец Храбър“ национален турнир „Иван Салабашев" международен конкурс „Европейско кенгуру“ Изготвя се предварителен рейтинг на участниците в турнира. На 10 юни се състоя финалното индивидуално състезание, в което Мария Касия Петрова и Марин Недков от 2 в клас на 107. ОУ "Хан Крум" постигнаха максимален резултат от 100 точки. Така въз основа на тези резултати и предварителния рейтинг Мария Касия спечели златен медал и първо място в крайното класиране с финален рейтинг - 98 %, а Марин спечели бронзов медал и зае трето място в крайното класиране с рейтинг - 89.50 %.

Почти месец по-късно (1 - 3.07.2017г.) в гр. Несебър се състоя финалният кръг на IV Международен турнир "Математика без граници". След постигнат най-висок резултат в предварителните три кръга - есенен, зимен и пролетен, както и поради спечеления златен медал и бронзова купа в миналогодишния финал, Мария Касия Петрова извоюва правото да представи на финала 107. ОУ. Това тя направи като постигна максимален за възрастовата си група резултат, спечели златен медал в индивидуалното класиране и златна купа и лавров венец за най-добър резултат в дистанционните и финалния кръгове.

В отборното състезание щафета Мария Касия заедно с Димитър Несторов и Виктория Петрова решиха вярно всички задачи, но за време от 30 мин. (от 45 мин.), в резултат на което спечелиха сребърен медал.