ОРГАНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС НА 31.03.2023 ГОДИНА 

 

Уважаеми учители,

Уважаеми родители,

Уважаеми ученици,

 

Поради постъпил нов сигнал за поставени бомбени устройства на територията на всички училища в район Лозенец с разпореждане на 4. РУ сградите на училището остават започетани до утре, 15.30 часа!

 

В тази връзка създаваме следната организация за провеждане на учебен процес:

 

- учениците от 1. до 3 клас ще имат проектни и творчески  дейности извън училището. Класните ръководители ще Ви информират за създадената организация по удобен за родителите начин.

 

- учениците от 4. до 7. клас ще се обучават онлайн в платформата Тиймс в създадените за целта класни стаи по редовно седмично разписание.

 

Съжаляваме за създаденото неудобство, но това са разпоредбите на органите на МВР и не бих желал да ги нарушавам!

 

Напомням, че 03.04.2023 година е обявен за неучебен ден със заповед на министъра на образованието и науката, тъй като училището ни е изборно звено.

 

Информация за провеждането на пролетния кръг на състезанието "Математика без граници" ще получите допълнително до края на работния ден! 

 

Данко Калапиш, директор

МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ - ПРОЛЕТ

Състезанието ще се проведе на 4 април 2023 г., вторник, от 14:30 часа.
 

НЕОБХОДИМИ ПОМАГАЛА И ПОСОБИЯ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ПЪРВИ КЛАС 

 

 ЕЛЕКТРОННИ КУПОНИ ЗА УЧЕНИЧЕСКОТО СТОЛОВО ХРАНЕНЕ 

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, НАСТОЙНИЦИ И УЧЕНИЦИ,

 

   107-мо Основно училище Хан Крум се присъединява към уеб портала Smartercard.bg за зареждане на електронни купони за столово хранене на учениците!

Предоставяме ви възможността да заявите и заплащате храна за децата си онлайн.  Порталът ще улесни в голяма степен ползващите го родители и ученици в цялостното управление на процеса по заявяване и управление на здравословното училищно хранене.

 

Новата система ще замени хартиените купони в столовата с електронни и децата ще ги използват със специални карти, които се закупуват еднократно и са безсрочни. Учениците получават безконтактни карти, които ще използват вместо досегашните хартиени купони, за да получат училищния обяд, закуска, вода.

Това ще спести на родителите време, няма да се налага в работно за тях време да идват до училището и да се редят на опашки за купони. Чрез портала родителите и настойниците ще могат: да поръчват училищния обяд на децата си по интернет, да заплащат онлайн с карта обяда и заявените услуги чрез онлайн платежна система, да управляват електронните дневни купони за учениците в случай на отсъствие на детето, да отказват или пренасочват купона в рамките на деня. Ще могат в онлайн режим да проследяват дали детето е получило обяда си, и да имат пълна статистика за направените и заплатени месечни поръчки.

Разбира се, остава възможността да поръчват училищния обяд и по стандартния начин, с хартиени купони.

Цената за поддръжка и обработка на профила на родителя или настойника и данните на ученика в електронната платформа Smartercard.bg е 3.60 лв. на месец/дете. Сумата се заплаща от родителите, които ще се регистрират и ще ползват on-line платформата на период - месец, учебен срок или учебна година.

  

Със своята надеждност СИСТЕМАТА е съобразена с всички изисквания за сигурност и работа с лични данни.

 

РЪКОВОДСТВО ЗА РАБОТА СЪС СИСТЕМАТА 

ИНФОРМАЦИОНЕН КЛИП