Четвърта мобилност с деца по проект "Think and Create your own hobbies" в Латвия

18/11/2022 12:13
От 14.11.2022 г. до 18.11.2022 г. се състоя четвъртата мобилност с деца по проект Think and Create your own hobbies с домакин партньорско училище, намиращо се в град Йелгава, Република Латвия!
 Четири дни изпълнени с много смях, приключения и игри. Еразъм екипите от Португалия, Испания, Турция, Гърция и двама наши учители и три деца посетиха редица дейности, които бяха организирали за тях латвийските колеги и деца. Посетили са много музеи, работилници за калиграфия, националната библиотека в столицата Ригав, в която всички участници в срещата са се включили в работилница и са учили за подвързването на книгите и изработката на корици с мраморна техника, правили са бонбони от традиционни продукти и са опознали латвийската образователна система, тяхната култура и история.  
Нашите участници са показали  презентации на тема " Писатели и литература", като нашите ученици са направили отлично представяне на Иван Вазов - патриархът на българската литература,  представили са история на българските библиотеки и Народната библиотека "Свети свети Кирил и Методий", както и една много оригинална презентация за Четенето и четящите хора.
Научили са много и са обменили ценен опит и практика!