Article archive

Гостува ни пътуващата изложба на децата от ателиета "Приложен фолклор"

16/03/2023 12:48
На 15 март бе открита пътуващата изложба на децата от ателиета "Приложен фолклор" към Центъра за изкуства, култура и образование "София" с ръководител Елеонора Асенова в нашето училище! 
Нашите приятели от ЦИКО " София" избраха именно нас за първи домакини на изложбата. Директорът Данко Калапиш и заместник -директорът на ЦИКО "София" Диляна Вучкова откриха изложбата,  поздравиха се за чудесната инициатива и си пожелаха още много такива! 
Събитието беше съпътствано от музикални изпълнения от участниците във вокална група " Весели гласчета"  с ръководител Мария Топалова към нашето училище и от танцови изпълнения на участниците от групите по български народни танци към ЦИКО " София" с ръководител Миглена Корунова.
Събитието се превърна в своеобразен празник на изкуствата и бе посетен от всички ученици на целодневна организация в училище!

Четвърта мобилност с деца в Португалия по проект Euroborave

10/03/2023 14:46
Наш екип от трима учители и шест деца посетиха Португалия като част от дейностите по проект EUROBORAVE, част от европейската програма Еразъм Плюс. Цяла седмица те бяха в град Vieira do Minho, Португалия и участваха в множество проектни дейности свързани с роботика и програмиране. Имали са и интересна културна програма в почивките между рабоните сесии.
Изглежда доста се забавляват, учейки нови неща и отдавайки се на приключенията, които програма Еразъм ни предоставя!
 

Стилове на самостоятелно учене

04/03/2023 14:39
Ученици от 5 "В" и 5" Г" класове,, посещаващи групата за целодневна организация на учебния ден с учител Пламен Петков представиха своите стилове на самостоятелно учене, "трикове", които използват и полезни съвети, които им помагат пред свои съученици и родители.
След като написаха съчинения относно това как учат, учениците с радост и малко сценична треска представиха своя индивидуален начин, по който се обучават в училище и у дома. 
Презентациите, които бяха направили са тяхно дело, като в тях бяха наблегнали на основни моменти от съчиненията си. Те успяха да развият своята себерефлексия относно ученето и запаметяването на информация, а след това с лекота да предадат тези знания и на останалите, чрез чудесните отборни презентации, които подготвиха. В защитената и сигурна среда на училището, с подкрепата на съучениците и родителите, те представиха по възможно най-добрия начин себе си.
След като представиха своите презентации, имаха възможност за диалог с родителите, както и да почерпят от техния житейски опит. Те им дадоха насоки как да се представят по-добре при презентиране, умение, което е от изключителна важност в нашето съвремие, как да подготвят презентации и най-важното - успокоиха ги. Успокоиха ги, че всеки човек изпитва тревожност, когато трябва да презентира пред публика, и че е нормално те да са така в момента. Защото всички знаем, че няма перфектни хора във всичко и въпреки това, мотивацията и желанието да надскочим себе си, ни водят напред. А тези ученици надскочиха своето притеснение и дадоха най-доброто от себе си, за да помогнат на другите със своите опит и знания.
 

Участие в общинския кръг на състезанието по изобразително изкуство "Лаборатория за изкуство"

25/02/2023 14:35

На 25.02.2023 г. ученици от пети клас с учители Явор Янков и Елена Янева взеха участие в  общинския кръг на състезанието по изобразително изкуство "Лаборатория за изкуство"! Темата бе "Пеперуди" в рамките на глобалната тема на състезанието "Изкуство и математика - в изкуството има логика"! Пожелаваме им успех и класиране на следващия кръг на състезанието!

"Родители в клас представят професии"

24/02/2023 14:31
Продължаваме с инициативата "Родители в клас представят професии" .
Днес, 24.02.2023 г. при нас, в 3А клас беше г-н Димитър Канев. Той представи професията софтуерен инженер/програмист.
Беше подготвил много интересна презентация. Децата слушаха внимателно и задаваха въпроси.
Времето мина неусетно, а учениците разбраха какво означава професията програмист, колко трудна, но и интересна е тя. За да си добър програмист трябва да се справяш отлично с математиката....И не само. 
Може би между децата на 3А има бъдещи колеги на г-н Канев. Надяваме се! 
Учениците изпратиха с благодарност своя гост.
В очакване сме на следващата вълнуваща среща с наш родител!
Благодарим на г-жа Румена Маринова, класен ръководител на 3а клас, че организира това вълнуващо гостуване и че  сподели тези интересни моменти с всички нас!
 

Радио студиото ни е готово!

20/02/2023 14:30
От днес си имаме завършено радио студио, в което се помещава училищното радио!
Дарители ни дариха акустични панели за студиото, монтирахме ги и вече сме напълно готови за радиопредавания на живо!
Училищно радио "Ние от 107-мо" ще стартира идните дни своите излъчвания!

Обучение по немски език в рамките на занимания по интереси

19/02/2023 14:23
Обучението по немски език в рамките на занимания по интереси продължава всяка събота в нашето училище. 
Отдавна не сме ви показвали кадри и вече е време за включване от групата ни за втори и трети клас, първа година на обучение! 
Тя се ръководи от г-н Данко Калапиш, директор на училището! 
Децата с удоволствие изучават тайните на немския език! 
 

Кампания "От деца за деца" инициирана от учениците ни

17/02/2023 14:19
Цялата седмица (от 13. до 17.о2.2023 г.) премина под знака на кампанията, инициирана от учениците ни "От деца за деца". Идеята за кампанията се роди от учениците от пети "В" клас, които търсеха начин да помогнат на пострадалите деца от опустошителните земетресения в Сирия и Турция! 
Разбира се, веднага подкрепихме децата и направихме кампанията общоучилищна. Деца, родители и учители цяла седмица даряваха дрехи, обувки, палатки, одеяла и други пособия от първа необходимост за пострадалите деца от Сирия и Турция. 
Четири дни извозвахме пакетирани даренията с бусове, организирани от родители! 
Ръководството изказва благодарност на всички учители, родители и ученици, които се включиха в кампанията  и специално на г-жа Петя Попова - учител по география, която беше координатор на кампанията и на г-н Полян Методиев - организатор "стопански дейности" за активното участие, ежедневното пакетиране на получените дарения и цялостната организация, която не бе никак лека! 
Доказахме, че нашите деца са отговорни членове на обществото ни!
 

Победители в кулинарното състезание по проект "Помисли преди да изхвърлиш"

13/02/2023 14:16

Днес, 13.02.2023г., се проведе кулинарното състезание по проекта "Помисли преди да изхвърлиш" в което нашето училище участва. Отборът ни е победител! Изказваме специални благодарности на нашите ученици Майк Георгиев и Робърт Ломан от 6 "Б" клас, както и на техните родители, без чието участие това нямаше да се случи.

Земетресението в съседна Турция.

07/02/2023 12:08

Целият екип на 107. основно училище "Хан Крум" изказва огромното си съжаление за случващото се след силните земетресения на всички хора в Турция и Сирия, както и на всички наши прекрасните партньори по различни Еразъм проекти, които са били в епицентъра на земетресението  :( 


Мислите и молитвите ни са с Вас!
 
 
The entire team at 107. primary school expresses its great regret for what is happening after the strong earthquakes to all people in Turkey and Syria, as well as to all our wonderful partners in various Erasmus projects who were at the epicenter of the earthquake 
Our thoughts and prayers are with you!

 

Items: 121 - 130 of 490
<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>